U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Werkmeester Arbeid

Werkmeester Arbeid worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een werkmeester Arbeid? Lees de functieomschrijving.

De Werkmeester Arbeid speelt een sleutelrol in het creëeren van een veiliger samenleving. De Werkmeester begeleidt gedetineerden opdat deze niet of minder snel in de fout zullen gaan na afronding van hun detentieperiode.

De werkzaamheden van de Werkmeester zijn het begeleiden van gedetineerden tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden op de werkplaats, de verantwoordelijkheid dragen over de veiligheid op de afdeling met betrekking tot het werk (de persoonlijke veiligheid wordt door Bewaarders verzorgd), het onderwijzen van de beoogde werktechnieken, het controleren van de geproduceerde zaken en het vastleggen van heeft plaatsgevonden in de werkplaats.

De Dienst Justitiële Inrichtingen is belast met het naleven van de door de rechters opgelegde gevangenisstraffen en garanderen van een leefbare, gezonde en veilige situatie voor de gedetineerden tijdens het uitzitten deze straf. Dit wordt gedaan als onderdeel van het Ministerie van Justitie, dat beoogt de rechtsstaat in Nederland hoog te houden.

Om het goede voorbeeld te geven aan de gedetineerden en om geen pretentie van belangenverstrelling te wekken, dient de Werkmeester van onbesproken gedrag te zijn. Dit betekent dat de werkmeester geen criminele vrienden mag hebben, niet in aanraking gekomen mag zijn met de politie of justitie en dat hij niet te kampen mag hebben met geld-, drugs- of alcoholproblemen.

Aangezien de gedetineerden overdag zullen werken, zal ook de Werkmeester tussen de gangbare '9 tot 5'-diensten werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Job Werkmeester Arbeid, Baan Werkmeester Arbeid, Werkmeester Arbeid Worden, Functie-eisen Werkmeester Arbeid, Verantwoordelijkheden Werkmeester Arbeid, Functieprofiel Werkmeester Arbeid, Wat doet een Werkmeester Arbeid, Werken als Werkmeester Arbeid.

Werkmeester Arbeid worden: Opleiding tot werkmeester Arbeid

Om in aanmerking te komen voor de functie van Werkmeester Arbeid dient men in het bezit te zijn van een MBO diploma en enige relevante werkervaring. Deze ervaring dient opgedaan te zijn binnen een leidinggevende functie en binnen de houtbewerkingsnijverheid. Verwacht wordt dat de Werkmeester kennis heeft over de te gebruiken machines, gangbare procedures en in staat is om zijn kennis over te dragen aan de gedetineerde werkers op de afdeling. Aangezien de gedetineerden niet allemaal uit Nederland komen, kan een buitenlandse taal van pas komen.

De Werkmeester dient minimaal 25 jaar oud te zijn bij de indiensttreding.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Werkmeester Arbeid, Werkmeester Arbeid Worden, Opleidingsniveau Werkmeester Arbeid, Scholing Werkmeester Arbeid, Studie Werkmeester Arbeid, Bijscholing Werkmeester Arbeid, Omscholing Werkmeester Arbeid.

Organisaties waar een werkmeester Arbeid doorgaans werkzaam is

De Werkmeester Arbeid zal werkzaam worden op een werkplaats in een penitentiaire inrichting van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Deze dienst is onderdeel van het Ministerie van Justitie en is belast met de detentie van verschillende soorten personen. Het kunnen standaard gevangenen, jeugdgevangenen, psychiatrisch hulpbehoevenden en TBS'ers betreffen.

De Werkmeester draagt een steentje bij aan het creeëren van een veilige maatschappij door de gedetineerden werkervaring bij te brengen en ze daarmee een vooruitzicht te bieden voor de periode na afloop van de detentie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Werkmeester Arbeid, Werkmeester Arbeid Worden, Opleidingsniveau Werkmeester Arbeid, Scholing Werkmeester Arbeid, Studie Werkmeester Arbeid, Bijscholing Werkmeester Arbeid, Omscholing Werkmeester Arbeid.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden werkmeester Arbeid

De Werkmeester Arbeid hoeft geen interne opleiding te volgen. Hij ontvangt vanaf de eerste werkdag loon. Het salaris is afhankelijk van de leeftijd en werkervaring. Het salaris van de Werkmeester valt in schaal 4 of 5. In de praktijk betekent dit dat het salaris tussen de €1743 en €2513 bruto per maand zal liggen bij een 36-urige werkweek.

Naast de primaire arbeidsvoorwaarden heeft de Dienst Justitiële Inrichtingen voor haar werknemers toeslagen voor het draaien van onregelmatige diensten, een reiskostenvergoeding en een eindejaarsuitkering. Bovendien gelden voor de Werkmeester de standaard Arbeidsvoorwaarden van de Rijksoverheid met betrekking tot de pensioenen, ziektekostenverzekeringen, vakantiedagen en salarisverhogingen. Op basis van eigen voorkeur kan er een selectie gemaakt worden. Tevens is het zo dat er verschillende opleidingen, geheel of gedeeltelijk op kosten van Justitie, te volgen zijn.

Mensen vonden ons op: Salaris Werkmeester Arbeid, Loon Werkmeester Arbeid, Wat verdien je als Werkmeester Arbeid, Salarisschaal Werkmeester Arbeid, Salarisindicatie Werkmeester Arbeid, Bonus Werkmeester Arbeid, CAO Werkmeester Arbeid, Brutoloon Werkmeester Arbeid, Nettoloon Werkmeester Arbeid, Vakantiedagen Werkmeester Arbeid, Pensioen Werkmeester Arbeid.

Competenties, skills & vaardigheden werkmeester arbeid

 • Integriteit
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Stressbestendigheid
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Kennis hebben over het gebruik van machines
 • Verstand hebben van houtbewerking
 • Controle kunnen houden over onvoorspelbare gedetineerden
Mensen vonden ons op: Kennis Werkmeester Arbeid, Vaardigheden Werkmeester Arbeid, Attitude Werkmeester Arbeid, Kwalificaties Werkmeester Arbeid, Competentieprofiel Werkmeester Arbeid.

Boeken voor het beroep werkmeester arbeid

Wil je meer weten over het beroep werkmeester arbeid? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je werkmeester arbeid bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken werkmeester arbeid te komen.

The General Theory of Employment, Interest and Money | John Maynard Keynes

with The Economic Consequences of the Peace - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781840227475 | 576 pagina's

John Maynard Keynes (1883-1946) is perhaps the foremost economic thinker of the twentieth century. On economic theory, he ranks with Adam Smith and Karl Marx; and his impact on how economics was practiced, from the Great Depression to the 1970s, was unmat...

De psychologie van arbeid en gezondheid | Bohn Stafleu van Loghum

Nederlands | Druk: 3rd 2013 ed. | Paperback | 9789031398539 | 475 pagina's

De psychologie van arbeid en gezondheid 3e druk is een boek uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789031398539 In onze moderne tijd is arbeid niet langer een fysieke, maar vooral een emotionele en mentale inspanning. Hierdoor is het aantal werkger...

Recht begrepen - Socialezekerheidsrecht in kort bestek | S. Klosse

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789462905665 | 175 pagina's

Dit inleidende boek over het socialezekerheidsrecht is bestemd voor een eerste kennismaking met het rechtsgebied. Het is systematisch en breed opgezet. De nadruk ligt op de structuur van het stelsel. Er zijn voorbeelden opgenomen en er wordt verwezen naar...

Mensen vonden ons op: boeken voor Werkmeester Arbeid, Werkmeester Arbeid ebooks, boek Werkmeester Arbeid.

Persoonstypen werkmeester Arbeid

De Werkmeester Arbeid heeft een volhardende, scherpzinnige, objectieve, onafhankelijke en soms ietwat koppige, intellectueel-arrogante en afstandelijke persoonlijkheid (Waarnemer). Tevens is het zo dat de Werkmeester zorgzaam, medelevend, verantwoordelijk en loyaal, maar ook wantrouwig, defensief, dominant en teruggetrokken kan zijn (Loyalist).

Tijdens het controleren van het geleverde werk en het veilig houden van de werkplaats kan de Werkmeester zijn of haar innerlijke drang naar veiligheid toepassen. De gedreven en koppige kanten resulteren in een natuurlijk overwicht ten opzichte van de gedetineerden en de objectiviteit en terughoudendheid zorgt ervoor dat er een gezonde afstand behouden kan blijven tussen de Werkmeester en de werkende gevangenen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Werkmeester Arbeid, Karakter Werkmeester Arbeid.

Netwerk werkmeester Arbeid

De Werkmeester Arbeid zal binnen zijn werkzaamheden alleen contact hebben met 'internen'. Dit betekent dat de Werkmeester samen met zijn collega's leiding zal geven aan een groep gedetineerden die op een werkplaats handenarbeid verrichten. Aangezien de gedetineerden niet altijd even voorspelbaar uit de hoek zullen komen, zal er contact zijn met Bewaarders en Penitentiaire Inrichtingswerkers. Zij zullen pogen de werksfeer en persoonlijke veiligheid te garanderen. Tot slot is er contact met de Groepsleiders. Zij beschikken over de meest actuele kennis m.b.t. de gedetineerden en kunnen de Werkmeesters van advies voorzien.

Mensen vonden ons op: Collega’s Werkmeester Arbeid, Medewerkers Werkmeester Arbeid.

Is het beroep werkmeester Arbeid iets voor jou?

Zou je graag werkmeester Arbeid willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als werkmeester Arbeid bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Werkmeester Arbeid, beroepskeuzetest Werkmeester Arbeid, beroep Werkmeester Arbeid kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden werkmeester Arbeid

De Werkmeester kan na een jaar een vast contract krijgen, indien hij voldoende arbeid heeft afgeleverd. Hij zal dan werkzaam blijven binnen dezelfde functie gedurende de loopduur van het contract.

Wanneer men niet langer als Werkmeester werkzaam wil of kan zijn, is het mogelijk dat de oud-Werkmeester in de industrie of bouwnijverheid gaat werken.

Momenteel heeft de Dienst Justitiële Inrichtingen nog vacatures open staan voor de Werkmeester Arbeid.

Arbeidsmarktperspectief score werkmeester Arbeid

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep werkmeester Arbeid. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Werkmeester Arbeid, Promotie mogelijkheden Werkmeester Arbeid, Carriere Werkmeester Arbeid.

Solliciteren op de functie werkmeester Arbeid

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als werkmeester Arbeid dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor werkmeester Arbeid belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als werkmeester Arbeid. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Werkmeester Arbeid, CV Werkmeester Arbeid, sollicitatie Werkmeester Arbeid.

Interviews met werkmeester Arbeid

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen werkmeester Arbeid

Vacatures werkmeester arbeid

Op zoek naar een nieuwe baan als Werkmeester Arbeid? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Werkmeester Arbeid. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Werkmeester Arbeid speelt een sleutelrol in het creëeren van een veiliger samenleving. De Werkmeester begeleidt gedetineerden opdat deze niet of minder snel in de fout zullen gaan na afronding van hun detentieperiode. De werkzaamheden van de Werkmeester zijn het begeleiden van gedetineerden tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden op de werkplaats, de verantwoordelijkheid dragen over de veiligheid op de afdeling met betrekking tot het werk (de persoonlijke veiligheid wordt door Bewaarders verzorgd), het onderwijzen van de beoogde werktechnieken, het controleren van de geproduceerde zaken en het vastleggen van heeft plaatsgevonden in de werkplaats.

Beoordeling Werkmeester Arbeid

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Werkmeester Arbeid' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Werkmeester Arbeid

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep