U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Zaakwaarnemer

Zaakwaarnemer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een zaakwaarnemer? Lees de functieomschrijving.

Een Zaakwaarnemer behartigt bij transfers en arbeidsovereenkomsten in de sportwereld het belang van een sportclub of dat van een speler. Hij kan in dienst zijn van een sportclub, als zelfstandige werken of aangesloten zijn bij een bureau dat gespecialiseerd is in zaakwaarnemingen. Het hangt van de organisatie waarvoor een Zaakwaarnemer werkzaam is af wat zijn precieze werkzaamheden zijn, omdat het belang dat hij behartigd verschillend is. Een Zaakwaarnemer die het belang van een speler behartigd zal namelijk bij verschillende sportclubs informeren of er vraag naar de bepaalde speler is en een Zaakwaarnemer die een club behartigd zal op zoek gaan naar spelers en bij hem interesse in de specifieke club proberen op te wekken. Als er een geïnteresseerde gevonden is, zijn de werkzaamheden echter wel hetzelfde, omdat dan de onderhandelingen over de prijs beginnen.
 

Mensen vonden ons op: Job Zaakwaarnemer, Baan Zaakwaarnemer, Zaakwaarnemer Worden, Functie-eisen Zaakwaarnemer, Verantwoordelijkheden Zaakwaarnemer, Functieprofiel Zaakwaarnemer, Wat doet een Zaakwaarnemer, Werken als Zaakwaarnemer.

Zaakwaarnemer worden: Opleiding tot zaakwaarnemer

Het werk van een Zaakwaarnemer is misschien niet voor iedereen geschikt, maar het is een beroep waar geen beschermde titel op staat. Dit houdt in dat iedereen zichzelf een Zaakwaarnemer kan noemen. Omdat een Zaakwaarnemer goed moet kunnen onderhandelen en over een grote hoeveelheid mensenkennis moet beschikken, is het verstandig dat een Zaakwaarnemer-in-spe een economische of commerciële opleiding kiest, omdat daar deze vaardigheden bijgebracht worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Zaakwaarnemer, Zaakwaarnemer Worden, Opleidingsniveau Zaakwaarnemer, Scholing Zaakwaarnemer, Studie Zaakwaarnemer, Bijscholing Zaakwaarnemer, Omscholing Zaakwaarnemer.

Organisaties waar een zaakwaarnemer doorgaans werkzaam is

Een Zaakwaarnemer is werkzaam als zelfstandige of in dienst van een bepaalde sportclub. Een Zaakwaarnemer die in contract staat bij een sportclub kan werkzaam zijn voor een profit of een non-profit organisatie, afhankelijk van de organisatie van de club. Een Zaakwaarnemer als zelfstandige is werkzaam als profit organisatie. Het kan ook zijn dat de Zaakwaarnemer werkzaam is bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in zaakwaarneming.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Zaakwaarnemer, Zaakwaarnemer Worden, Opleidingsniveau Zaakwaarnemer, Scholing Zaakwaarnemer, Studie Zaakwaarnemer, Bijscholing Zaakwaarnemer, Omscholing Zaakwaarnemer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden zaakwaarnemer

Het is niet eenvoudig om een goed gemiddelde van de maandelijkse inkomsten van een Zaakwaarnemer te geven, omdat dit sterk van de omstandigheden afhangt.  Het hangt niet alleen van succesvolle competenties van een Zaakwaarnemer af, want de periode van het jaar is ook van sterk belang. Omdat Zaakwaarnemers doorgaans een percentage van een gesloten deal krijgen, moet het, om een goed maandinkomen te hebben, wel deals sluiten en dat is vaak verbonden met transferperiodes in de betreffende sport.

Mensen vonden ons op: Salaris Zaakwaarnemer, Loon Zaakwaarnemer, Wat verdien je als Zaakwaarnemer, Salarisschaal Zaakwaarnemer, Salarisindicatie Zaakwaarnemer, Bonus Zaakwaarnemer, CAO Zaakwaarnemer, Brutoloon Zaakwaarnemer, Nettoloon Zaakwaarnemer, Vakantiedagen Zaakwaarnemer, Pensioen Zaakwaarnemer.

Competenties, skills & vaardigheden zaakwaarnemer

 • Klantgerichtheid
 • Doorzettingsvermogen
 • Financieel bewustzijn
 • Onderhandelen
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Zaakwaarnemer, Vaardigheden Zaakwaarnemer, Attitude Zaakwaarnemer, Kwalificaties Zaakwaarnemer, Competentieprofiel Zaakwaarnemer.

Boeken voor het beroep zaakwaarnemer

Wil je meer weten over het beroep zaakwaarnemer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je zaakwaarnemer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken zaakwaarnemer te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Zaakwaarnemer, Zaakwaarnemer ebooks, boek Zaakwaarnemer.

Persoonstypen zaakwaarnemer

Een Zaakwaarnemer moet de eigenschappen van een succesvolle werker hebben, omdat hij doelgericht en zelfverzekerd te werk moet gaan om een goede deal voor elkaar te krijgen. Het maakt hierbij niet uit of hij in dienst is bij een sportclub of als zelfstandige werkzaam is.

Naast een succesvolle werker, is een Zaakwaarnemer ook een bemiddelaar, omdat hij bemiddelt tussen een sportclub en een speler. Een bemiddelaar is onpartijdig en ondersteunend. De eigenschap van onpartijdigheid speelt minder bij een Zaakwaarnemer die in dienst is bij een sportclub, omdat hij in dat geval de best mogelijk deal voor de club probeert te bewerkstelligen, maar hij moet in de onderhandelingen wel neutraal staan, omdat anders de speler lastig mee zou willen werken aan een deal, omdat hij dan waarschijnlijk een voor hem nadelige deal zal gaan sluiten.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Zaakwaarnemer, Karakter Zaakwaarnemer.

Netwerk zaakwaarnemer

Een Zaakwaarnemer die fungeert als tussenpersoon tussen een speler en (een) sportclub(s), zal vooral in contact staan met deze speler en (een) sportclub(s). Hij treedt in onderhandeling en moet steeds overleg plegen met de speler en met de sportclub(s). Dit contact zal dan ook voordat een deal gesloten wordt erg intensief zijn.
Een Zaakwaarnemer die in dienst staat van een sportclub, zal ook als tussenpersoon fungeren, maar hij blijft, anders dan de situatie zoals hierboven geschetst, steeds verbonden zijn aan die specifieke sportclub. Het contact dat een Zaakwaarnemer heeft met (een) speler(s) en de sportclub zal echter wel nog steeds erg intensief zijn.

Mensen vonden ons op: Collega’s Zaakwaarnemer, Medewerkers Zaakwaarnemer.

Is het beroep zaakwaarnemer iets voor jou?

Zou je graag zaakwaarnemer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als zaakwaarnemer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Zaakwaarnemer, beroepskeuzetest Zaakwaarnemer, beroep Zaakwaarnemer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden zaakwaarnemer

Doorgroeimogelijkheden heeft een Zaakwaarnemer niet, omdat er geen functie boven hem is die dezelfde of soortgelijke werkzaamheden bevat. Een Zaakwaarnemer die werkzaam is binnen een sportclub, kan zich mogelijk binnen die club opwerken tot een hogere positie, maar voor hoge functies is vaak wel een specifieke opleiding vereist.

De arbeidsmarkt voor Zaakwaarnemers is slecht tot redelijk te noemen. Dit komt vooral omdat het geen beschermd beroep is en er dus relatief veel mensen zichzelf een Zaakwaarnemer noemen, waardoor het aanbod groot is. De vraag daarentegen is slecht tot gemiddeld te noemen. Dit komt omdat er in een bepaald sportgebied vaak maar een beperkt aantal spelers zijn die interesse hebben om vertegenwoordigd te worden door een Zaakwaarnemer en ook sportclubs hebben geen groot aantal vacatures openstaan voor Zaakwaarnemers binnen hun club.

Arbeidsmarktperspectief score zaakwaarnemer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep zaakwaarnemer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Zaakwaarnemer, Promotie mogelijkheden Zaakwaarnemer, Carriere Zaakwaarnemer.

Solliciteren op de functie zaakwaarnemer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als zaakwaarnemer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor zaakwaarnemer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als zaakwaarnemer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Zaakwaarnemer, CV Zaakwaarnemer, sollicitatie Zaakwaarnemer.

Interviews met zaakwaarnemer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen zaakwaarnemer

Vacatures zaakwaarnemer

Op zoek naar een nieuwe baan als Zaakwaarnemer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Zaakwaarnemer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Zaakwaarnemer behartigt bij transfers en arbeidsovereenkomsten in de sportwereld het belang van een sportclub of dat van een speler. Hij kan in dienst zijn van een sportclub, als zelfstandige werken of aangesloten zijn bij een bureau dat gespecialiseerd is in zaakwaarnemingen. Het hangt van de organisatie waarvoor een Zaakwaarnemer werkzaam is af wat zijn precieze werkzaamheden zijn, omdat het belang dat hij behartigd verschillend is.

Beoordeling Zaakwaarnemer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Zaakwaarnemer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Zaakwaarnemer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep