U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Voetbalanalyticus

Voetbalanalyticus worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een voetbalanalyticus? Lees de functieomschrijving.

De Voetbalanalyticus analyseert voetbalwedstrijden en geeft zijn mening hierover. Voetbal is in Nederland één van de populairste sporten en wordt dan ook door veel mensen gevolgd. In bijvoorbeeld tijdschriften en televisieprogramma’s worden Voetbalanalytici gevraagd naar hun mening en analyse van de wedstrijd.

De Voetbalanalyticus analyseert de gespeelde wedstrijd. De Voetbalanalyticus bespreekt de technieken die gebruikt zijn, hoe deze uitgevoerd is en wat er goed en juist slecht ging. De Voetbalanalyticus geeft hierbij vaak ongezouten zijn mening. In televisieprogramma’s worden vaak meerdere Voetbalanalytici bij elkaar gezet die dan samen over de gespeelde wedstrijden discussiëren. Naast het bespreken van de gespeelde wedstrijden, analyseert de Voetbalanalyticus ook spelsituaties, transfers/geruchten, nog komende wedstrijden, spelers en teams.

De Voetbalanalyticus is vaak zelf ook (prof)voetballer geweest en kent de voetbalwereld daardoor goed. Het werk van de Voetbalanalyticus is natuurlijk wel subjectief. Elke Voetbalanalyticus heeft zijn eigen mening en ideeën en dit kan botsen met de mening en ideeën van andere Voetbalanalytici. Dit levert vaak interessante discussies en inzichten op. De Voetbalanalyticus moet zijn mening dan ook goede kunnen beargumenteren, eventueel aan de hand van beeldmateriaal en moet zijn mening kunnen verdedigen en soms bijstellen.

Mensen vonden ons op: Job Voetbalanalyticus, Baan Voetbalanalyticus, Voetbalanalyticus Worden, Functie-eisen Voetbalanalyticus, Verantwoordelijkheden Voetbalanalyticus, Functieprofiel Voetbalanalyticus, Wat doet een Voetbalanalyticus, Werken als Voetbalanalyticus.

Voetbalanalyticus worden: Opleiding tot voetbalanalyticus

De Voetbalanalyticus heeft vaak geen specifieke opleiding gevolgd, maar is door zijn ervaring in de voetbalwereld Voetbalanalyticus geworden. Veel Voetbalanalytici zijn zelf (prof)voetballer geweest en worden hierna als Voetbalanalyticus gevraagd door hun kennis van de voetbalwereld.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Voetbalanalyticus, Voetbalanalyticus Worden, Opleidingsniveau Voetbalanalyticus, Scholing Voetbalanalyticus, Studie Voetbalanalyticus, Bijscholing Voetbalanalyticus, Omscholing Voetbalanalyticus.

Organisaties waar een voetbalanalyticus doorgaans werkzaam is

De Voetbalanalyticus werkt meestal voor een tijdschrift of een televisieprogramma. Voor een tijdschrift schrijft de Voetbalanalyticus zijn mening op en kan hier zijn eigen verhaal van maken. De Voetbalanalyticus die bij een televisieprogramma werkt, zit vaak aan tafel met andere Voetbalanalytici en moet actief zijn mening beargumenteren en verdedigen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Voetbalanalyticus, Voetbalanalyticus Worden, Opleidingsniveau Voetbalanalyticus, Scholing Voetbalanalyticus, Studie Voetbalanalyticus, Bijscholing Voetbalanalyticus, Omscholing Voetbalanalyticus.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden voetbalanalyticus

Hoeveel de Voetbalanalyticus precies verdient, is lastig in te schatten. De Voetbalanalyticus is vaak parttime analyticus en werkt daarnaast ook nog ergens anders.

Mensen vonden ons op: Salaris Voetbalanalyticus, Loon Voetbalanalyticus, Wat verdien je als Voetbalanalyticus, Salarisschaal Voetbalanalyticus, Salarisindicatie Voetbalanalyticus, Bonus Voetbalanalyticus, CAO Voetbalanalyticus, Brutoloon Voetbalanalyticus, Nettoloon Voetbalanalyticus, Vakantiedagen Voetbalanalyticus, Pensioen Voetbalanalyticus.

Competenties, skills & vaardigheden voetbalanalyticus

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Oordeelsvorming
 • Onafhankelijkheid
 • Durf
Mensen vonden ons op: Kennis Voetbalanalyticus, Vaardigheden Voetbalanalyticus, Attitude Voetbalanalyticus, Kwalificaties Voetbalanalyticus, Competentieprofiel Voetbalanalyticus.

Boeken voor het beroep voetbalanalyticus

Wil je meer weten over het beroep voetbalanalyticus? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je voetbalanalyticus bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken voetbalanalyticus te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Voetbalanalyticus, Voetbalanalyticus ebooks, boek Voetbalanalyticus.

Persoonstypen voetbalanalyticus

Voor de Voetbalanalyticus is het belangrijk een sterke persoonlijkheid te hebben. De Voetbalanalyticus moet verstand van voetbal hebben en niet bang zijn hier zijn mening over te geven. Ook moet de Voetbalanalyticus een discussie niet uit de weg gaan (Baas). De Voetbalanalyticus moet levendig zijn en zijn mening goed kunnen verwoorden (Levensgenieter).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Voetbalanalyticus, Karakter Voetbalanalyticus.

Netwerk voetbalanalyticus

De Voetbalanalyticus heeft veel connecties in de voetbalwereld, denk aan spelers en trainers. De Voetbalanalyticus die bij een tijdschrift werkt, heeft daarnaast te maken met een redactie. De Voetbalanalyticus die bij de televisie actief is, heeft te maken met een productieteam, andere Voetbalanalytici en een presentator.

Mensen vonden ons op: Collega’s Voetbalanalyticus, Medewerkers Voetbalanalyticus.

Is het beroep voetbalanalyticus iets voor jou?

Zou je graag voetbalanalyticus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als voetbalanalyticus bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Voetbalanalyticus, beroepskeuzetest Voetbalanalyticus, beroep Voetbalanalyticus kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden voetbalanalyticus

De Voetbalanalyticus wordt door zijn kennis en ervaring vaak gevraagd om Voetbalanalyticus te worden. Tot de doorgroeimogelijkheden van de Voetbalanalyticus behoort de kans om vaker gevraagd te worden of een vaste plaats in een tijdschrift of televisieprogramma te krijgen.

Arbeidsmarktperspectief score voetbalanalyticus

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep voetbalanalyticus. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Voetbalanalyticus, Promotie mogelijkheden Voetbalanalyticus, Carriere Voetbalanalyticus.

Solliciteren op de functie voetbalanalyticus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als voetbalanalyticus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor voetbalanalyticus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als voetbalanalyticus. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Voetbalanalyticus, CV Voetbalanalyticus, sollicitatie Voetbalanalyticus.

Interviews met voetbalanalyticus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen voetbalanalyticus

Vacatures voetbalanalyticus

Op zoek naar een nieuwe baan als Voetbalanalyticus? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Voetbalanalyticus. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Voetbalanalyticus analyseert voetbalwedstrijden en geeft zijn mening hierover. Voetbal is in Nederland één van de populairste sporten en wordt dan ook door veel mensen gevolgd. In bijvoorbeeld tijdschriften en televisieprogramma’s worden Voetbalanalytici gevraagd naar hun mening en analyse van de wedstrijd.

Beoordeling Voetbalanalyticus

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Voetbalanalyticus' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Voetbalanalyticus

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep