U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Zorgverlener

Werken als Zorgverlener

Beroepsprofiel zorgverlener

De zorgverlener verleent zorg. Dit kan op veel verschillende manieren zijn. Zo zijn een huishoudelijke hulp, een hulp bij het aankleden, tandarts, alternatieve genezer, (huis)arts, apotheker, fysiotherapeut en verloskundige allemaal zorgverleners. Zij verlenen zorg aan mensen die het op dat moment nodig hebben.

 

Meer algemeen omschreven is een zorgverlener iemand die een dienst of middel aanbiedt en hiervoor een nota opstelt. De zorgverlener is dus een zeer uiteenlopende functie die op veel manieren ingevuld kan worden. Wel hebben alle zorgverleners gemeen dat zij proberen om mensen te helpen. Vaak geven de mensen zelf aan dat zij zorg nodig hebben. Een zwangere vrouw zal de hulp van een verloskundige vragen, iemand met een opspelende blessure gaat naar de fysiotherapeut en iemand met een gebitsprobleem gaat naar de tandarts. De zorgverlener hoeft het werk daarom vaak niet op te zoeken, maar wordt door mensen gevonden. Er zijn ook verschillende instanties die een database van zorgverleners hebben en zo mensen die zorg nodig hebben naar de juiste mensen kunnen doorverwijzen.

 

De Zorgverlener moet iemand zijn die voor anderen wil zorgen en ook weet wat de ander nodig heeft. De Zorgverlener moet over een goede mensenkennis beschikken en een situatie goed kunnen inschatten en met de juiste behandeling komen.

Mensen vonden ons op: Job Zorgverlener, Baan Zorgverlener, Zorgverlener Worden, Functie-eisen Zorgverlener, Verantwoordelijkheden Zorgverlener, Functieprofiel Zorgverlener, Wat doet een Zorgverlener, Werken als Zorgverlener.

Zorgverlener worden: Opleiding tot zorgverlener

De Zorgverlener heeft een opleiding in zijn of haar eigen vakgebied nodig. Afhankelijk van de exacte uitvoering van het beroep zijn er diverse opleidingen op verschillende niveaus mogelijk.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Zorgverlener, Zorgverlener Worden, Opleidingsniveau Zorgverlener, Scholing Zorgverlener, Studie Zorgverlener, Bijscholing Zorgverlener, Omscholing Zorgverlener.

Organisaties waar een zorgverlener doorgaans werkzaam is

De Zorgverlener kan bij verschillende organisaties werken. Artsen werken vaak in een ziekenhuis,fysiotherapeuten zijn vaak werkzaam bij een praktijk en thuishulpen zijn vaak werkzaam bij een thuiszorgorganisatie. Ook kunnen zorgverleners als zelfstandige werken en een eigen praktijk oprichten. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Zorgverlener, Zorgverlener Worden, Opleidingsniveau Zorgverlener, Scholing Zorgverlener, Studie Zorgverlener, Bijscholing Zorgverlener, Omscholing Zorgverlener.

Arbeidsvoorwaarden zorgverlener

Het salaris van de Zorgverlener is moeilijk in te schatten omdat het beroep op zoveel verschillende manieren in te vullen is. Het is afhankelijk van de invulling wat de Zorgverlener verdient. Dit zal ook verschillend zijn voor mensen die voor een organisatie werken en zorgverleners die als zelfstandige werken.

Mensen vonden ons op: Salaris Zorgverlener, Loon Zorgverlener, Wat verdien je als Zorgverlener, Salarisschaal Zorgverlener, Salarisindicatie Zorgverlener, Bonus Zorgverlener, CAO Zorgverlener, Brutoloon Zorgverlener, Nettoloon Zorgverlener, Vakantiedagen Zorgverlener, Pensioen Zorgverlener.

Competenties, skills & vaardigheden zorgverlener

 • Flexibiliteit
 • Sociabiliteit
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Zorgverlener, Vaardigheden Zorgverlener, Attitude Zorgverlener, Kwalificaties Zorgverlener, Competentieprofiel Zorgverlener.

Boeken voor het beroep zorgverlener

Wil je meer weten over het beroep zorgverlener? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je zorgverlener bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken zorgverlener te komen.

Helpen bij ziekte en pijn | Manu Keirse

een gids voor de patient, het gezin en de zorgverlener - Nederlandstalig | Paperback | 2009

Ziek zijn kan een patiënt en zijn of haar omgeving zwaar vallen. Als zieke word je afgesneden van je vertrouwde gewoontes en moet je leren om te gaan met het verdict van een zware diagnose en behandeling. Ook je ondersteunende omgeving kan onder zware dru...

Interactieve vaardigheden in de zorg | Okko Brunklaus

communicatie in het perspectief van herstel - Nederlandstalig | Paperback | 2011

Interactieve vaardigheden in de zorg helpt (aankomende) zorgverleners beter te communiceren met de patiënt. Om goede zorg te kunnen verlenen, is de juiste interactie met de patiënt een belangrijke voorwaarde. Die interactie begint met luisteren, inleven, ...

De verpleegkundige als zorgverlener | Tineke Schoot

2e editie - Nederlandstalig | Paperback | 2011

De verpleegkundige als zorgverlenerDruk 2, voorjaar 2011De verpleegkundige als zorgverlener gaat over de primaire taak van de HBO-verpleegkundige: het methodisch directe zorg verlenen in dialoog met de zorgvrager. Het boek gaat uitgebrei...

Mensen vonden ons op: boeken voor Zorgverlener, Zorgverlener ebooks, boek Zorgverlener.

Persoonstypen zorgverlener

De Zorgverlener moet openstaan voor de behoeften en wensen van degene die zorg nodig heeft (Gever). De Zorgverlener moet over goede mensenkennis beschikken en in kunnen schatten in welke mate iemand zorg nodig heeft (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Zorgverlener, Karakter Zorgverlener.

Netwerk zorgverlener

De Zorgverlener werkt vaak samen met andere Zorgverleners. Zij werken soms bij dezelfde organisatie of in dezelfde praktijk. Ook kunnen zij iemand doorverwijzen naar een andere Zorgverlener die betere zorg kan bieden. De Zorgverlener moet dus beschikken over een goed netwerk en weten welke Zorgverleners er zijn.

Mensen vonden ons op: Collega’s Zorgverlener, Medewerkers Zorgverlener.

Is het beroep zorgverlener iets voor jou?

Zou je graag zorgverlener willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als zorgverlener bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Zorgverlener, beroepskeuzetest Zorgverlener, beroep Zorgverlener kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden zorgverlener

Er is een ruime vraag naar Zorgverleners. Op diverse gebieden is er vaak een tekort aan Zorgverleners. Om deze reden is er vaak voldoende werk te vinden. Ook zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden voor de Zorgverlener. Vaak kiest een Zorgverlener er na opgedane ervaring bijvoorbeeld voor om als zelfstandige verder te gaan.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Zorgverlener, Promotie mogelijkheden Zorgverlener, Carriere Zorgverlener.

Solliciteren op de functie zorgverlener

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als zorgverlener dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor zorgverlener belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als zorgverlener. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Zorgverlener, CV Zorgverlener, sollicitatie Zorgverlener.

Interviews met zorgverlener

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen zorgverlener

Vacatures zorgverlener

Op zoek naar een nieuwe baan als Zorgverlener? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Zorgverlener. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De zorgverlener verleent zorg. Dit kan op veel verschillende manieren zijn. Zo zijn een huishoudelijke hulp, een hulp bij het aankleden, tandarts, alternatieve genezer, (huis)arts, apotheker, fysiotherapeut en verloskundige allemaal zorgverleners.

Deel dit beroep

Deel dit beroep met je vrienden, collega’s en netwerk.

Beoordeling Zorgverlener

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Zorgverlener' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Zorgverlener

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep