U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Zeiltrainer

Zeiltrainer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een zeiltrainer? Lees de functieomschrijving.

 

 Als zeiltrainer train je een of meerder groepen in zeilen. De zeiltrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de zeiltrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.         

Ook is het aan de zeiltrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.       

De zeiltrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de zeiltrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.        

Mensen vonden ons op: Job Zeiltrainer, Baan Zeiltrainer, Zeiltrainer Worden, Functie-eisen Zeiltrainer, Verantwoordelijkheden Zeiltrainer, Functieprofiel Zeiltrainer, Wat doet een Zeiltrainer, Werken als Zeiltrainer.

Zeiltrainer worden: Opleiding tot zeiltrainer

 

De zeiltrainer kan in principe les geven in zeil als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de zeiltrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de zeiltrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de zeiltrainer, hoe hoger het niveau van de zeiltrainer zelf moet zijn .             

Echter, als de zeiltrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de zeiltrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de zeiltrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.           

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De zeiltrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.

  

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Zeiltrainer, Zeiltrainer Worden, Opleidingsniveau Zeiltrainer, Scholing Zeiltrainer, Studie Zeiltrainer, Bijscholing Zeiltrainer, Omscholing Zeiltrainer.

Organisaties waar een zeiltrainer doorgaans werkzaam is

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de zeiltrainer werkzaam is. Als de zeiltrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor zeilteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.     

Echter, als de zeiltrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.     

Mensen vonden ons op: Studeren voor Zeiltrainer, Zeiltrainer Worden, Opleidingsniveau Zeiltrainer, Scholing Zeiltrainer, Studie Zeiltrainer, Bijscholing Zeiltrainer, Omscholing Zeiltrainer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden zeiltrainer

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de zeiltrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de zeiltrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de zeiltrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de zeiltrainer. Als de zeiltrainer al jaren lesgeeft in zeil dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere zeiltrainers. Dan zal de zeiltrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Mensen vonden ons op: Salaris Zeiltrainer, Loon Zeiltrainer, Wat verdien je als Zeiltrainer, Salarisschaal Zeiltrainer, Salarisindicatie Zeiltrainer, Bonus Zeiltrainer, CAO Zeiltrainer, Brutoloon Zeiltrainer, Nettoloon Zeiltrainer, Vakantiedagen Zeiltrainer, Pensioen Zeiltrainer.

Competenties, skills & vaardigheden zeiltrainer

 • Analytisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Zeiltrainer, Vaardigheden Zeiltrainer, Attitude Zeiltrainer, Kwalificaties Zeiltrainer, Competentieprofiel Zeiltrainer.

Boeken voor het beroep zeiltrainer

Wil je meer weten over het beroep zeiltrainer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je zeiltrainer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken zeiltrainer te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Zeiltrainer, Zeiltrainer ebooks, boek Zeiltrainer.

Persoonstypen zeiltrainer

 

Als zeiltrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De zeiltrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor zeiltrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de zeiltrainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de zeiltrainer een goede waarnemer is. De zeiltrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de zeiltrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Zeiltrainer, Karakter Zeiltrainer.

Netwerk zeiltrainer

 

De zeiltrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere zeiltrainers. Zeker als de zeiltrainer werkzaam bij een zeilclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de zeiltrainer met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er ook contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de zeiltrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.        

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De zeiltrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.      

Mensen vonden ons op: Collega’s Zeiltrainer, Medewerkers Zeiltrainer.

Is het beroep zeiltrainer iets voor jou?

Zou je graag zeiltrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als zeiltrainer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Zeiltrainer, beroepskeuzetest Zeiltrainer, beroep Zeiltrainer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden zeiltrainer

 

Voor de zeiltrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van zeiltrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de zeiltrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als de zeiltrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de zeiltrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De zeiltrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.                    

 

Arbeidsmarktperspectief score zeiltrainer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep zeiltrainer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Zeiltrainer, Promotie mogelijkheden Zeiltrainer, Carriere Zeiltrainer.

Solliciteren op de functie zeiltrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als zeiltrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor zeiltrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als zeiltrainer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Zeiltrainer, CV Zeiltrainer, sollicitatie Zeiltrainer.

Interviews met zeiltrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen zeiltrainer

Vacatures zeiltrainer

Op zoek naar een nieuwe baan als Zeiltrainer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Zeiltrainer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.    Als zeiltrainer train je een of meerder groepen in zeilen. De zeiltrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de zeiltrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.

Beoordeling Zeiltrainer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Zeiltrainer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Zeiltrainer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep