U bevindt zich hier: Home » Beroepen » aartsluit leraar

aartsluit leraar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een aartsluit leraar? Lees de functieomschrijving.

 

De aartsluit leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument aartsluit bespelen. De aartsluit leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De aartsluit leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt. Hoe noten gelezen moeten worden en wat toonaarden en toonladders zijn. Het is belangrijk dat de aartsluit leraar zijn/haar leerling laat begrijpen hoe een muzikaal stuk in elkaar zit. De leerling snapt dan wat er gebeurt als hij/zij een stuk speelt.                

Daarnaast is het aan de aartsluit leraar om naast de leerling te zitten terwijl deze haar huiswerk laat horen. De aartsluit leraar zal in het begin vooral bezig zijn de fouten eruit te halen maar naarmate de leerling beter wordt , en afhankelijk van het niveau van de leerling, gaat het er ook om hoe de leerling de goede noot speelt. Als een leerling het noten lezen beheerst, is het zaak dat de aartsluit leraar de leerling leert spelen met gevoel. Vanaf dat punt kan de leerling alleen maar beter en beter worden. Ook is het aan de aartsluit leraar om in te zien wanneer een leerling te goed wordt voor hem/haar. Dan is het in het belang van de leerling dat deze naar een aartsluit leraar gaat die op een hoger niveau zit.               

Mensen vonden ons op: Job aartsluit leraar, Baan aartsluit leraar, aartsluit leraar Worden, Functie-eisen aartsluit leraar, Verantwoordelijkheden aartsluit leraar, Functieprofiel aartsluit leraar, Wat doet een aartsluit leraar, Werken als aartsluit leraar.

Aartsluit leraar worden: Opleiding tot aartsluit leraar

 

Als de aartsluit leraar de aartsluit goed kan bespelen en daarbij ook verstand heeft van muziek, kan de aartsluit leraar dit doceren aan leerlingen. Wel is het in deze belangrijk dat de aartsluit leraar het ook leuk vindt om de techniek over te brengen aan leerlingen. Het doceren moet de leraar in die zin wel liggen. Anders is het niet interessant voor zowel de leerling als de leraar.       

Het is goed mogelijk dat de aartsluit leraar het lesgeven naast een andere baan doet in de avonduren. Echter, ook zijn er veel aartsluit leraren die werken aan een muziekschool. Dit gebeurt dan eerder full time. Ook is het mogelijk dat de aartsluit leraar vanuit huis full time doceert.           

Als de aartsluit leraar op een heel hoog niveau les geeft ( bijvoorbeeld aan het conservatorium ) dan is het wel een vereiste dat aartsluit leraar zelf ook een dergelijke opleiding heeft genoten. De hoogst gewaardeerde opleiding is het conservatorium. Hier leer je niet alleen een instrument op niveau te bespelen, ook leer je zelf te componeren. De aartsluit leraar moet zeer muzikaal zijn om aan deze school een opleiding te volgen. Echter, er zijn ook muziek cursussen die de leraar kan volgen.              

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor aartsluit leraar, aartsluit leraar Worden, Opleidingsniveau aartsluit leraar, Scholing aartsluit leraar, Studie aartsluit leraar, Bijscholing aartsluit leraar, Omscholing aartsluit leraar.

Organisaties waar een aartsluit leraar doorgaans werkzaam is

 

De aartsluit leraar  werkt eigenlijk vooral voor non profit organisaties. De aartsluit leraar  werkt of vanuit huis of  vanuit een muziekschool of vanuit het conservatorium. Alle organisaties waar de aartsluit  leraar voor werkt zijn niet uit op winst en hebben geen commerciële doeleinden. Het gaat gewoon om onderwijs in de muziek en onderwijs heeft over het algemeen geen profit inslag.                

Mensen vonden ons op: Studeren voor aartsluit leraar, aartsluit leraar Worden, Opleidingsniveau aartsluit leraar, Scholing aartsluit leraar, Studie aartsluit leraar, Bijscholing aartsluit leraar, Omscholing aartsluit leraar.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden aartsluit leraar

 

Voor het salaris hangt het er helemaal vanaf of de aartsluit leraar full time les geeft of part time en of de leraar veel vraagt of weinig. Dit hangt ook weer af van het soort les dat de leraar geeft. De aartsluit leraar kan voor privé les uiteraard meer vragen dan voor een groepsles. En dan ligt het er ook aan of de leraar aan een muziekschool les geeft of dat hij/zij een eigen uur prijs kan bepalen.    

Als het bekend is dat een aartsluit leraar goed is, zal deze best veel kunnen vragen per uur. De aartsluit leraar heeft in dat geval al een goede naam en mensen die zichzelf of hun kinderen echt beter willen laten worden zullen hier ook veel geld voor over hebben.       

Het is als aartsluit leraar dus zaak dat je je eerst bewijst. Uiteraard helpt het ook mee als de aartsluit leraar aan het conservatoriom les heeft gehad. Dit zegt iets over de muzikale bekwaamheid van de leraar.            

Mensen vonden ons op: Salaris aartsluit leraar, Loon aartsluit leraar, Wat verdien je als aartsluit leraar, Salarisschaal aartsluit leraar, Salarisindicatie aartsluit leraar, Bonus aartsluit leraar, CAO aartsluit leraar, Brutoloon aartsluit leraar, Nettoloon aartsluit leraar, Vakantiedagen aartsluit leraar, Pensioen aartsluit leraar.

Competenties, skills & vaardigheden aartsluit leraar

 • Discipline
 • Coachen
 • Motiveren
 • Leiderschap
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis aartsluit leraar, Vaardigheden aartsluit leraar, Attitude aartsluit leraar, Kwalificaties aartsluit leraar, Competentieprofiel aartsluit leraar.

Boeken voor het beroep aartsluit leraar

Wil je meer weten over het beroep aartsluit leraar? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je aartsluit leraar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken aartsluit leraar te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor aartsluit leraar, aartsluit leraar ebooks, boek aartsluit leraar.

Persoonstypen aartsluit leraar

 

De aartsluit leraar moet de leiding kunnen nemen. Dit is meer het geval als de aartsluit leraar een groep les geeft dan wanneer hij/zij privé les geeft.  Maar ook in het laatste geval is het belangrijk dat de aartsluit leraar  overwicht heeft naar de leerlingen toe. Zij moeten namelijk luisteren naar de leraar en dit kan alleen als de leraar in kwestie serieus genomen wordt. Zeker bij kinderen kan dit nog best lastig zijn. Kinderen vinden een half uur achter elkaar hetzelfde doen vaak eentonig en dan is het belangrijk dat de leraar voortdurend de aandacht blijft vasthouden.                

Ook is het belangrijk dat de aartsluit leraar goed luistert naar zijn/haar pupillen. Soms wordt een stuk foutloos gespeeld maar moet de aartsluit leraar alsnog punten van kritiek kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de leraar goed observeert en ten alle tijden kritisch kan zijn. Alleen zo worden de leerlingen beter.               

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid aartsluit leraar, Karakter aartsluit leraar.

Netwerk aartsluit leraar

 

 Elke aartsluit leraar heeft contact met zijn/haar pupillen. Dit kan soms interessant zijn omdat de leerlingen door vertellen dat de lessen van de aartsluit leraar  in kwestie goed zijn. Het is goed mogelijk dat de aartsluit leraar door zijn/haar leerlingen aan meer leerlingen komt en dit betekent een extra bron van inkomsten.   

Als de aartsluit leraar  aan een muziekschool doceert, dan zal deze contact hebben met andere aartsluit leraren. Dit kan handig zijn voor het uitwisselen van informatie of van muziek. Omdat de aartsluit leraren in hetzelfde vak zitten kunnen ze elkaar helpen. Ook als de aartsluit leraar een keer verzuimd is, zou hij in deze een beroep kunnen doen op een collega aartsluit leraar.  

Op een muziekschool heeft de aartsluit leraar tevens te maken met leraren van andere instrumenten. Ook dit kan functioneel zijn. Als er een leerling is die een instrument bespeelt maar liever aartsluit wil gaan spelen dan kan de collega muziek leraar hem/haar doorverwijzen.        

 

Mensen vonden ons op: Collega’s aartsluit leraar, Medewerkers aartsluit leraar.

Is het beroep aartsluit leraar iets voor jou?

Zou je graag aartsluit leraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als aartsluit leraar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze aartsluit leraar, beroepskeuzetest aartsluit leraar, beroep aartsluit leraar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden aartsluit leraar

 

Het is voor de aartsluit leraar  alleen mogelijk om te groeien in het doceren van aartsluit  spelen. Als de leraar door veel ervaring aan verschillende muziekscholen heeft laten zien dat hij/zij goed is en leerlingen echt beter leert spelen, dan kan het mogelijk zijn dat de aartsluit leraar aan leerlingen met een hoger niveau les gaat geven.   

De aartsluit leraar  zal dan ook meer geld per uur kunnen vragen.

Arbeidsmarktperspectief score aartsluit leraar

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep aartsluit leraar. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten aartsluit leraar, Promotie mogelijkheden aartsluit leraar, Carriere aartsluit leraar.

Solliciteren op de functie aartsluit leraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als aartsluit leraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor aartsluit leraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als aartsluit leraar. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als aartsluit leraar, CV aartsluit leraar, sollicitatie aartsluit leraar.

Interviews met aartsluit leraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen aartsluit leraar

Vacatures aartsluit leraar

Op zoek naar een nieuwe baan als aartsluit leraar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor aartsluit leraar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De aartsluit leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument aartsluit bespelen. De aartsluit leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De aartsluit leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt.

Beoordeling aartsluit leraar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep aartsluit leraar' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep aartsluit leraar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep