U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Werkcoach

Werkcoach worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een werkcoach? Lees de functieomschrijving.

Een Werkcoach is iemand die werkzoekenden koppelt aan werkgevers.

Mensen die maar geen baan kunnen vinden of mensen die niet weten wat voor werk ze willen doen, kloppen aan bij een Werkcoach. De Werkcoach praat met hen en brengt hun persoonlijke situatie in kaart. Hij probeert verborgen kwaliteiten naar boven te halen en mensen het beste in zichzelf naar boven te laten halen. Vervolgens gaat de Werkcoach op zoek naar een geschikte baan voor de werkzoekenden. Hij voert overleg met werkgevers over mogelijkheden en behoeftes en hoopt zo een match te vinden.

Verder informeert de Werkcoach de klant over zijn rechten en plichten en spreekt hem erop aan als hij zich niet aan de afspraken houdt. Ook adviseert de Werkcoach werkzoekenden over hoe zij hun kansen op de arbeidsmarkt kunnen vergroten. Samen met hen stelt hij een actieplan op. Bovendien koopt de Werkcoach re-integratiemiddelen en organiseert hij bijeenkomsten en workshops. Eventueel schakelt de Werkcoach specialisten in.

Mensen vonden ons op: Job Werkcoach, Baan Werkcoach, Werkcoach Worden, Functie-eisen Werkcoach, Verantwoordelijkheden Werkcoach, Functieprofiel Werkcoach, Wat doet een Werkcoach, Werken als Werkcoach.

Werkcoach worden: Opleiding tot werkcoach

Om Werkcoach te worden, hoeft meestal niet een specifieke opleiding gevolgd te worden. De meeste organisaties vragen echter wel om kandidaten met minimaal een afgeronde HBO-opleiding. Denk aan de opleidingen HRM, Personeelswetenschappen en Maatschappelijke Dienstverlening.

Vaak wordt ook om een aantal jaar relevante werkervaring gevraagd en kennis van wet- en regelgeving, bijvoorbeeld van het vakgebied WWB (Wet Werk en Bijstand).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Werkcoach, Werkcoach Worden, Opleidingsniveau Werkcoach, Scholing Werkcoach, Studie Werkcoach, Bijscholing Werkcoach, Omscholing Werkcoach.

Organisaties waar een werkcoach doorgaans werkzaam is

Een Werkcoach kan zowel in de profit- als in de non-profitsector werkzaam zijn. Hij werkt bijvoorbeeld bij een gemeente (non-profit) of bij een uitzendbureau (profit).

Mensen vonden ons op: Studeren voor Werkcoach, Werkcoach Worden, Opleidingsniveau Werkcoach, Scholing Werkcoach, Studie Werkcoach, Bijscholing Werkcoach, Omscholing Werkcoach.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden werkcoach

Een Werkcoach kan rekenen op zo’n €1500,- tot €2500,- bruto per maand. Het bedrag hangt af van de leeftijd en ervaring van de Werkcoach, maar ook van zijn werkplek en precieze functieomschrijving.

Overige arbeidsvoorwaarden hangen af van de werkgever van de Werkcoach. Voorbeelden van veel voorkomende secundaire arbeidsvoorwaarden zijn een werktelefoon, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. 

Mensen vonden ons op: Salaris Werkcoach, Loon Werkcoach, Wat verdien je als Werkcoach, Salarisschaal Werkcoach, Salarisindicatie Werkcoach, Bonus Werkcoach, CAO Werkcoach, Brutoloon Werkcoach, Nettoloon Werkcoach, Vakantiedagen Werkcoach, Pensioen Werkcoach.

Competenties, skills & vaardigheden werkcoach

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Coachen
 • Motiveren
 • Netwerken
 • Plannen en organiseren
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Werkcoach, Vaardigheden Werkcoach, Attitude Werkcoach, Kwalificaties Werkcoach, Competentieprofiel Werkcoach.

Boeken voor het beroep werkcoach

Wil je meer weten over het beroep werkcoach? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je werkcoach bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken werkcoach te komen.

E-Commerce | Auteur Onbekend

Nederlands | Druk: 1 | Onbekende bindwijze | 9789041906175 | 165 pagina's

E-commerce is elektronisch zakendoen. De vorm van e-commerce waar men het meest van verwacht en waar dit boek over gaat, is die van verkoop von producten en diensten via Internet. Deze webcoach laat u in vogelvlucht de verschillende aspecten van E-commerc...

Webcoach: van surfen tot homepage | Digistar

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789041902894 | 148 pagina's

Webco@ch Van Surfen tot Homepage Van Surfen tot Homepage is een tijdloos Internethandboek voor iedere beginnende Internetter. Het is een uit het Canadees-Engels vertaalde uitgave van de werken van dhr. G.W. Barr met als Nederlandse co-auteur dhr. T. Gorre...

Webcoach: zoeken op internet | Herwig Arts

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789041903853 | 150 pagina's

Webcoach Zoeken op Internet Een groot probleem voor veel Internetters is het vinden van de informatie als antwoord op vragen die men heeft. In dit boek vindt u verschillende zoeksystemen (search engines) op Internet met de bijbehorende tips en uitleg, waa...

Mensen vonden ons op: boeken voor Werkcoach, Werkcoach ebooks, boek Werkcoach.

Persoonstypen werkcoach

Persoonstypen die goed passen bij een Werkcoach zijn Gever en Succesvolle Werker.

Het is van belang dat een Werkcoach ondersteunend is en echt zijn best doet om de werkzoekende te helpen. Hij heeft oprechte interesse in mensen en hun verhalen en is royaal (Gever).

Het doel van een Werkcoach is mensen aan een (nieuwe) baan te helpen. Hij is dus daadkrachtig en resultaatgericht (Succesvolle Werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Werkcoach, Karakter Werkcoach.

Netwerk werkcoach

Een Werkcoach heeft natuurlijk veel contact met werkzoekenden. Ook komt de Werkcoach veel in aanraking met HR-managers van bedrijven die personeel zoeken. De Werkcoach kan bij vragen en problemen terecht bij zijn leidinggevende. Bovendien heeft de Werkcoach contact met andere medewerkers van het bedrijf. Soms schakelt de Werkcoach specialisten in.

Mensen vonden ons op: Collega’s Werkcoach, Medewerkers Werkcoach.

Is het beroep werkcoach iets voor jou?

Zou je graag werkcoach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als werkcoach bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Werkcoach, beroepskeuzetest Werkcoach, beroep Werkcoach kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden werkcoach

De werkgelegenheid voor een Werkcoach is goed, vooral in economisch mindere tijden waarin er geen banen in overvloed zijn en er hulp gezocht wordt.

Bij goed functioneren en eventueel wat cursussen kan de Werkcoach doorgroeien naar een leidinggevende functie. 

Arbeidsmarktperspectief score werkcoach

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep werkcoach. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Werkcoach, Promotie mogelijkheden Werkcoach, Carriere Werkcoach.

Solliciteren op de functie werkcoach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als werkcoach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor werkcoach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als werkcoach. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Werkcoach, CV Werkcoach, sollicitatie Werkcoach.

Interviews met werkcoach

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen werkcoach

Vacatures werkcoach

Op zoek naar een nieuwe baan als Werkcoach? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Werkcoach. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Werkcoach is iemand die werkzoekenden koppelt aan werkgevers. Mensen die maar geen baan kunnen vinden of mensen die niet weten wat voor werk ze willen doen, kloppen aan bij een Werkcoach. De Werkcoach praat met hen en brengt hun persoonlijke situatie in kaart.

Beoordeling Werkcoach

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Werkcoach' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Werkcoach

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Voor goede werkcoaches kunt u terecht bij http://gortcoaching.nl/!

Door: Berend Staver

En je kunt natuurlijk ook kijken op de site van de Nationale Vacature Bank .Groeten

Door: Martijn

Reageer op dit beroep