U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Zorgadviseur

Zorgadviseur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een zorgadviseur? Lees de functieomschrijving.

Als zorgadviseur heb je veel verstand van de sector zorg. Je bent een luisterend oor voor burgers die vragen hebben op het gebied van zorg en denkt met deze mensen mee over de mogelijkheden die er voor hun binnen de gezondheidszorg zijn. Als zorgadviseur help je mensen onder andere bij wachtlijstbemiddeling, bij het zoeken van een geschikte zorgverlener en je geeft mensen de juiste kwaliteitsinformatie.

 

Mensen vonden ons op: Job Zorgadviseur, Baan Zorgadviseur, Zorgadviseur Worden, Functie-eisen Zorgadviseur, Verantwoordelijkheden Zorgadviseur, Functieprofiel Zorgadviseur, Wat doet een Zorgadviseur, Werken als Zorgadviseur.

Zorgadviseur worden: Opleiding tot zorgadviseur

Als zorgadviseur moet je de nodige kennis hebben op het gebied van de gezondheidszorg. Het is daarom van belang dat je opleiding tot zorgadviseur of de opleiding tot zorgcoach op het HBO-niveau hebt gevolgd. Ook verschillen cursussen op het gebied van zorg zijn wenselijk voor een zorgadviseur.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Zorgadviseur, Zorgadviseur Worden, Opleidingsniveau Zorgadviseur, Scholing Zorgadviseur, Studie Zorgadviseur, Bijscholing Zorgadviseur, Omscholing Zorgadviseur.

Organisaties waar een zorgadviseur doorgaans werkzaam is

Als zorgadviseur kun je zowel in de zorgsector (dus non-profit sector) als in het bedrijfsleven werkzaam zijn. Je kan als zorgadviseur een eigen zorgadviesbureau hebben waardoor je in profit sector zal werken.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Zorgadviseur, Zorgadviseur Worden, Opleidingsniveau Zorgadviseur, Scholing Zorgadviseur, Studie Zorgadviseur, Bijscholing Zorgadviseur, Omscholing Zorgadviseur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden zorgadviseur

Als beginnend zorgadviseur verdien je ongeveer rond de 2800 euro bruto per maand. Hoe meer ervaring je als zorgadviseur opdoet, hoe hoger je salaris zal worden. Het salaris van een zorgadviseur kan, afhankelijk van de organisatie waarbinnen een zorgadviseur werkzaam is, oplopen tot ongeveer 4500 euro bruto per maand. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn ook afhankelijk van de organisatie.

Mensen vonden ons op: Salaris Zorgadviseur, Loon Zorgadviseur, Wat verdien je als Zorgadviseur, Salarisschaal Zorgadviseur, Salarisindicatie Zorgadviseur, Bonus Zorgadviseur, CAO Zorgadviseur, Brutoloon Zorgadviseur, Nettoloon Zorgadviseur, Vakantiedagen Zorgadviseur, Pensioen Zorgadviseur.

Competenties, skills & vaardigheden zorgadviseur

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Oordeelsvorming
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Zorgadviseur, Vaardigheden Zorgadviseur, Attitude Zorgadviseur, Kwalificaties Zorgadviseur, Competentieprofiel Zorgadviseur.

Boeken voor het beroep zorgadviseur

Wil je meer weten over het beroep zorgadviseur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je zorgadviseur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken zorgadviseur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Zorgadviseur, Zorgadviseur ebooks, boek Zorgadviseur.

Persoonstypen zorgadviseur

Als zorgadviseur moet je over de eigenschappen van een bemiddelaar beschikken. Je moet ontvankelijk, goedaardig maar vooral ook ondersteunend te werk gaan. Je ondersteunt mensen op veel onderdelen die verband houden met de gezondheidszorg en moet ervoor dat mensen de juiste keuzes maken op het gebied van zorg. Je moet daarbij over een goede oordeelsvorming beschikken zodat je de aangeleverder informatie kan omzetten in een juiste beoordeling (Bemiddelaar).

Verder moet je als zorgadviseur je verantwoordelijkheid durven nemen. Je geeft mensen advies en mensen vertrouwen je erop dat je kennis van zaken hebt en dat je het beste met hun voor hebt. Je moet daarom betrouwbaar en loyaal overkomen en klantgericht te werk gaan (Loyalist).

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Zorgadviseur, Karakter Zorgadviseur.

Netwerk zorgadviseur

Als zorgadviseur sta je voornamelijk in contact met burgers/klanten die advies nodig hebben op het gebied van de gezondheidszorg. Je kan zowel telefonisch, digitaal als persoonlijk contact hebben met deze personen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Zorgadviseur, Medewerkers Zorgadviseur.

Is het beroep zorgadviseur iets voor jou?

Zou je graag zorgadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als zorgadviseur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Zorgadviseur, beroepskeuzetest Zorgadviseur, beroep Zorgadviseur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden zorgadviseur

Het arbeidsmarktperspectief van een zorgadviseur is relatief goed. Er staan in Nederland voldoende vacatures open voor zorgadviseurs en gelet op de vergrijzing wordt gezondheidszorg in Nederland een steeds belangrijker onderwerp.

Afhankelijk van de organisatie waarbinnen je als zorgadviseur werkzaam bent, heb je verschillende doorgroeimogelijkheden. Je kan als zorgadviseur doorgroeien naar management- of bestuursfuncties binnen een organisatie of je kan je eigen zorgadviesbureau beginnen.

Arbeidsmarktperspectief score zorgadviseur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep zorgadviseur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Zorgadviseur, Promotie mogelijkheden Zorgadviseur, Carriere Zorgadviseur.

Solliciteren op de functie zorgadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als zorgadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor zorgadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als zorgadviseur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Zorgadviseur, CV Zorgadviseur, sollicitatie Zorgadviseur.

Interviews met zorgadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen zorgadviseur

 • Zorgcoach

Vacatures zorgadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Zorgadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Zorgadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als zorgadviseur heb je veel verstand van de sector zorg. Je bent een luisterend oor voor burgers die vragen hebben op het gebied van zorg en denkt met deze mensen mee over de mogelijkheden die er voor hun binnen de gezondheidszorg zijn. Als zorgadviseur help je mensen onder andere bij wachtlijstbemiddeling, bij het zoeken van een geschikte zorgverlener en je geeft mensen de juiste kwaliteitsinformatie.

Beoordeling Zorgadviseur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Zorgadviseur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Zorgadviseur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep