U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Zonneconsulent

Zonneconsulent worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een zonneconsulent? Lees de functieomschrijving.

Als Zonneconsulent werk je voornamelijk als leidinggevende in een zonnestudio, zonnecentrum, zonne-unit of andere recreatieve bedrijven waar zich zonnebanken bevinden. Een andere mogelijkheid is dat je zelf een eigen studio begint.

Je taak als Zonneconsulent is het geven van advies op maat aan iedere klant die binnenkomt. Je kijkt dan naar wat de wensen van de klant zijn, hun huidtype, haar en huidskleur, zongedrag en gevoeligheid van de huid. Je advies begint bij de keuze van het beste type zonnebank en de lengte van het zonnebad. Daarnaast ben je ook in staat de klant te adviseren over voor hun geschikt zongedrag en producten die aansluiten op hun specifieke huidtype.

Maar als Zonneconsulent ben je ook gewoon een gezellig aanspreekpunt voor degene die in de studio langs komt. Mensen maken altijd graag een praatje onder het genot van een drankje. Juist je sociale capaciteiten maken of een klant terug komt of de volgende keer een andere zonnestudio aandoet.

Ook het reinigen en onderhouden van de apparatuur zijn de verantwoordelijkheid van de Zonneconsulent. Tot slot is het afhankelijk van je functietaken of je ook administratie verricht en hoeveel. Het kassawerk, uitgeven van knipkaarten, agendabeheer, etcetera zal iedere Zonneconsulent verrichten. Wanneer je echter eigenaar bent komt daar ook de gehele bedrijfsvoering bij kijken.

Mensen vonden ons op: Job Zonneconsulent, Baan Zonneconsulent, Zonneconsulent Worden, Functie-eisen Zonneconsulent, Verantwoordelijkheden Zonneconsulent, Functieprofiel Zonneconsulent, Wat doet een Zonneconsulent, Werken als Zonneconsulent.

Zonneconsulent worden: Opleiding tot zonneconsulent

Om als Zonneconsulent aan de slag te kunnen moet je een relevante cursus op MBO niveau hebben gevolgd. Er zijn verschillende thuiswerkstudies mogelijk, maar er is ook een opleiding vanuit de zonnebranche.

Tijdens de opleiding draait het om het zonnen onder een kunstmatige bron. Je leert communiceren en omgaan met de klant, advies geven op zonnegebied, opstellen van een zonnekuur en het uitvoeren van administratief werk.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Zonneconsulent, Zonneconsulent Worden, Opleidingsniveau Zonneconsulent, Scholing Zonneconsulent, Studie Zonneconsulent, Bijscholing Zonneconsulent, Omscholing Zonneconsulent.

Organisaties waar een zonneconsulent doorgaans werkzaam is

De zonnestudio op zich of als onderdeel van een wellness op sportbedrijf is bedoelt om winst te maken. Dat wil zeggen dat de functie van de Zonneconsulent valt onder de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Zonneconsulent, Zonneconsulent Worden, Opleidingsniveau Zonneconsulent, Scholing Zonneconsulent, Studie Zonneconsulent, Bijscholing Zonneconsulent, Omscholing Zonneconsulent.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden zonneconsulent

Het is moeilijk te zeggen wat je in de functie van Zonneconsulent gaat verdienen. Er speelt mee waar je terecht komt, of het een eigen studio is of niet, onderdeel van een keten of niet,  wat je opleiding en taken zijn en je leeftijd en ervaring.

Daarbij komt dat het een beroep is wat veelal als parttime wordt uitgevoerd. Uiteindelijk zal het salaris uitkomen tussen de €960 en de €2080 per maand. Een reiskostenvergoeding komt hier soms nog als extra arbeidsvoorwaarde bij.

Mensen vonden ons op: Salaris Zonneconsulent, Loon Zonneconsulent, Wat verdien je als Zonneconsulent, Salarisschaal Zonneconsulent, Salarisindicatie Zonneconsulent, Bonus Zonneconsulent, CAO Zonneconsulent, Brutoloon Zonneconsulent, Nettoloon Zonneconsulent, Vakantiedagen Zonneconsulent, Pensioen Zonneconsulent.

Competenties, skills & vaardigheden zonneconsulent

 • Klantgerichtheid
 • Sociabiliteit
 • Financieel bewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Overtuigen
 • Inzicht in omgeving
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Zonneconsulent, Vaardigheden Zonneconsulent, Attitude Zonneconsulent, Kwalificaties Zonneconsulent, Competentieprofiel Zonneconsulent.

Boeken voor het beroep zonneconsulent

Wil je meer weten over het beroep zonneconsulent? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je zonneconsulent bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken zonneconsulent te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Zonneconsulent, Zonneconsulent ebooks, boek Zonneconsulent.

Persoonstypen zonneconsulent

Als je een eigen zonnestudio wilt beginnen of leiding wilt geven binnen een bestaand bedrijf moet je als Zonneconsulent zeker over leidinggevende capaciteiten beschikken. Een onafhankelijke instelling en zelfverzekerd op je gestelde doelen af durven gaan is haast onmisbaar (Baas).

Naast eigenaar en leidinggevende moet je ook een gezellig aanspreekpunt zijn voor de klanten. Betrokken zijn bij vaste klanten en interesse tonen kan klanten voor langere tijd aan je binden en dat is goed voor de zaken (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Zonneconsulent, Karakter Zonneconsulent.

Netwerk zonneconsulent

Wanneer je een eigen studio hebt dan is het je eigen keuze of je personeel onder je hebt werken of alles zelfstandig opknapt, maar hoe dan ook krijg je te maken met een diversiteit aan klanten. Daarnaast heb je wel te maken met leveranciers van producten en monteurs van zonnebanken.

Als je deel uitmaakt van een grotere keten van zonnestudio's dan heb je tevens met een leidinggevende van je regio te maken.

Wanneer je binnen een centrum valt, een sportschool of een wellnessbedrijf dan heb je tevens met de daar aanwezige medewerkers te maken evenals de leidinggevende over je afdeling en het eventuele hogere management.

Mensen vonden ons op: Collega’s Zonneconsulent, Medewerkers Zonneconsulent.

Is het beroep zonneconsulent iets voor jou?

Zou je graag zonneconsulent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als zonneconsulent bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Zonneconsulent, beroepskeuzetest Zonneconsulent, beroep Zonneconsulent kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden zonneconsulent

Er is geen gebrek aan vacatures voor de functie van Zonneconsulent, vooral niet als je graag aan de slag wilt binnen een keten. Zelfstandig iets beginnen is niet altijd makkelijk omdat er veel bij komt kijken. Daarbij moet je goed letten op de markt in het gebied waar je je wilt vestigen en of er niet al te veel concurrentie is.

Wanneer je eenmaal als Zonneconsulent aan de slag bent dan hangen groeimogelijkheden samen met het al of beschikbaar zijn van hogere managementposities en de opties die er bestaan om de stuidio uit te breiden.

Arbeidsmarktperspectief score zonneconsulent

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep zonneconsulent. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Zonneconsulent, Promotie mogelijkheden Zonneconsulent, Carriere Zonneconsulent.

Solliciteren op de functie zonneconsulent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als zonneconsulent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor zonneconsulent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als zonneconsulent. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Zonneconsulent, CV Zonneconsulent, sollicitatie Zonneconsulent.

Interviews met zonneconsulent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen zonneconsulent

Vacatures zonneconsulent

Op zoek naar een nieuwe baan als Zonneconsulent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Zonneconsulent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Zonneconsulent werk je voornamelijk als leidinggevende in een zonnestudio, zonnecentrum, zonne-unit of andere recreatieve bedrijven waar zich zonnebanken bevinden. Een andere mogelijkheid is dat je zelf een eigen studio begint. Je taak als Zonneconsulent is het geven van advies op maat aan iedere klant die binnenkomt.

Beoordeling Zonneconsulent

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Zonneconsulent' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Zonneconsulent

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Onder welk CAO valt de zorgconsulent ?

Door: Mevr. Kools

Als je lid zal worden van een vakbond wordt dit waarschijlijk FNV Mooi,waar ik ook lid van ben.Die kunnen je alles vertellen over je arbeidsvoorwaarden.Een schoonheidsspecialiste.

Door: Titia

Onder welke CAO valt de Zonneconsulent? (medewerker zonnestudio) Wat is de gemiddelde werkweek in deze branche ?

Door: Ronald

Een zonneconsulent kan zich o.m.organiseren bij het FNV ,sector Sport ,recreatie e.d..Ik ken een collega die lid is van de sector ,zorg en welzijn van het FNV.De gemiddelde werkweek is tussen 30 en 36 uur.

Door: Maurits

Maurits,bedankt voor de informatie,Gr.Victor

Door: Victor

Reageer op dit beroep