U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Windsurftrainer

Windsurftrainer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een windsurftrainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als Windsurftrainer train je een of meerder groepen in Windsurfen. De Windsurftrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de Windsurftrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.         

Ook is het aan de Windsurftrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.       

De Windsurftrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de Windsurftrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.        

Mensen vonden ons op: Job Windsurftrainer, Baan Windsurftrainer, Windsurftrainer Worden, Functie-eisen Windsurftrainer, Verantwoordelijkheden Windsurftrainer, Functieprofiel Windsurftrainer, Wat doet een Windsurftrainer, Werken als Windsurftrainer.

Windsurftrainer worden: Opleiding tot windsurftrainer

 

De Windsurftrainer kan in principe les geven in Windsurf als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de Windsurftrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de j Windsurftrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de Windsurftrainer, hoe hoger het niveau van de Windsurftrainer zelf moet zijn .             

Echter, als de Windsurftrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de Windsurftrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de Windsurftrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.           

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De Windsurftrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Windsurftrainer, Windsurftrainer Worden, Opleidingsniveau Windsurftrainer, Scholing Windsurftrainer, Studie Windsurftrainer, Bijscholing Windsurftrainer, Omscholing Windsurftrainer.

Organisaties waar een windsurftrainer doorgaans werkzaam is

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de Windsurftrainer werkzaam is. Als de Windsurftrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor Windsurfteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.     

Echter, als de Windsurftrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.     

Mensen vonden ons op: Studeren voor Windsurftrainer, Windsurftrainer Worden, Opleidingsniveau Windsurftrainer, Scholing Windsurftrainer, Studie Windsurftrainer, Bijscholing Windsurftrainer, Omscholing Windsurftrainer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden windsurftrainer

 

  Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de Windsurftrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de Windsurftrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de Windsurftrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de Windsurftrainer. Als de Windsurftrainer al jaren lesgeeft in Windsurf dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere Windsurftrainers. Dan zal de Windsurftrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Mensen vonden ons op: Salaris Windsurftrainer, Loon Windsurftrainer, Wat verdien je als Windsurftrainer, Salarisschaal Windsurftrainer, Salarisindicatie Windsurftrainer, Bonus Windsurftrainer, CAO Windsurftrainer, Brutoloon Windsurftrainer, Nettoloon Windsurftrainer, Vakantiedagen Windsurftrainer, Pensioen Windsurftrainer.

Competenties, skills & vaardigheden windsurftrainer

 • Energie
 • Analytisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Presenteren
Mensen vonden ons op: Kennis Windsurftrainer, Vaardigheden Windsurftrainer, Attitude Windsurftrainer, Kwalificaties Windsurftrainer, Competentieprofiel Windsurftrainer.

Boeken voor het beroep windsurftrainer

Wil je meer weten over het beroep windsurftrainer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je windsurftrainer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken windsurftrainer te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Windsurftrainer, Windsurftrainer ebooks, boek Windsurftrainer.

Persoonstypen windsurftrainer

 

Als Windsurftrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De Windsurftrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor Windsurftrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de Windsurftrainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de Windsurftrainer een goede waarnemer is. De Windsurftrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de Windsurftrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Windsurftrainer, Karakter Windsurftrainer.

Netwerk windsurftrainer

 

 

De Windsurftrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere Windsurftrainers. Zeker als de Windsurftrainer werkzaam bij een Windsurfclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de Windsurftrainer met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er ook contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de Windsurftrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.        

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De Windsurftrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.      

Mensen vonden ons op: Collega’s Windsurftrainer, Medewerkers Windsurftrainer.

Is het beroep windsurftrainer iets voor jou?

Zou je graag windsurftrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als windsurftrainer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Windsurftrainer, beroepskeuzetest Windsurftrainer, beroep Windsurftrainer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden windsurftrainer

 

Voor de Windsurftrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van Windsurftrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de Windsurftrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de Windsurftrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de Windsurftrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De Windsurftrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.                    

Arbeidsmarktperspectief score windsurftrainer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep windsurftrainer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Windsurftrainer, Promotie mogelijkheden Windsurftrainer, Carriere Windsurftrainer.

Solliciteren op de functie windsurftrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als windsurftrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor windsurftrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als windsurftrainer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Windsurftrainer, CV Windsurftrainer, sollicitatie Windsurftrainer.

Interviews met windsurftrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen windsurftrainer

Overzicht

Vacatures windsurftrainer

Op zoek naar een nieuwe baan als Windsurftrainer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Windsurftrainer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als Windsurftrainer train je een of meerder groepen in Windsurfen. De Windsurftrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de Windsurftrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.

Beoordeling Windsurftrainer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Windsurftrainer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Windsurftrainer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep