U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Voorman Schoonmaak

Voorman Schoonmaak worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een voorman Schoonmaak? Lees de functieomschrijving.

Een voorman geeft leiding aan een groep schoonmakers, maar hij werkt ook zelf mee met de schoonmaakwerkzaamheden. In een schoonmaakbedrijf is het hebben van een voorman gebruikelijk, maar niet noodzakelijk. Als er geen voorman is, neemt de objectleider het leidinggevende aspect van een voorman over en worden de feitelijke werkzaamheden volledig aan de schoonmakers overgelaten. Een voorman stuurt een groepje schoonmakers aan tijdens de werkzaamheden en draagt zorg voor het soepel verlopen van een opdracht. De taken van een Voorman zijn onder andere:  het voeren van werkoverleg met schoonmaakmedewerkers, toezicht houden en coördineren van het schoonmaakpersoneel, controleren van de apparatuur, schoonmaakwerk controleren, controle houden op de hygiëne-voorschriften en zelf schoonmaakwerkzaamheden verrichten.

Een Voorman legt verantwoording aan een objectleider af en volgt aanwijzingen van deze op. Het leidinggevende aspect van een voorman beslaat vooral feitelijke en eenvoudige aanwijzingen geven aan schoonmakers tijdens de werkzaamheden zelf, terwijl de objectleider op een grotere schaal indirect leiding geeft aan dezelfde groep bijvoorbeeld door het maken van planningen.

Mensen vonden ons op: Job Voorman Schoonmaak, Baan Voorman Schoonmaak, Voorman Schoonmaak Worden, Functie-eisen Voorman Schoonmaak, Verantwoordelijkheden Voorman Schoonmaak, Functieprofiel Voorman Schoonmaak, Wat doet een Voorman Schoonmaak, Werken als Voorman Schoonmaak.

Voorman Schoonmaak worden: Opleiding tot voorman Schoonmaak

Voor het beroep van Voorman is geen opleiding vereist. De functie voorman is een functie waar iemand tot door kan groeien door een periode uitstekend werk als schoonmaker verricht te hebben en blijk te hebben gegeven van aanleg tot leidinggeven. Ervaring in de schoonmaaksector is daarom een absoluut vereiste bij de sollicitatie voor de functie Voorman.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Voorman Schoonmaak, Voorman Schoonmaak Worden, Opleidingsniveau Voorman Schoonmaak, Scholing Voorman Schoonmaak, Studie Voorman Schoonmaak, Bijscholing Voorman Schoonmaak, Omscholing Voorman Schoonmaak.

Organisaties waar een voorman Schoonmaak doorgaans werkzaam is

De werkzaamheden van een Voorman kunnen op verschillende locaties plaatsvinden, zoals in een hotel, een schoolgebouw, een ziekenhuis of een kantoor. Een Voorman is vaak niet in dienst bij de organisatie van een gebouw, maar van een schoonmaakbedrijf die door dat bedrijf ingehuurd wordt om de schoonmaakwerkzaamheden te verrichten. Het schoonmaakbedrijf is een profit-organisatie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Voorman Schoonmaak, Voorman Schoonmaak Worden, Opleidingsniveau Voorman Schoonmaak, Scholing Voorman Schoonmaak, Studie Voorman Schoonmaak, Bijscholing Voorman Schoonmaak, Omscholing Voorman Schoonmaak.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden voorman Schoonmaak

Een Voorman valt onder de schoonmaak cao. Als secundaire arbeidsvoorwaarden valt er onder andere een reiskostenvergoeding, een winstuitkering, en een opleidingsplan te lezen.

Mensen vonden ons op: Salaris Voorman Schoonmaak, Loon Voorman Schoonmaak, Wat verdien je als Voorman Schoonmaak, Salarisschaal Voorman Schoonmaak, Salarisindicatie Voorman Schoonmaak, Bonus Voorman Schoonmaak, CAO Voorman Schoonmaak, Brutoloon Voorman Schoonmaak, Nettoloon Voorman Schoonmaak, Vakantiedagen Voorman Schoonmaak, Pensioen Voorman Schoonmaak.

Competenties, skills & vaardigheden voorman schoonmaak

 • Kritisch
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Leiderschap
Mensen vonden ons op: Kennis Voorman Schoonmaak, Vaardigheden Voorman Schoonmaak, Attitude Voorman Schoonmaak, Kwalificaties Voorman Schoonmaak, Competentieprofiel Voorman Schoonmaak.

Boeken voor het beroep voorman schoonmaak

Wil je meer weten over het beroep voorman schoonmaak? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je voorman schoonmaak bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken voorman schoonmaak te komen.

Weg ermee | Dennis Storm

Over de schoonheid van minimalisme - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789000347483 | 112 pagina's

Thuis leven alsof je op reis bent, dat is de kunst van het minimalisme. Dennis Storm heeft in al die jaren van reizen in totaal zo'n drie jaar uit een koffer geleefd en in al die hotels zijn liefde voor afgemeten interieurs, functioneel design en minimali...

Spark Joy | Marie Kondo

een geïllustreerde masterclass in de kunst van het opruimen - Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789400508606 | 276 pagina's

"De eerste opruimcelebrity van de wereld is opgestaan" Marie Kondo’s unieke KonMari-methode om op te ruimen is in korte tijd een wereldwijd fenomeen geworden en Time Magazine plaatste haar op de lijst van de honderd invloedrijkste personen van 2015. Spark...

Het grote poetsboek | Diet Groothuis

snel en simpel een schoon + opgeruimd huis - Nederlands | Druk: 9 | Paperback | 9789045029405 | 304 pagina's

Diet Groothuis deelt in 'Het grote poetsboek' wetenswaardigheden, handige schema's, duurzame tips en slimme trucjes over het schoonmaken. Hoe verjaag je fruitvliegen? Is het nog mogelijk om die vetvlek uit een nieuwe jurk te krijgen? Hoe vaak moet je je h...

Mensen vonden ons op: boeken voor Voorman Schoonmaak, Voorman Schoonmaak ebooks, boek Voorman Schoonmaak.

Persoonstypen voorman Schoonmaak

Een Voorman is niet zomaar een schoonmaker, maar geeft tijdens de werkzaamheden van schoonmaker ook leiding aan de groep waar hij deel van uitmaakt. Hierdoor moet een Voorman een baas zijn. Hij moet zorgen dat tijdens de werkzaamheden alles soepel verloopt.

Een Voorman geeft niet alleen feitelijke leiding aan een groep schoonmakers, hij maakt daar ook deel van uit. Hij zal dus zelf ook dezelfde schoonmaakwerkzaamheden verrichten als anderen. Omdat hij zelf ook schoonmaakwerk doet, dient een Voorman een succesvolle werker te zijn. Van een Voorman wordt niet alleen verwacht dat hij de schoonmaakwerkzaamheden goed doet, hij moet deze uitstekend doen. Hij dient minstens even goed te presteren als de rest van de schoonmakers.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Voorman Schoonmaak, Karakter Voorman Schoonmaak.

Netwerk voorman Schoonmaak

Een Voorman staat in contact met twee andere functies: de schoonmaker en de objectleider.

Met de schoonmaker staat de Voorman tijdens zijn werkzaamheden in nauw contact mee, omdat hij altijd tussen het team van schoonmakers werkzaam is. Hij geeft leiding aan de groep, maar werkt zelf ook mee.

De objectleider geeft aanwijzingen aan de Voorman. Het contact tussen de Voorman en de objectleider kan intensief zijn, maar het kan ook zijn dat de objectleider eens per week aanwijzingen in het algemeen geeft.

Mensen vonden ons op: Collega’s Voorman Schoonmaak, Medewerkers Voorman Schoonmaak.

Is het beroep voorman Schoonmaak iets voor jou?

Zou je graag voorman Schoonmaak willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als voorman Schoonmaak bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Voorman Schoonmaak, beroepskeuzetest Voorman Schoonmaak, beroep Voorman Schoonmaak kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden voorman Schoonmaak

De functie Voorman is niet in ieder schoonmaakbedrijf aanwezig. Als er niet gewerkt wordt met een Voorman, moet een objectleider het leidinggevende aspect van de werkzaamheden van een Voorman overnemen. Het ligt dus aan de organisatiestructuur van een schoonmaakbedrijf of de functie van Voorman bekleed wordt.
Ondanks dat het niet noodzakelijk is om een Voorman in een schoonmaakbedrijf te hebben, is het wel veelvoorkomend. Dit, plus het feit dat schoonmaakwerkzaamheden altijd noodzakelijk zijn, zorgen ervoor dat de arbeidsmarkt voor een Voorman goed is.

Directe doorgroeimogelijkheden voor een Voorman in de schoonmaaksector is tot de functie van objectleider. Echter, voor de functie van objectleider is, in tegenstelling tot de functie van Voorman, vaak een specifieke opleiding vereist. Omdat dit vereiste gesteld is, is het voor een Voorman niet gemakkelijk om door te groeien binnen de schoonmaaksector.

Arbeidsmarktperspectief score voorman Schoonmaak

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep voorman Schoonmaak. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Voorman Schoonmaak, Promotie mogelijkheden Voorman Schoonmaak, Carriere Voorman Schoonmaak.

Solliciteren op de functie voorman Schoonmaak

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als voorman Schoonmaak dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor voorman Schoonmaak belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als voorman Schoonmaak. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Voorman Schoonmaak, CV Voorman Schoonmaak, sollicitatie Voorman Schoonmaak.

Interviews met voorman Schoonmaak

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen voorman Schoonmaak

Vacatures voorman schoonmaak

Op zoek naar een nieuwe baan als Voorman Schoonmaak? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Voorman Schoonmaak. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een voorman geeft leiding aan een groep schoonmakers, maar hij werkt ook zelf mee met de schoonmaakwerkzaamheden. In een schoonmaakbedrijf is het hebben van een voorman gebruikelijk, maar niet noodzakelijk. Als er geen voorman is, neemt de objectleider het leidinggevende aspect van een voorman over en worden de feitelijke werkzaamheden volledig aan de schoonmakers overgelaten.

Beoordeling Voorman Schoonmaak

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Voorman Schoonmaak' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Voorman Schoonmaak

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Geachte meneer of mevrouw,

Ik ben op zoek naar werk als een voorman bij schoonmaak.

Ik werk nog steeds bij een Schoonmaak bedrijf alleen mijn contract loop binnen kort af.

Graag u reactie tegemoet,

met vriendelijke Groet,

Anton Frenaij

Door: Anton

Beste Anton,ik wil je adviseren om eens op de Nationale Vacaturebank te klikken.Ik denk wel dat ze iets voor je hebben.Sucses Andries

Door: Andries

Reageer op dit beroep