U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Vrijetijdsmanager

Vrijetijdsmanager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een vrijetijdsmanager? Lees de functieomschrijving.

De Vrijetijdsmanager werkt als onderzoeker, adviseur of beleidsmedewerker op het gebied van welzijn en recreatie. De Vrijetijdsmanager houdt zich bezig met de besteding van vrije tijd in de samenleving. De Vrijetijdsmanager houdt zich bezig met de vraag hoe mensen hun vrije tijd doorbrengen en waar ze heengaan in hun vrije tijd.

De Vrijetijdsmanager denkt na over nieuwe recreatieve producten en is de op de hoogte van trends en weet deze te benutten. De Vrijetijdsmanager houdt zich veelal bezig met de praktijk. De Vrijetijdsmanager heeft een breed werkveld. De Vrijetijdsmanager houdt zich bezig met marketing, beleid, management en financiën. Tot de kerntaken van dit beroep horen het geven van advies, het geven van leiding tijdens evenementen en het ontwikkelen van nieuwe vrijetijdsproducten. De Vrijetijdsmanager kan onderzoek doen en leiding geven bij bijvoorbeeld culturele manifestaties, recreatievoorzieningen, de bescherming van het milieu, het toeristische verkeer, sportbeoefening en de financiering van vrije tijd. De Vrijetijdsmanager houdt zich bezig met alles wat onder vrije tijd valt en met diverse aspecten die hier bij komen kijken.

De Vrijetijdsmanager kan werkzaam zijn bij overheidsorganisaties, particuliere organisaties, het bedrijfsleven en bij adviesorganen.  De Vrijetijdsmanager kan op uiteenlopende gebieden werken en heeft dan ook kennis van onder meer sociologie, psychologie, geografie en economie. Een goede mensenkennis is ook erg belangrijk voor de functie van Vrijetijdsmanager.

Mensen vonden ons op: Job Vrijetijdsmanager, Baan Vrijetijdsmanager, Vrijetijdsmanager Worden, Functie-eisen Vrijetijdsmanager, Verantwoordelijkheden Vrijetijdsmanager, Functieprofiel Vrijetijdsmanager, Wat doet een Vrijetijdsmanager, Werken als Vrijetijdsmanager.

Vrijetijdsmanager worden: Opleiding tot vrijetijdsmanager

De meest voor de hand liggende opleiding voor de Vrijetijdsmanager is de HBO opleiding Vrijetijdsmanagement.  In deze studie staat het vrijetijdsgedrag en de vrijetijdsbesteding van mensen centraal. De opleiding Vrijetijdsmanagement duurt vier jaar. Naast deze opleiding zijn er ook andere opleiding binnen de toeristische sector die tot de opleidingsmogelijkheden van de Vrijetijdsmanager behoren. Ook deze zijn vaak gericht op de vrijetijdssector.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Vrijetijdsmanager, Vrijetijdsmanager Worden, Opleidingsniveau Vrijetijdsmanager, Scholing Vrijetijdsmanager, Studie Vrijetijdsmanager, Bijscholing Vrijetijdsmanager, Omscholing Vrijetijdsmanager.

Organisaties waar een vrijetijdsmanager doorgaans werkzaam is

De Vrijetijdsmanager kan bij allerlei typen organisaties werkzaam zijn. De Vrijetijdsmanager kan werken bij overheidsorganisaties, particuliere organisaties, in het bedrijfsleven en bij adviesorganen. De Vrijetijdsmanager kan zowel in de profit als in de non-profit sector werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Vrijetijdsmanager, Vrijetijdsmanager Worden, Opleidingsniveau Vrijetijdsmanager, Scholing Vrijetijdsmanager, Studie Vrijetijdsmanager, Bijscholing Vrijetijdsmanager, Omscholing Vrijetijdsmanager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden vrijetijdsmanager

Over het salaris van de Vrijetijdsmanager is weinig informatie bekend. Dit varieert ook omdat de Vrijetijdsmanager bij uiteenlopende organisaties werkzaam kan zijn.

Mensen vonden ons op: Salaris Vrijetijdsmanager, Loon Vrijetijdsmanager, Wat verdien je als Vrijetijdsmanager, Salarisschaal Vrijetijdsmanager, Salarisindicatie Vrijetijdsmanager, Bonus Vrijetijdsmanager, CAO Vrijetijdsmanager, Brutoloon Vrijetijdsmanager, Nettoloon Vrijetijdsmanager, Vakantiedagen Vrijetijdsmanager, Pensioen Vrijetijdsmanager.

Competenties, skills & vaardigheden vrijetijdsmanager

 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Plannen en organiseren
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Vrijetijdsmanager, Vaardigheden Vrijetijdsmanager, Attitude Vrijetijdsmanager, Kwalificaties Vrijetijdsmanager, Competentieprofiel Vrijetijdsmanager.

Boeken voor het beroep vrijetijdsmanager

Wil je meer weten over het beroep vrijetijdsmanager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je vrijetijdsmanager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken vrijetijdsmanager te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Vrijetijdsmanager, Vrijetijdsmanager ebooks, boek Vrijetijdsmanager.

Persoonstypen vrijetijdsmanager

De Vrijetijdsmanager moet beschikken over een goede mensenkennis. De Vrijetijdsmanager moet weten wat mensen graag in hun vrije tijd doen en hierop in kunnen spelen (Gever). Daarnaast moet de Vrijetijdsmanager ook een gedegen financiële en commerciële kennis hebben en nieuwe producten op de markt kunnen zetten. De Vrijetijdsmanager moet goede onderbouwde adviezen kunnen geven en voor het beste resultaat gaan (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Vrijetijdsmanager, Karakter Vrijetijdsmanager.

Netwerk vrijetijdsmanager

De Vrijetijdsmanager heeft veel contact in de branche. De Vrijetijdsmanager werkt veel samen met anderen die helpen bij de organisatie van evenementen. Ook voorziet de Vrijetijdsmanager anderen van advies en geeft leiding.

Mensen vonden ons op: Collega’s Vrijetijdsmanager, Medewerkers Vrijetijdsmanager.

Is het beroep vrijetijdsmanager iets voor jou?

Zou je graag vrijetijdsmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als vrijetijdsmanager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Vrijetijdsmanager, beroepskeuzetest Vrijetijdsmanager, beroep Vrijetijdsmanager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden vrijetijdsmanager

Het arbeidsmarktperspectief van de Vrijetijdsmanager is voor een deel afhankelijk van de economische situatie.  Bezuinigingen leiden vaak tot een vacaturestop in de branche en verminderde kansen voor starters. De Vrijetijdsmanager is werkzaam in een breed werkveld en kan daardoor bij diverse organisaties aan de slag.

Arbeidsmarktperspectief score vrijetijdsmanager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep vrijetijdsmanager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Vrijetijdsmanager, Promotie mogelijkheden Vrijetijdsmanager, Carriere Vrijetijdsmanager.

Solliciteren op de functie vrijetijdsmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als vrijetijdsmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor vrijetijdsmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als vrijetijdsmanager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Vrijetijdsmanager, CV Vrijetijdsmanager, sollicitatie Vrijetijdsmanager.

Interviews met vrijetijdsmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen vrijetijdsmanager

Vacatures vrijetijdsmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Vrijetijdsmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Vrijetijdsmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Vrijetijdsmanager werkt als onderzoeker, adviseur of beleidsmedewerker op het gebied van welzijn en recreatie. De Vrijetijdsmanager houdt zich bezig met de besteding van vrije tijd in de samenleving. De Vrijetijdsmanager houdt zich bezig met de vraag hoe mensen hun vrije tijd doorbrengen en waar ze heengaan in hun vrije tijd.

Beoordeling Vrijetijdsmanager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Vrijetijdsmanager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Vrijetijdsmanager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep