Opleidingen Algemeen Directeur Primair Onderwijs

Zou je graag Algemeen Directeur Primair Onderwijs willen worden? Of ben je al Algemeen Directeur Primair Onderwijs en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Algemeen Directeur Primair Onderwijs, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Van een Algemeen Directeur wordt academisch werk- en denkniveau gevraagd. Hij is een topmanager met (leidinggevende) ervaring in het onderwijs.

Er is geen opleiding die opleidt tot Algemeen Directeur. Als de Algemeen Directeur zich heeft opgewerkt vanuit lagere managementfuncties is het waarschijnlijk dat hij een opleiding tot schoolleider heeft gevolgd. Dit is een tweejarige post-HBO opleiding. Voor deze functies is ook een lesbevoegdheid verplicht. Een Algemeen Directeur is bovenschools actief, wat betekent dat hij geen lesbevoegdheid hóeft te hebben.