U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Wegenwacht

Wegenwacht worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een wegenwacht? Lees de functieomschrijving.

Auto’s met pech. Vele automobilisten krijgen hiermee te maken. Onderweg naar het werk, naar een familiebezoek of een gezellig dagje weg. Je dag loopt ineens anders dan gepland en je vertrouwde auto brengt je ineens niet waar je wezen moet. Als Wegenwacht ben je dan de redder in nood.

De Wegenwacht krijgt via de centrale een melding binnen van iemand met pech. Dit kan iemand met een personenauto, motor of vrachtwagen zijn. De Wegenwacht die in de buurt is, gaat hier dan zo snel mogelijk heen om hulp te verlenen. De Wegenwacht luistert goed naar de bestuurder van de auto en probeert zo achter het probleem en de oorzaak van het probleem te komen. De Wegenwacht probeert de auto vervolgens meteen te repareren. De Wegenwacht heeft altijd een auto vol gereedschap en kleine onderdelen bij zich om een deel van de problemen die we Wegenwacht tegen te komen meteen op te kunnen lossen. Als de Wegenwacht het probleem niet zelf op kan lossen, laat de Wegenwacht de auto naar de garage slepen. Daar zullen ze dan verder naar de auto kijken en deze repareren.

De Wegenwacht moet beschikken over een goede kennis van auto en de problemen die bestuurders met pech kunnen ondervinden. De Wegenwacht moet naar aanleiding van het verhaal van de bestuurder de situatie goed kunnen beoordelen en een op zoek gaan naar een oplossing voor het probleem.

Naast deze belangrijke hoofdtaak van de Wegenwacht assisteert de Wegenwacht ook bij ongevallen en patrouilleert op de weg. Als de Wegenwacht bijvoorbeeld een olievlek op de weg aantreft, meldt de Wegenwacht deze aan de centrale om gevaarlijke situaties te voorkomen. De Wegenwacht helpt de automobilisten weer op weg en zorgt dat de weg voor hen zo veilig mogelijk is.

Mensen vonden ons op: Job Wegenwacht, Baan Wegenwacht, Wegenwacht Worden, Functie-eisen Wegenwacht, Verantwoordelijkheden Wegenwacht, Functieprofiel Wegenwacht, Wat doet een Wegenwacht, Werken als Wegenwacht.

Wegenwacht worden: Opleiding tot wegenwacht

Er is geen specifieke opleiding voor Wegenwacht. De Wegenwacht moet over een ruime kennis van auto’s beschikken. De Wegenwacht moet bijvoorbeeld ervaring als automonteur hebben of een opleiding hierin gevolgd hebben. Vaak wordt vervolgens nog een aparte cursus tot Wegenwacht gevolgd voordat de Wegenwacht daadwerkelijk aan de slag kan.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Wegenwacht, Wegenwacht Worden, Opleidingsniveau Wegenwacht, Scholing Wegenwacht, Studie Wegenwacht, Bijscholing Wegenwacht, Omscholing Wegenwacht.

Organisaties waar een wegenwacht doorgaans werkzaam is

De Wegenwacht is werkzaam voor een organisatie die automobilisten weer op gang proberen te helpen als zij onderweg pech hebben. De Wegenwacht is werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Wegenwacht, Wegenwacht Worden, Opleidingsniveau Wegenwacht, Scholing Wegenwacht, Studie Wegenwacht, Bijscholing Wegenwacht, Omscholing Wegenwacht.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden wegenwacht

De Wegenwacht verdient gemiddeld tussen de €1900,- en €2650,-. Dit is afhankelijk van de ervaring van de Wegenwacht en de organisatie waar de Wegenwacht voor werkt. Tot de overige arbeidsvoorwaarden horen onder andere een bedrijfsauto en voldoende vakantiedagen.

Mensen vonden ons op: Salaris Wegenwacht, Loon Wegenwacht, Wat verdien je als Wegenwacht, Salarisschaal Wegenwacht, Salarisindicatie Wegenwacht, Bonus Wegenwacht, CAO Wegenwacht, Brutoloon Wegenwacht, Nettoloon Wegenwacht, Vakantiedagen Wegenwacht, Pensioen Wegenwacht.

Competenties, skills & vaardigheden wegenwacht

Mensen vonden ons op: Kennis Wegenwacht, Vaardigheden Wegenwacht, Attitude Wegenwacht, Kwalificaties Wegenwacht, Competentieprofiel Wegenwacht.

Boeken voor het beroep wegenwacht

Wil je meer weten over het beroep wegenwacht? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je wegenwacht bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken wegenwacht te komen.

Gouden Boekjes - Wouter bij de wegenwacht | Smit

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789047612117 | 32 pagina's

Onderdeel van de Gouden Boekjes. Wouter wil bij de Wegenwacht. Daarom schrijft hij een brief. Die nacht droomt hij van auto's met rokende motoren. Als Wouter uit school komt, zwaait zijn moeder met een envelop. Wouter maakt hem snel open en leest. Dan beg...

Mensen vonden ons op: boeken voor Wegenwacht, Wegenwacht ebooks, boek Wegenwacht.

Persoonstypen wegenwacht

De Wegenwacht moet voldoende kennis hebben van auto’s en de veelvoorkomende problemen. De Wegenwacht moet een goed analytisch inzicht hebben, de situatie goed inschatten en de bestuurder het liefst zo snel mogelijk weer op weg helpen (Waarnemer). De Wegenwacht moet goed kunnen luisteren naar het verhaal van de bestuurder en onderweg ook op de weg patrouilleren. De Wegenwacht is behulpzaam en staat dag en nacht, door weer en wind voor de bestuurders klaar (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Wegenwacht, Karakter Wegenwacht.

Netwerk wegenwacht

De Wegenwacht heeft tijdens zijn werkdag voornamelijk met bestuurders te maken. Daarnaast heeft de Wegenwacht ook veel contact met de centrale. Meldingen van pechgevallen en ongevallen komen hier binnen en worden door de centrale aan de Wegenwacht doorgegeven.

Mensen vonden ons op: Collega’s Wegenwacht, Medewerkers Wegenwacht.

Is het beroep wegenwacht iets voor jou?

Zou je graag wegenwacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als wegenwacht bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Wegenwacht, beroepskeuzetest Wegenwacht, beroep Wegenwacht kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden wegenwacht

Er is voldoende arbeidsmarktperspectief voor de Wegenwacht. Dagelijks is er veel verkeer op de weg en er zijn dan geregeld bestuurders die met pech te maken krijgen. Er is daarom voldoende vraag naar bekwame Wegenwachten.

Arbeidsmarktperspectief score wegenwacht

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep wegenwacht. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Wegenwacht, Promotie mogelijkheden Wegenwacht, Carriere Wegenwacht.

Solliciteren op de functie wegenwacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als wegenwacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor wegenwacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als wegenwacht. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Wegenwacht, CV Wegenwacht, sollicitatie Wegenwacht.

Interviews met wegenwacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen wegenwacht

Vacatures wegenwacht

Op zoek naar een nieuwe baan als Wegenwacht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Wegenwacht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Auto’s met pech. Vele automobilisten krijgen hiermee te maken. Onderweg naar het werk, naar een familiebezoek of een gezellig dagje weg.

Beoordeling Wegenwacht

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Wegenwacht' hieronder.

  • Functie-inhoud
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden
  • Doorgroeimogelijkeden
  • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Wegenwacht

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
  • Functie-inhoud
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden
  • Doorgroeimogelijkeden
  • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep