U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Vrijetijdswetenschapper

Vrijetijdswetenschapper worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een vrijetijdswetenschapper? Lees de functieomschrijving.

 

Een Vrijetijdswetenschapper is iemand die vrijetijdsbestedingen bestudeert vanuit zowel een sociale als een economische invalshoek en aan de hand hiervan adviesrapporten schrijft.

Als Vrijetijdswetenschapper houd je je niet bezig met het organiseren van evenementen, maar je kijkt vanuit een theoretisch perspectief naar vrijetijdsbesteding. De Vrijetijdswetenschapper onderzoekt bijvoorbeeld welke leeftijdsgroep voor welke recreatie kiest en waarom, hoe vrije tijd beschikbaar komt en hoe mensen hun vrije tijd organiseren.  De Vrijetijdswetenschapper bestudeert hiervoor onderzoeksrapporten en stelt eventueel aan de hand hiervan een eigen onderzoek op. Hij heeft oog voor trends en ontwikkelingen binnen de recreatiebranche. Vervolgens vertaalt de Vrijetijdswetenschapper de resultaten naar een concreet advies voor bijvoorbeeld de gemeente, die aan de hand van dit advies beslissingen neemt over evenementen enzovoort.

Mensen vonden ons op: Job Vrijetijdswetenschapper, Baan Vrijetijdswetenschapper, Vrijetijdswetenschapper Worden, Functie-eisen Vrijetijdswetenschapper, Verantwoordelijkheden Vrijetijdswetenschapper, Functieprofiel Vrijetijdswetenschapper, Wat doet een Vrijetijdswetenschapper, Werken als Vrijetijdswetenschapper.

Vrijetijdswetenschapper worden: Opleiding tot vrijetijdswetenschapper

 

Om Vrijetijdswetenschapper te worden, kan de WO-opleiding Vrijetijdswetenschappen of International Leisure Sciences worden gedaan. De bachelor duurt drie jaar en de master één jaar. Je krijgt vakken als vrijetijdswetenschappen, economie, sociologie en onderzoeksmethoden. In de master kies je voor een bepaalde richting, zoals sport of toerisme.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Vrijetijdswetenschapper, Vrijetijdswetenschapper Worden, Opleidingsniveau Vrijetijdswetenschapper, Scholing Vrijetijdswetenschapper, Studie Vrijetijdswetenschapper, Bijscholing Vrijetijdswetenschapper, Omscholing Vrijetijdswetenschapper.

Organisaties waar een vrijetijdswetenschapper doorgaans werkzaam is

 

Een Vrijetijdswetenschapper werkt bijvoorbeeld als beleidsmedewerker bij de provincie, een stichting of de gemeente op de afdeling Sport & Recreatie. Ook kan de Vrijetijdswetenschapper werkzaam zijn als onderzoeker bij een onderzoeksbureau of universiteit, of als PR-medewerker bij een bioscoop of schouwburg. De Vrijetijdswetenschapper is dus meestal werkzaam in de non-profitsector, maar kan ook aan de slag in de profitsector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Vrijetijdswetenschapper, Vrijetijdswetenschapper Worden, Opleidingsniveau Vrijetijdswetenschapper, Scholing Vrijetijdswetenschapper, Studie Vrijetijdswetenschapper, Bijscholing Vrijetijdswetenschapper, Omscholing Vrijetijdswetenschapper.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden vrijetijdswetenschapper

 

De Vrijetijdswetenschapper kan rekenen op zo’n €2100,- tot €5500,- bruto per maand. Dit bedrag hangt bijvoorbeeld af van de leeftijd, ervaring en precieze functie van de Vrijetijdswetenschapper.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden bijvoorbeeld een eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Deze voorwaarden zijn afhankelijk van het cao waar de Vrijetijdswetenschapper onder valt. 

Mensen vonden ons op: Salaris Vrijetijdswetenschapper, Loon Vrijetijdswetenschapper, Wat verdien je als Vrijetijdswetenschapper, Salarisschaal Vrijetijdswetenschapper, Salarisindicatie Vrijetijdswetenschapper, Bonus Vrijetijdswetenschapper, CAO Vrijetijdswetenschapper, Brutoloon Vrijetijdswetenschapper, Nettoloon Vrijetijdswetenschapper, Vakantiedagen Vrijetijdswetenschapper, Pensioen Vrijetijdswetenschapper.

Competenties, skills & vaardigheden vrijetijdswetenschapper

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Visie
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Vrijetijdswetenschapper, Vaardigheden Vrijetijdswetenschapper, Attitude Vrijetijdswetenschapper, Kwalificaties Vrijetijdswetenschapper, Competentieprofiel Vrijetijdswetenschapper.

Boeken voor het beroep vrijetijdswetenschapper

Wil je meer weten over het beroep vrijetijdswetenschapper? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je vrijetijdswetenschapper bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken vrijetijdswetenschapper te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Vrijetijdswetenschapper, Vrijetijdswetenschapper ebooks, boek Vrijetijdswetenschapper.

Persoonstypen vrijetijdswetenschapper

 

Persoonstypen die passen bij een Vrijetijdswetenschapper zijn Waarnemer en Succesvolle Werker.

De Vrijetijdswetenschapper bestudeert aandachtig maatschappelijke trends en onderzoeksrapporten en stelt op basis hiervan een adviesrapport op. Een Vrijetijdswetenschapper kan dus goed waarnemen en hij is onderzoekend, analytisch en inzichtelijk (Waarnemer).

Tevens is een Vrijetijdswetenschapper doelgericht, gedreven en motiverend (Succesvolle Werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Vrijetijdswetenschapper, Karakter Vrijetijdswetenschapper.

Netwerk vrijetijdswetenschapper

 

Met wie een Vrijetijdswetenschapper in aanraking komt, hangt af van de functie die hij precies uitoefent. Doet hij onderzoek bij een universiteit of onderzoeksbureau, dan komt hij vanzelfsprekend in contact met andere Onderzoekers. Werkt de Vrijetijdswetenschapper als Beleidsmedewerker bij de overheid, dan komt hij bijvoorbeeld in contact met Gemeentemedewerkers. De Vrijetijdswetenschapper rapporteert zijn werkzaamheden aan een eventuele Leidinggevende.

Mensen vonden ons op: Collega’s Vrijetijdswetenschapper, Medewerkers Vrijetijdswetenschapper.

Is het beroep vrijetijdswetenschapper iets voor jou?

Zou je graag vrijetijdswetenschapper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als vrijetijdswetenschapper bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Vrijetijdswetenschapper, beroepskeuzetest Vrijetijdswetenschapper, beroep Vrijetijdswetenschapper kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden vrijetijdswetenschapper

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Vrijetijdswetenschapper is niet heel goed. Het is over het algemeen vrij lastig voor een Vrijetijdswetenschapper om een baan op HBO- of WO-niveau te vinden.

Ook is het vaak moeilijk om als Vrijetijdswetenschapper door te groeien. Bij goed functioneren kan de Vrijetijdswetenschapper wellicht leiding gaan geven aan een onderzoeksteam, zich specialiseren of meer verantwoordelijkheden krijgen. 

Arbeidsmarktperspectief score vrijetijdswetenschapper

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep vrijetijdswetenschapper. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Vrijetijdswetenschapper, Promotie mogelijkheden Vrijetijdswetenschapper, Carriere Vrijetijdswetenschapper.

Solliciteren op de functie vrijetijdswetenschapper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als vrijetijdswetenschapper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor vrijetijdswetenschapper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als vrijetijdswetenschapper. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Vrijetijdswetenschapper, CV Vrijetijdswetenschapper, sollicitatie Vrijetijdswetenschapper.

Interviews met vrijetijdswetenschapper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen vrijetijdswetenschapper

Vacatures vrijetijdswetenschapper

Op zoek naar een nieuwe baan als Vrijetijdswetenschapper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Vrijetijdswetenschapper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Vrijetijdswetenschapper is iemand die vrijetijdsbestedingen bestudeert vanuit zowel een sociale als een economische invalshoek en aan de hand hiervan adviesrapporten schrijft. Als Vrijetijdswetenschapper houd je je niet bezig met het organiseren van evenementen, maar je kijkt vanuit een theoretisch perspectief naar vrijetijdsbesteding. De Vrijetijdswetenschapper onderzoekt bijvoorbeeld welke leeftijdsgroep voor welke recreatie kiest en waarom, hoe vrije tijd beschikbaar komt en hoe mensen hun vrije tijd organiseren.

Beoordeling Vrijetijdswetenschapper

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Vrijetijdswetenschapper' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Vrijetijdswetenschapper

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep