U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Volkszanger

Volkszanger worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een volkszanger? Lees de functieomschrijving.

Een volkszanger is een vertolker van het Nederlandse levenslied.

De volkszanger treedt met zelfgeschreven en met bekende Nederlandse nummers op in o.a. kroegen, café's, feesten, braderieën en poppodia waar hij met zijn liedjes het publiek amuseert en veelal ook aan het meezingen probeert te krijgen. De meeste nummers van de volkszanger gaan over gebeurtenissen in zijn eigen leven en zijn kijk op de wereld om hem heen.

De volkszanger kan optreden als soloartiest maar kan ook in groepsverband werkzaam zijn.

De meeste volkszangers worden tijdens optredens ondersteunt door een cd met instrumentale muziek alhoewel sommige volkszangers ook optreden met een eigen band.

Mensen vonden ons op: Job Volkszanger, Baan Volkszanger, Volkszanger Worden, Functie-eisen Volkszanger, Verantwoordelijkheden Volkszanger, Functieprofiel Volkszanger, Wat doet een Volkszanger, Werken als Volkszanger.

Volkszanger worden: Opleiding tot volkszanger

Er zijn geen opleidingen tot volkszanger. Wel zijn er cursussen voor de belangrijkste aspecten van het zingen van een nummer zoals bijvoorbeeld een cursus stemexpressie of een cursus logopedie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Volkszanger, Volkszanger Worden, Opleidingsniveau Volkszanger, Scholing Volkszanger, Studie Volkszanger, Bijscholing Volkszanger, Omscholing Volkszanger.

Organisaties waar een volkszanger doorgaans werkzaam is

Een volkszanger werkt tijdens evenementen, feesten, braderieën en andere podia door heel Nederland. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Volkszanger, Volkszanger Worden, Opleidingsniveau Volkszanger, Scholing Volkszanger, Studie Volkszanger, Bijscholing Volkszanger, Omscholing Volkszanger.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden volkszanger

Het salaris en de arbeidsvoorwaarden hangen af van de bekendheid en de hoeveelheid optredens van de volkszanger, daarom valt hier geen precieze richtlijn voor te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Volkszanger, Loon Volkszanger, Wat verdien je als Volkszanger, Salarisschaal Volkszanger, Salarisindicatie Volkszanger, Bonus Volkszanger, CAO Volkszanger, Brutoloon Volkszanger, Nettoloon Volkszanger, Vakantiedagen Volkszanger, Pensioen Volkszanger.

Competenties, skills & vaardigheden volkszanger

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Ambitie
 • Doorzettingsvermogen
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Volkszanger, Vaardigheden Volkszanger, Attitude Volkszanger, Kwalificaties Volkszanger, Competentieprofiel Volkszanger.

Boeken voor het beroep volkszanger

Wil je meer weten over het beroep volkszanger? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je volkszanger bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken volkszanger te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Volkszanger, Volkszanger ebooks, boek Volkszanger.

Persoonstypen volkszanger

De volkszanger staat vaak bekend als levensgenieter. Hij geniet van zijn optredens, van het maken van zijn muziek en van het vertolken van het levenslied.

Daarnaast zijn de volkszangers die hun eigen nummers schrijven ook waarnemers. Ze kijken naar de wereld om hen heen en naar hun eigen leven en vertolken en verwerken deze gebeurtenissen in een lied.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Volkszanger, Karakter Volkszanger.

Netwerk volkszanger

Het voornaamste netwerk van de volkszanger bestaat uit collega volkszangers, met wie hij samen kan optreden en het publiek, waarvoor hij optreedt en die hij met zijn muziek wil vermaken.

Daarnaast hebben de bekendere, grotere volkszangers ook veel te maken met een boekingskantoor (die hun optredens regelt) en met de mensen in de opnamestudio (waar ze hun nummers opnemen).

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Volkszanger, Medewerkers Volkszanger.

Is het beroep volkszanger iets voor jou?

Zou je graag volkszanger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als volkszanger bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Volkszanger, beroepskeuzetest Volkszanger, beroep Volkszanger kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden volkszanger

Het arbeidsperspectief voor een volkszanger is niet relatief hoog.

Wel is het voor de volkszanger met ambitie en doorzettingsvermogen mogelijk om van optredens en cd-verkoop rond te kunnen komen omdat er in Nederland veel podia zijn waar volkszangers worden gevraagd.

Daarnaast kan de volkszanger die zijn eigen teksten schrijft ook teksten schrijven voor anderen om hiermee aan extra inkomsten te komen.

Arbeidsmarktperspectief score volkszanger

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep volkszanger. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Volkszanger, Promotie mogelijkheden Volkszanger, Carriere Volkszanger.

Solliciteren op de functie volkszanger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als volkszanger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor volkszanger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als volkszanger. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Volkszanger, CV Volkszanger, sollicitatie Volkszanger.

Interviews met volkszanger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen volkszanger

Vacatures volkszanger

Op zoek naar een nieuwe baan als Volkszanger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Volkszanger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een volkszanger is een vertolker van het Nederlandse levenslied. De volkszanger treedt met zelfgeschreven en met bekende Nederlandse nummers op in o.a. kroegen, café's, feesten, braderieën en poppodia waar hij met zijn liedjes het publiek amuseert en veelal ook aan het meezingen probeert te krijgen.

Beoordeling Volkszanger

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Volkszanger' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Volkszanger

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep