U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Wedder

Wedder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een wedder? Lees de functieomschrijving.

Een beroepswedder is iemand die zijn geld verdient met het winnen van weddenschappen. Deels is dit een beroep waarbij veel geluk komt kijken, maar anderzijds maakt degene die zijn inzet tot in de puntjes doorberekent wel degelijk meer kans om ergens meer geld uit te halen.

De grootste zekerheid die de wedder heeft is de zogenaamde “sure bet”. Wanneer twee bookmakers verschillende winstkansen aangeven voor dezelfde weddenschap (bijvoorbeeld een bepaalde sportwedstrijd), is er voor wie meedoet een manier waarop hij, ongeacht de uitkomst, er geld mee verdient. Dit wordt een sure bet genoemd. Een sure bet is niet altijd mogelijk, het is een kwestie van veel bookmakers (en hun voorwaarden) in de gaten houden en veel rekenwerk om de mogelijkheid van een sure bet te ontdekken, en vervolgens vergt het een bepaald bedrag inzet om winst te maken.

Wil iemand een volwaardig inkomen halen uit het meedoen aan weddenschappen, zal hij een startkapitaal van minimaal duizenden euro’s moeten hebben. Ook is een sure bet lang niet altijd mogelijk, en zal de wedder soms een “echt” gokje wagen, en daarmee dus ook het risico geld kwijt te raken. Daarnaast is een inkomen uit weddenschappen “gewoon” een inkomen (althans in Nederland), en moet er dus als zodanig belasting over betaald worden. Dit dient de wedder ook allemaal mee moeten nemen in zijn berekeningen.

Mensen vonden ons op: Job Wedder, Baan Wedder, Wedder Worden, Functie-eisen Wedder, Verantwoordelijkheden Wedder, Functieprofiel Wedder, Wat doet een Wedder, Werken als Wedder.

Wedder worden: Opleiding tot wedder

Voor het beroep van wedder is in principe geen opleiding nodig. Bepaalde vaardigheden zijn natuurlijk wel van belang, maar deze kunnen met meerdere opleidingen alsmede met zelfstudie opgedaan worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Wedder, Wedder Worden, Opleidingsniveau Wedder, Scholing Wedder, Studie Wedder, Bijscholing Wedder, Omscholing Wedder.

Organisaties waar een wedder doorgaans werkzaam is

Een beroepswedder werkt zelfstandig.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Wedder, Wedder Worden, Opleidingsniveau Wedder, Scholing Wedder, Studie Wedder, Bijscholing Wedder, Omscholing Wedder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden wedder

Het salaris van de beroepswedder is in potentie oneindig. Wie mee wil doen aan een weddenschap, kan een leuke site opzoeken, wat geld overmaken en de volgende dag kijken of het vermeerderd of verminderd is. Wie veel geld inzet en zijn kansen goed doorberekent kan er ook veel geld uithalen. Sommigen doen mee aan weddenschappen om er een bijverdienste uit te halen, maar wie er werkelijk veel geld in stopt en ook weddenschappen wint kan er nog veel meer geld uit halen. In dit geval gaan wel bepaalde wetten op: inkomsten uit gokken zijn gewoon inkomsten in Nederland, en daar moet dus als zodanig belasting over betaald worden.

Mensen vonden ons op: Salaris Wedder, Loon Wedder, Wat verdien je als Wedder, Salarisschaal Wedder, Salarisindicatie Wedder, Bonus Wedder, CAO Wedder, Brutoloon Wedder, Nettoloon Wedder, Vakantiedagen Wedder, Pensioen Wedder.

Competenties, skills & vaardigheden wedder

 • Analytisch
 • Discipline
 • Financieel bewustzijn
 • Accuratesse
 • Durf
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Wedder, Vaardigheden Wedder, Attitude Wedder, Kwalificaties Wedder, Competentieprofiel Wedder.

Boeken voor het beroep wedder

Wil je meer weten over het beroep wedder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je wedder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken wedder te komen.

My Wedder Planner Journal | Exwp Press

With A Cute Sloth Reading, Blank Lined Notebook Journal Gift Idea With Black Background Cover - Engels | Paperback | 9781096087014 | 112 pagina's

...

Blank Wedder Planner Comic Book | Comicco Publishing

Draw Your Own Work And Hobby Comics Omg! Boom! - Engels | Paperback | 9781077816565 | 98 pagina's

...

Busy Doing Wedder Planner Stuff | Buskoo Publishing

Big Ben In Downtown City London With Blurred Red Bus Transportation System Commuting in England Long-Exposure Road Blank Lined Notebook Journal Gift Idea - Engels | Paperback | 9781095052358 | 112 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Wedder, Wedder ebooks, boek Wedder.

Persoonstypen wedder

Op dit beroep is niet echt een specifiek persoonstype van toepassing, maar eigenschappen van de Waarnemer zijn inherent aan de beroepswedder: deze moet immers constant onderzoek blijven doen naar de verschillende bookmakers, hun voorwaarden, hun winstkansen en ook de sport (of activiteit) waar de weddenschappen over gaan.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Wedder, Karakter Wedder.

Netwerk wedder

Een wedder heeft geen te specificeren netwerk. Hij zou in principe de hele dag achter zijn pc kunnen zitten, en dus helemaal geen netwerk hebben.

Mensen vonden ons op: Collega’s Wedder, Medewerkers Wedder.

Is het beroep wedder iets voor jou?

Zou je graag wedder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als wedder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Wedder, beroepskeuzetest Wedder, beroep Wedder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden wedder

Het arbeidsmarktperspectief voor de beroepswedder is goed. Er zijn maar weinigen die zo veel geld op het spel willen zetten als nodig is om er een inkomen uit te halen, dus wie er de middelen, motivatie, de tijd en natuurlijk het verstand voor heeft kan zo beginnen.

Arbeidsmarktperspectief score wedder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep wedder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Wedder, Promotie mogelijkheden Wedder, Carriere Wedder.

Solliciteren op de functie wedder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als wedder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor wedder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als wedder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Wedder, CV Wedder, sollicitatie Wedder.

Interviews met wedder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen wedder

Vacatures wedder

Op zoek naar een nieuwe baan als Wedder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Wedder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een beroepswedder is iemand die zijn geld verdient met het winnen van weddenschappen. Deels is dit een beroep waarbij veel geluk komt kijken, maar anderzijds maakt degene die zijn inzet tot in de puntjes doorberekent wel degelijk meer kans om ergens meer geld uit te halen. De grootste zekerheid die de wedder heeft is de zogenaamde “sure bet”.

Beoordeling Wedder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Wedder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Wedder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep