U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Wachtmeester Marechaussee » Opleidingen

Opleidingen tot Wachtmeester Marechaussee

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Zou je graag Wachtmeester Marechaussee willen worden? Of ben je al Wachtmeester Marechaussee en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Wachtmeester Marechaussee, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Om toegelaten te worden tot de opleiding tot Wachtmeester Marechaussee dien je aan de volgende opleidingseisen te voldoen:

- VMBO Gemengd, VMBO Theoretisch, MBO 3, MBO 4, Havo, VWO, HBO, WO.

Je hebt minimaal een van de volgende schooldiploma's: VMBO gemengde of theoretische leerweg, MBO-3. In alle gevallen geldt dat je een voldoende moet hebben voor Nederlands en Engels op je cijferlijst. 

- Je bent tussen de 17 jaar en 24 jaar en 11 maanden.

- Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6.

- Je hebt een rijbewijs nodig.

- Je hebt een zwemdiploma nodig.

 

De Opleiding tot Wachtmeester duurt 84 weken. 16 weken beslaan de Algemene Militaire Basisvaardigheden. De volgende 68 weken bestaan uit een functieopleiding, gericht op publieke service, politietaken en vreemdelingenwetgeving. De eerste vier weken van de opleiding zijn verplicht intern, bij de rest van de opleiding (en dienstperiode) is er de mogelijkheid tegen betaling gebruik te maken van de faciliteiten van de Marechaussee.

Na afronding van de opleiding is er een dienverplichting van vier jaar.