U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Voorzitter Capaciteitsgroep

Voorzitter Capaciteitsgroep worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een voorzitter Capaciteitsgroep? Lees de functieomschrijving.

De Voorzitter Capaciteitsgroep werkt bij een Universiteit, waar hij toeziet op de uitvoering en kwaliteit van wetenschappelijk onderwijs en onderzoek op een bepaald gebied. Hij doet dit binnen het mandaat van een Decaan en levert ook een bijdrage aan de professionalisering van (andere) medewerkers. Een voorbeeld van een capaciteitsgroep is Nederlandse Letterkunde, als onderdeel van het departement Neerlandistiek (UvA) of de capaciteitsgroep Publieksrecht als onderdeel van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (UvM). Mogelijk is de capaciteitsgroep onderverdeeld in secties. Een capaciteitsgroep bestaat uit diverse onderzoekers en (Universitair) docenten, waaronder een of meer Hoogleraren.

Een Hoogleraar is ook de Voorzitter Capaciteitsgroep. Hij denkt mee over onderwijs- en onderzoeksbeleid, neemt deel aan bestuurlijk overleg, stelt een capaciteitsgroepsplan op en ziet toe op de uitvoering daarvan (ook op het gebied van bedrijfsvoering) en draagt indien van toepassing verantwoordelijkheid voor het beheer van laboratoria en apparatuur. Verder voert de Voorzitter Capaciteitsgroep het HRM-beleid uit, draagt hij zorg voor de inhoudelijke ontwikkeling van onderwijs en de uitvoering ervan, stelt hij een onderzoeksplan op en ziet hij ook toe op de uitvoering daarvan en hij implementeert het promovendibeleid. Tot slot vertegenwoordigt hij de capaciteitsgroep naar externe contacten (om opdrachten binnen te halen) en levert hij bijdragen aan relevante maatschappelijke discussies.

De functie bestaat op drie niveaus, afhankelijk van de omvang van het wetenschappelijk personeelsbestand van de groep, het aantal leerstoelen en de grootte van het budget.

(UFO)

Mensen vonden ons op: Job Voorzitter Capaciteitsgroep, Baan Voorzitter Capaciteitsgroep, Voorzitter Capaciteitsgroep Worden, Functie-eisen Voorzitter Capaciteitsgroep, Verantwoordelijkheden Voorzitter Capaciteitsgroep, Functieprofiel Voorzitter Capaciteitsgroep, Wat doet een Voorzitter Capaciteitsgroep, Werken als Voorzitter Capaciteitsgroep.

Voorzitter Capaciteitsgroep worden: Opleiding tot voorzitter Capaciteitsgroep

De Voorzitter Capaciteitsgroep heeft eerst een Universitaire opleiding gedaan, is hierna gepromoveerd en uiteindelijk Hoogleraar geworden. Hij heeft dus al een lange carrière in de wetenschap achter de rug als hij Voorzitter wordt van zijn Capaciteitsgroep. Zijn opleidingsachtergrond komt overeen met het onderzoeksgebied van de capaciteitsgroep.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Voorzitter Capaciteitsgroep, Voorzitter Capaciteitsgroep Worden, Opleidingsniveau Voorzitter Capaciteitsgroep, Scholing Voorzitter Capaciteitsgroep, Studie Voorzitter Capaciteitsgroep, Bijscholing Voorzitter Capaciteitsgroep, Omscholing Voorzitter Capaciteitsgroep.

Organisaties waar een voorzitter Capaciteitsgroep doorgaans werkzaam is

De Voorzitter Capaciteitsgroep werkt bij een Universiteit. Universiteiten maken deel uit van de publieke sector en zijn dus non-profit instellingen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Voorzitter Capaciteitsgroep, Voorzitter Capaciteitsgroep Worden, Opleidingsniveau Voorzitter Capaciteitsgroep, Scholing Voorzitter Capaciteitsgroep, Studie Voorzitter Capaciteitsgroep, Bijscholing Voorzitter Capaciteitsgroep, Omscholing Voorzitter Capaciteitsgroep.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden voorzitter Capaciteitsgroep

Afhankelijk van de zwaarte van zijn functie wordt de Voorzitter Capaciteitsgroep ingedeeld in schaal 15, 16 of 17 (CAO Universiteiten). Dit levert hem een bruto maandloon op van respectievelijk tussen de €5068 en €6541, de  €5495 en €7188 of tussen de  €5953 en €7900. Universiteiten keren verder een eindejaarsuitkering (8,3 %) uit en een vakantietoeslag. Ook bestaan er gunstige voorwaarden rond ouderschapsverlof, sabbaticals en levensloopregeling.

Mensen vonden ons op: Salaris Voorzitter Capaciteitsgroep, Loon Voorzitter Capaciteitsgroep, Wat verdien je als Voorzitter Capaciteitsgroep, Salarisschaal Voorzitter Capaciteitsgroep, Salarisindicatie Voorzitter Capaciteitsgroep, Bonus Voorzitter Capaciteitsgroep, CAO Voorzitter Capaciteitsgroep, Brutoloon Voorzitter Capaciteitsgroep, Nettoloon Voorzitter Capaciteitsgroep, Vakantiedagen Voorzitter Capaciteitsgroep, Pensioen Voorzitter Capaciteitsgroep.

Competenties, skills & vaardigheden voorzitter capaciteitsgroep

 • Analytisch
 • Leiderschap
 • Visie
 • Overtuigen
 • Besluitvaardigheid
 • Sociaal en communicatief vaardig
 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • Ambitie
Mensen vonden ons op: Kennis Voorzitter Capaciteitsgroep, Vaardigheden Voorzitter Capaciteitsgroep, Attitude Voorzitter Capaciteitsgroep, Kwalificaties Voorzitter Capaciteitsgroep, Competentieprofiel Voorzitter Capaciteitsgroep.

Boeken voor het beroep voorzitter capaciteitsgroep

Wil je meer weten over het beroep voorzitter capaciteitsgroep? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je voorzitter capaciteitsgroep bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken voorzitter capaciteitsgroep te komen.

Voorzitter! | Gerdi Verbeet

de kunst van voorzitten zonder hamer - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789038898964 | 160 pagina's

Er is bijna geen land ter wereld waarin de bewoners zo veel vergaderen als in Nederland. Op het werk, in de sportclub, op school en in de politiek: elke volwassen Nederlander vergadert toch minstens eens per jaar. Maar een handige gids over hoe je zo´n ve...

Boven de partijen | Gerry van der List

de voorzitter van de Tweede Kamer - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789463480239 | 248 pagina's

BOVEN DE PARTIJEN Dick Dolman sprak graag over het hoogste democratische ambt. De voormalig voorzitter van de Tweede Kamer beschouwde het in goede banen leiden van het werk van de volksvertegenwoordiging als de mooiste functie in de politiek. Een functie ...

Voorzitter Mao zou hier niet blij mee zijn | Mo Yan

verhalen van een nieuwe generatie Chinese schrijvers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789053334577 | 222 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Voorzitter Capaciteitsgroep, Voorzitter Capaciteitsgroep ebooks, boek Voorzitter Capaciteitsgroep.

Persoonstypen voorzitter Capaciteitsgroep

Een Voorzitter Capaciteitsgroep is onderzoeker en leidinggevende. Hij is nieuwsgierig, opmerkzaam en geïnteresseerd. Zijn beschouwende houding maakt dat hij dingen van alle kanten kan bekijken en zijn intelligentie geeft hem het vermogen de dingen anders te bekijken dan anderen. Hij is innovatief en origineel (Waarnemer). Hij heeft een sterke persoonlijkheid en natuurlijk overwicht. Hij beschikt over het vermogen mensen bijelkaar te brengen en aan zich te binden. Hij is zelfverzekerd en initiatiefrijk. Hij straalt vertrouwen uit en heeft veel over voor zijn personeel (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Voorzitter Capaciteitsgroep, Karakter Voorzitter Capaciteitsgroep.

Netwerk voorzitter Capaciteitsgroep

De Voorzitter Capaciteitsgroep werkt samen met alle bij de capaciteitsgroep betrokken medewerkers. Dit betekent zowel onderwijzend, ondersteunend als onderzoekend personeel, Universitair (Hoofd)Docenten, promovendi, onderzoekers en Hoogleraren. Hij neemt deel aan bestuurlijk overleg, wat hem in aanraking brengt met de Decaan en Directeuren Onderwijsinstituut of Onderzoeksinstituut. Als vertegenwoordiger van de capaciteitsgroep komt hij in contact met externe wetenschappelijk medewerkers en bijvoorbeeld politici.

Mensen vonden ons op: Collega’s Voorzitter Capaciteitsgroep, Medewerkers Voorzitter Capaciteitsgroep.

Is het beroep voorzitter Capaciteitsgroep iets voor jou?

Zou je graag voorzitter Capaciteitsgroep willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als voorzitter Capaciteitsgroep bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Voorzitter Capaciteitsgroep, beroepskeuzetest Voorzitter Capaciteitsgroep, beroep Voorzitter Capaciteitsgroep kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden voorzitter Capaciteitsgroep

De Voorzitter Capaciteitsgroep zit bijna aan de top van de afdeling Onderwijs & Onderzoek bij een Universiteit en moet alleen de Decaan nog boven zich dulden. De functie is dus eerder een eindpunt dan een doorgroeiplek. Het kan voor een Voorzitter inhoudelijk nog interessant zijn om van instelling te veranderen, wat hem een groter budget en dus bredere onderzoeksmogelijkheden op kan leveren. Eventueel is de functie van Decaan een mogelijkheid.

Arbeidsmarktperspectief score voorzitter Capaciteitsgroep

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep voorzitter Capaciteitsgroep. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Voorzitter Capaciteitsgroep, Promotie mogelijkheden Voorzitter Capaciteitsgroep, Carriere Voorzitter Capaciteitsgroep.

Solliciteren op de functie voorzitter Capaciteitsgroep

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als voorzitter Capaciteitsgroep dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor voorzitter Capaciteitsgroep belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als voorzitter Capaciteitsgroep. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Voorzitter Capaciteitsgroep, CV Voorzitter Capaciteitsgroep, sollicitatie Voorzitter Capaciteitsgroep.

Interviews met voorzitter Capaciteitsgroep

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen voorzitter Capaciteitsgroep

Vacatures voorzitter capaciteitsgroep

Op zoek naar een nieuwe baan als Voorzitter Capaciteitsgroep? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Voorzitter Capaciteitsgroep. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Voorzitter Capaciteitsgroep werkt bij een Universiteit, waar hij toeziet op de uitvoering en kwaliteit van wetenschappelijk onderwijs en onderzoek op een bepaald gebied. Hij doet dit binnen het mandaat van een Decaan en levert ook een bijdrage aan de professionalisering van (andere) medewerkers. Een voorbeeld van een capaciteitsgroep is Nederlandse Letterkunde, als onderdeel van het departement Neerlandistiek (UvA) of de capaciteitsgroep Publieksrecht als onderdeel van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (UvM).

Beoordeling Voorzitter Capaciteitsgroep

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Voorzitter Capaciteitsgroep' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Voorzitter Capaciteitsgroep

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep