U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Watertechnoloog

Watertechnoloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een watertechnoloog? Lees de functieomschrijving.

 

Een Watertechnoloog is iemand die zich bezighoudt met innovatie, kennis- en productontwikkeling in de watersector op nationaal en/of internationaal niveau.

De Watertechnoloog denkt bijvoorbeeld na over nieuwe oplossingen voor de waterproblematiek. Hij bedenkt bijvoorbeeld een manier om een nieuw watersysteem aan te leggen in een woestijn, vervuild water te reinigen of met minder energie dezelfde hoeveelheid water produceren. Ook doet de Watertechnoloog onderzoek naar de kwaliteit van water. Hij moet ervoor zorgen dat er sprake is van veilige en duurzame watervoorziening.

De Watertechnoloog kan zich bijvoorbeeld ook bezighouden met het regelen van vergunningen, het adviseren van bedrijven over waterinstallaties en het optimaliseren van het productieproces.

Nederland loopt voorop op het gebied van watertechnologie. Een Watertechnoloog kan echter ook werkzaam zijn in het buitenland.

Mensen vonden ons op: Job Watertechnoloog, Baan Watertechnoloog, Watertechnoloog Worden, Functie-eisen Watertechnoloog, Verantwoordelijkheden Watertechnoloog, Functieprofiel Watertechnoloog, Wat doet een Watertechnoloog, Werken als Watertechnoloog.

Watertechnoloog worden: Opleiding tot watertechnoloog

 

Om Watertechnoloog te worden, kan bijvoorbeeld de vierjarige HBO-opleiding Milieukunde gedaan worden met als specialisatie Watertechnologie en –kwaliteit. Ook de vierjarige HBO-opleiding Land- en Watermanagement en de vijfjarige WO-opleidingen Watermanagement en Land- en Waterbeheer zijn geschikt. Bovendien kan de vierjarige HBO-opleiding Chemische Technologie worden gekozen. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Watertechnoloog, Watertechnoloog Worden, Opleidingsniveau Watertechnoloog, Scholing Watertechnoloog, Studie Watertechnoloog, Bijscholing Watertechnoloog, Omscholing Watertechnoloog.

Organisaties waar een watertechnoloog doorgaans werkzaam is

 

Een Watertechnoloog kan bij veel verschillende bedrijven in de profitsector, maar ook in de non-profitsector terecht.

De Watertechnoloog kan werkzaam zijn bij de overheid. De Watertechnoloog houdt zich dan bezig met het verlenen van vergunningen, het handhaven van wetten en regelingen enzovoort. Werkt de Watertechnoloog in het bedrijfsleven, dan werkt hij bijvoorbeeld bij een bedrijf dat apparatuur en watersystemen produceert of een technisch adviesbureau dat gespecialiseerd is in watertechnologie. In het laatst genoemde geval geeft de Watertechnoloog bijvoorbeeld advies voor proefinstallaties. Ook kan een Watertechnoloog werken bij een onderzoeksinstituut.

Een Watertechnoloog kan ook in het buitenland aan de slag.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Watertechnoloog, Watertechnoloog Worden, Opleidingsniveau Watertechnoloog, Scholing Watertechnoloog, Studie Watertechnoloog, Bijscholing Watertechnoloog, Omscholing Watertechnoloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden watertechnoloog

 

Een Watertechnoloog kan rekenen op zo’n €2250,- tot €3500,- bruto per maand. Het bedrag hangt af van ervaring en leeftijd van de Watertechnoloog, maar bijvoorbeeld ook van de sector waarin hij werkt en zijn precieze taken.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de werkgever, maar voorbeelden zijn 8% vakantietoeslag en een dertiende maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Watertechnoloog, Loon Watertechnoloog, Wat verdien je als Watertechnoloog, Salarisschaal Watertechnoloog, Salarisindicatie Watertechnoloog, Bonus Watertechnoloog, CAO Watertechnoloog, Brutoloon Watertechnoloog, Nettoloon Watertechnoloog, Vakantiedagen Watertechnoloog, Pensioen Watertechnoloog.

Competenties, skills & vaardigheden watertechnoloog

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Brede interesse in natuur, milieu en techniek
 • Communicatief vaardig
 • Onderzoekend
Mensen vonden ons op: Kennis Watertechnoloog, Vaardigheden Watertechnoloog, Attitude Watertechnoloog, Kwalificaties Watertechnoloog, Competentieprofiel Watertechnoloog.

Boeken voor het beroep watertechnoloog

Wil je meer weten over het beroep watertechnoloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je watertechnoloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken watertechnoloog te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Watertechnoloog, Watertechnoloog ebooks, boek Watertechnoloog.

Persoonstypen watertechnoloog

 

Persoonstypen die passen bij een Watertechnoloog zijn Waarnemer en Succesvolle Werker.

Het is belangrijk dat een Watertechnoloog een goed inzicht in zijn omgeving heeft. Hij is onderzoekend, intellectueel en analytisch (Waarnemer).

Tevens is een Watertechnoloog gedreven, resultaatgericht en hij heeft oog voor efficiëntie (Succesvolle Werker). 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Watertechnoloog, Karakter Watertechnoloog.

Netwerk watertechnoloog

 

Een Watertechnoloog werkt samen met andere Watertechnologen en andere deskundigen en onderzoekers. Een Watertechnoloog kan bijvoorbeeld in contact komen met Bodemchemici en Geochemici. Zij weten veel over de chemische samenstelling van water. Afhankelijk van zijn precieze functie komt een Watertechnoloog ook in contact met de opdrachtgever. De Watertechnoloog geeft opdrachtgevers bijvoorbeeld advies over watersystemen. Verder komt een Watertechnoloog in aanraking met een Leidinggevende. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Watertechnoloog, Medewerkers Watertechnoloog.

Is het beroep watertechnoloog iets voor jou?

Zou je graag watertechnoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als watertechnoloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Watertechnoloog, beroepskeuzetest Watertechnoloog, beroep Watertechnoloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden watertechnoloog

 

Het arbeidsmarktperspectief van een Watertechnoloog is over het algemeen goed. De waterproblematiek wordt steeds groter en relevanter, dus zijn er steeds meer Watertechnologen nodig.

Na jaren ervaring kan een Watertechnoloog meer leidinggevende en meer verantwoordelijke taken krijgen toegewezen. Eventueel kan de Watertechnoloog een eigen bedrijf oprichten. 

Arbeidsmarktperspectief score watertechnoloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep watertechnoloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Watertechnoloog, Promotie mogelijkheden Watertechnoloog, Carriere Watertechnoloog.

Solliciteren op de functie watertechnoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als watertechnoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor watertechnoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als watertechnoloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Watertechnoloog, CV Watertechnoloog, sollicitatie Watertechnoloog.

Interviews met watertechnoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen watertechnoloog

Vacatures watertechnoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Watertechnoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Watertechnoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Watertechnoloog is iemand die zich bezighoudt met innovatie, kennis- en productontwikkeling in de watersector op nationaal en/of internationaal niveau. De Watertechnoloog denkt bijvoorbeeld na over nieuwe oplossingen voor de waterproblematiek. Hij bedenkt bijvoorbeeld een manier om een nieuw watersysteem aan te leggen in een woestijn, vervuild water te reinigen of met minder energie dezelfde hoeveelheid water produceren.

Beoordeling Watertechnoloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Watertechnoloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Watertechnoloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep