U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Zeevisser

Zeevisser worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een zeevisser? Lees de functieomschrijving.

Een Zeevisser vangt en verzamelt vissen of andere waterdieren die voorkomen in de diepzee. Deze dieren kunnen voor consumptie bedoeld zijn, maar dat hoeft niet.

Als Zeevisser heb je onder andere taken als het besturen van het schip, toezien op en meehelpen bij het vangen van vis, het repareren van netten, hetuitzetten van aas en ook het verwerken van de vangst aan boord.. Maar er komt meer bij de functie kijken dan alleen het vissen. Je bent ook verantwoordelijk voor het kiezen van visgronden, het bewaken van budgetten, positie bepalen, koers uitzetten en de voortgang en weersomstandigheden in de gaten houden.

Het logboek van het schip moet worden bijgehouden en bemaning moet getraind worden waar nodig. Ook dit zijn taken die een Zeevisser mogelijk op zich zal moeten nemen. Wat je precies doet hangt af van je functie aan boord.

Mensen vonden ons op: Job Zeevisser, Baan Zeevisser, Zeevisser Worden, Functie-eisen Zeevisser, Verantwoordelijkheden Zeevisser, Functieprofiel Zeevisser, Wat doet een Zeevisser, Werken als Zeevisser.

Zeevisser worden: Opleiding tot zeevisser

Als je wilt gaan werken als Zeevisser kun je gaan voor een VMBO opleiding Nautisch/Visserij, maar ook kun je op MBO niveau studeren. Een opleiding richting Visserij of een studie die opleidt tot Stuurman of Officier. Er zijn ook HBO opleidingen aan de visserij gerelateerd, maar die gaan meer in op management.

De inhoud van de opleidingen is gericht op visserijkunde, zeemanschap, wetgeving, veiligheid en techniek.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Zeevisser, Zeevisser Worden, Opleidingsniveau Zeevisser, Scholing Zeevisser, Studie Zeevisser, Bijscholing Zeevisser, Omscholing Zeevisser.

Organisaties waar een zeevisser doorgaans werkzaam is

Het doel van de gehele visserij en dus ook van diepzeevissen is om uiteindelijk winst te maken. Als Zeevisser ben je dus actief in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Zeevisser, Zeevisser Worden, Opleidingsniveau Zeevisser, Scholing Zeevisser, Studie Zeevisser, Bijscholing Zeevisser, Omscholing Zeevisser.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden zeevisser

Het salaris van een Zeevisser is afhankelijk van zijn takenpakket. Meer verantwoording en meer leidinggevende taken betekent meestal een hoger salaris dan als je onder aan de ladder staat. Een officier verdient als kapitein ook meestal meer dan het andere personeel. Gemiddeld verdient een Zeevisser tussen de €1500 en  €2500 bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Zeevisser, Loon Zeevisser, Wat verdien je als Zeevisser, Salarisschaal Zeevisser, Salarisindicatie Zeevisser, Bonus Zeevisser, CAO Zeevisser, Brutoloon Zeevisser, Nettoloon Zeevisser, Vakantiedagen Zeevisser, Pensioen Zeevisser.

Competenties, skills & vaardigheden zeevisser

 • Energie
 • Organiseren
 • Financieel bewustzijn
 • Inzicht in omgeving
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Zeevisser, Vaardigheden Zeevisser, Attitude Zeevisser, Kwalificaties Zeevisser, Competentieprofiel Zeevisser.

Boeken voor het beroep zeevisser

Wil je meer weten over het beroep zeevisser? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je zeevisser bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken zeevisser te komen.

Vis | Frans Hoek

Nederlandse zeevissers aan het werk - Dutch fisherment at work - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789086161560 | 208 pagina's

De Nederlandse visserij, een wereld van traditie en moderne zeevaart. Fotograaf Frans Hoek brengt beide op indrukwekkende wijze in beeld. In de periode 2010 t/m 2014 voer hij met een zevental vissersschepen mee die elk een verschillende vismethode hanteer...

250 Praktische Tips Voor De Zeevisser | C. Juffermans

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789043906999 | 143 pagina's

Voor alle vormen van zeevissen op een groot aantal zeevissoorten hebben de auteurs en illustratoren COR JUFFERMANS, JAN STROOMER en SJOERD SCHRASSEN 250 tips verzameld en beschreven, maar vooral ook getekend. Tekeningen die bijzonder fraai en duidelijk zi...

Special vol tips voor Zeevisser ( strandvissen & bootvissen ) |

Nederlands | Softcover | 7435139197124

Zeevissen. Zeevistechnieken & Tips. 'Zee, Strand en Vis – Zeevistechnieken’ biedt werkelijk een schat aan nuttige tips en waardevolle informatie voor het vissen op zee en aan de kust. De Nederlandse kust kent een bijzonder uitgebreid visbestand bestaande ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Zeevisser, Zeevisser ebooks, boek Zeevisser.

Persoonstypen zeevisser

Wanneer je leidinggevende taken krijgt in je functie als Zeevisser dan is het belangrijk ook leiderschapskwaliteiten te bezitten. Als je met een groep onder jouw leiding aan boord van een schip werk moet doen terwijl de zee je aan alle kanten tegenwerkt dan is natuurlijk overwicht goed om te hebben zodat je eventuele orders wel worden opgevolgd (Baas).

Daarnaast moet je in de visserij over voldoende energie beschikken om alle fysieke werkzaamheden te kunnen blijven uitvoeren. Gedrevenheid helpt je de taken in de gestelde tijd te volbrengen en een praktische kijk helpt bij de voorbereiding en uitvoering (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Zeevisser, Karakter Zeevisser.

Netwerk zeevisser

Als Zeevisser heb je in eerste instantie te maken met de vissers waarmee je op het water zit, waaronder ook de stuurman en de officier of kapitein. Daarnaast is er vaak management of leidinggevende die in sommige gevallen aan wal blijft en andere dingen regelt. Daar moet de kapitein dan weer verantwoording aan afleggen.

Uiteindelijk moet de vis verkocht gaan worden en dus krijgt de Zeevisser direct of indirect ook te maken met het verwerken van de vis en eventuele handel. De handel kan plaatsvinden via een tussenpersoon tussen de visserij en de verwerkende industrie of tussen de visserij en de uiteindelijke detailhandel. Ook directe contacten met visverkopers met winkels of kraampjes zijn mogelijk.

Mensen vonden ons op: Collega’s Zeevisser, Medewerkers Zeevisser.

Is het beroep zeevisser iets voor jou?

Zou je graag zeevisser willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als zeevisser bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Zeevisser, beroepskeuzetest Zeevisser, beroep Zeevisser kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden zeevisser

Vacatures voor de functie van Zeevisser zijn wanneer je eenmaal met stages in de sector actief bent makkelijker te vinden, maar evengoed niet heel dik gezaaid. Wanneer je eenmaal als Zeevisser aan de slag bent kun je ook groeien door meer leidinggevende taken op je te nemen en de bemanning aan te sturen. Uiteindelijk kun je mogelijk kapitein worden of meer richting management doorschuiven. In dit laatste geval wordt de kans dat je op het schip blijft werken wel kleiner.

Arbeidsmarktperspectief score zeevisser

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep zeevisser. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Zeevisser, Promotie mogelijkheden Zeevisser, Carriere Zeevisser.

Solliciteren op de functie zeevisser

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als zeevisser dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor zeevisser belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als zeevisser. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Zeevisser, CV Zeevisser, sollicitatie Zeevisser.

Interviews met zeevisser

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen zeevisser

Vacatures zeevisser

Op zoek naar een nieuwe baan als Zeevisser? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Zeevisser. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Zeevisser vangt en verzamelt vissen of andere waterdieren die voorkomen in de diepzee. Deze dieren kunnen voor consumptie bedoeld zijn, maar dat hoeft niet. Als Zeevisser heb je onder andere taken als het besturen van het schip, toezien op en meehelpen bij het vangen van vis, het repareren van netten, hetuitzetten van aas en ook het verwerken van de vangst aan boord..

Beoordeling Zeevisser

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Zeevisser' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Zeevisser

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Mijn man roept al jaren dat hij zo graag een keer een week mee wil met een beroeps zeevisserij. Om mee te werken aan de visvangst. Laats is er een documentaire op televisie geweest van de Urkervisserij. Dit is wat hij graag een week wil meemaken. Als hij te eten krijgt is hij tevreden. Hij wil dit al zo lang, dat ik hoop dat er een visserij hem deze kans wil geven. Hij weet niets van mijn reactie, maar ik zou hem er graag mee verassen. Ik hoop op een reactie. Vriendelijke groet.

Door: Janny Kroon-Boers

dit is een zeer boeiende site ik ga er mee werken op de school!!

bedankt daarvoor!

Door: Dick Knol

ik wil graag zeevisser worden maar zoek een toegang zonder schooldiplomaas mijn vraag is dat mogelijk en hoe en waar moet ik dan wezen ik ben met spoed opzoek

Door: gerrit hendrik

Ik wil graag werken als zeevisser maar heb ook geen opleiding ervoor gedaan ...ik woon in Lelystad waar kan ik de opleiding doen? Of kan ik niet meedraaien en meekijken/leren??

Door: Marco

Op deze site staan verschillende aanbieders van beroepen er staat er ongetwijfeld ook wel een paar bij die zeevissen(r) op hun lijst hebben staan.Voor Janny Kroon-Boers,zie ik het somber in .De visserman houdt niet zo van ,zoals zij het verwoorden "pottenkijkers".Gr.

Door: klaas

Reageer op dit beroep