U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Winkelslager

Winkelslager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een winkelslager? Lees de functieomschrijving.

De Winkelslager maakt vlees klaar voor de verkoop en zorgt dat het er mooi uitziet voor de klanten. Ook helpt de Winkelslager bij het indelen van de slagerij of vleesafdeling. In sommige gevallen heeft de Winkelslager hierin een leidinggevende rol en kan hij zijn stempel drukken op de afdeling.

Op de vleesafdeling of bij de slagerij speelt hygiëne een belangrijke rol. De werkplaats wordt, evenals de winkel, zorgvuldig schoon gehouden en de houdbaarheid en versheid van het vlees goed gecontroleerd.

Het belangrijkste doel van een Winkelslager is om vlees te verkopen. Hiervoor werkt hij achter de schermen om het vlees te bereiden en op bepaalde manieren te bewerken, bijvoorbeeld door een slavink te maken.  In de winkel zelf is de Winkelslager bezig met het verkopen van vlees en het adviseren van klanten. Zo kan een Winkelslager advies geven over het soort vlees dat goed bij bepaalde producten past, over een bepaalde bereiding die het vlees lekkerder maakt of zelfs over recepten.

Wanneer een Winkelslager zelfstandig ondernemer is komen ook taken rond bedrijfsvoering bij de functie kijken. Hij krijgt dan te maken met leveranciers, een inkoopbeleid, eventueel het werven en trainen van personeel, administratie en de boekhouding.

Mensen vonden ons op: Job Winkelslager, Baan Winkelslager, Winkelslager Worden, Functie-eisen Winkelslager, Verantwoordelijkheden Winkelslager, Functieprofiel Winkelslager, Wat doet een Winkelslager, Werken als Winkelslager.

Winkelslager worden: Opleiding tot winkelslager

Om Winkelslager te worden kan men een opleiding op MBO niveau-3 volgen tot Winkelslager, waarmee men het vak Winkelslager helemaal onder de knie krijgt.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Winkelslager, Winkelslager Worden, Opleidingsniveau Winkelslager, Scholing Winkelslager, Studie Winkelslager, Bijscholing Winkelslager, Omscholing Winkelslager.

Organisaties waar een winkelslager doorgaans werkzaam is

De Winkelslager werkt bij een winkel die vlees verkoopt. Dit kan een slagerij zijn of een supermarkt, zolang er maar een afdeling is die op de verkoop van vlees gericht is.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Winkelslager, Winkelslager Worden, Opleidingsniveau Winkelslager, Scholing Winkelslager, Studie Winkelslager, Bijscholing Winkelslager, Omscholing Winkelslager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden winkelslager

Het salaris van een Winkelslager zal ongeveer tussen de €1642 en €2233 liggen, al zijn er niet veel winkelslagers die meer dan €2000 per maand verdienen. Verdere arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor slagersbedrijven (zie bronnen).

Mensen vonden ons op: Salaris Winkelslager, Loon Winkelslager, Wat verdien je als Winkelslager, Salarisschaal Winkelslager, Salarisindicatie Winkelslager, Bonus Winkelslager, CAO Winkelslager, Brutoloon Winkelslager, Nettoloon Winkelslager, Vakantiedagen Winkelslager, Pensioen Winkelslager.

Competenties, skills & vaardigheden winkelslager

 • Klantgerichtheid
 • Discipline
 • Accuratesse
 • Presenteren
 • Inzicht in omgeving
 • Hygiënisch werken
 • Kennis van vlees(gerechten)
Mensen vonden ons op: Kennis Winkelslager, Vaardigheden Winkelslager, Attitude Winkelslager, Kwalificaties Winkelslager, Competentieprofiel Winkelslager.

Boeken voor het beroep winkelslager

Wil je meer weten over het beroep winkelslager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je winkelslager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken winkelslager te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Winkelslager, Winkelslager ebooks, boek Winkelslager.

Persoonstypen winkelslager

Een Winkelslager vindt het leuk om alles zo op te stellen dat de klanten alles kunnen vinden en meteen ook zin in vlees krijgen. Ook in de voorbereiding van het vlees gaat het niet alleen om degelijkheid maar ook om presentatie (Succesvolle werker). Als de Winkelslager mensen met een aantrekkelijke presentatie binnen heeft gelokt, kan hij in gesprek met ze treden en zo mensen van alle nodige informatie voorzien en tevreden met een stukje vlees weg zien gaan. Vooral voor vaste klanten vindt de Slager het leuk om net iets extra's te doen  of gewoon een praatje te houden (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Winkelslager, Karakter Winkelslager.

Netwerk winkelslager

De Wwinkelslager heeft veel contact met de klanten, en geeft graag advies. Daarnaast werkt hij goed samen met de andere Slager(s) in de winkel en met het ondersteunend verkooppersoneel dat op de vleesafdeling rondloopt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Winkelslager, Medewerkers Winkelslager.

Is het beroep winkelslager iets voor jou?

Zou je graag winkelslager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als winkelslager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Winkelslager, beroepskeuzetest Winkelslager, beroep Winkelslager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden winkelslager

Er is wel werk te vinden als Winkelslager, maar je moet soms wel zoeken. Vooral ook omdat men werkt tijdens de opleiding, is het logisch dat er voldoende werk is om te doen. Doorgroeien gebeurt dan door het aannemen van een nieuwe positie en steeds meer leidinggevende taken te krijgen en Chef Slager te worden.

Arbeidsmarktperspectief score winkelslager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep winkelslager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Winkelslager, Promotie mogelijkheden Winkelslager, Carriere Winkelslager.

Solliciteren op de functie winkelslager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als winkelslager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor winkelslager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als winkelslager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Winkelslager, CV Winkelslager, sollicitatie Winkelslager.

Interviews met winkelslager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen winkelslager

Vacatures winkelslager

Op zoek naar een nieuwe baan als Winkelslager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Winkelslager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Winkelslager maakt vlees klaar voor de verkoop en zorgt dat het er mooi uitziet voor de klanten. Ook helpt de Winkelslager bij het indelen van de slagerij of vleesafdeling. In sommige gevallen heeft de Winkelslager hierin een leidinggevende rol en kan hij zijn stempel drukken op de afdeling.

Beoordeling Winkelslager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Winkelslager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Winkelslager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep