Arts Assistent Cardiologie Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Arts Assistent Cardiologie worden: Opleidingen tot Arts Assistent Cardiologie

Wil je Arts Assistent Cardiologie worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Arts Assistent Cardiologie, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Arts Assistent Cardiologie.

Hoe word je een Arts Assistent Cardiologie? 

De Arts Assistent Cardiologie moet eerst zes jaar Medicijnen studeren aan een universiteit. Deze opleiding is een wetenschappelijke opleiding. De student moet hiervoor dus het VWO hebben afgerond. Ook zou de student eerst een propedeuse kunnen halen in een HBO variant van deze opleiding. ( HBO Verpleegkunde )  en dan kunnen beginnen met de wetenschappelijke opleiding. Daarbij is het zo’n populaire opleiding dat er een loting voor is. Het kan soms zijn dat de student een aantal keer uitgeloot wordt.
Van deze zesjarige opleiding geniet de student vier jaar intensief onderwijs en loopt hij/zij twee jaar coschappen op alle afdelingen in het ziekenhuis. Daarna kiest de student een specialisatie waar hij/zij arts assistent wil worden. Het kan zijn dat als de Arts assistent de specialisatie Cardiologie heeft gekozen hij/zij eerst nog een tijd Arts Assistent Cardiologie is zonder in opleiding te zijn. Echter, als er plaats is op de afdeling werkt de Arts Assistent Cardiologie meestal nog twee tot drie jaar op de afdeling in opleiding tot hij/zij specialist is.

De 5 best beoordeelde opleidingen Arts Assistent Cardiologie

bijgewerkt op 15-10-2021

MRI cursus (post HBO)
Uitgebreid Inhoud Tijdens de eerste 2 lesdagen van de cursus word je basiskennis MRI opgefrist, waarna de cursus zich richt op verdieping in de fysica en technische aspecten van de …
MRI cursus (post HBO)
PET-CT cursus (post HBO)
Uitgebreid Inhoud De cursus geeft je een stevige theoretische basis waarmee je goed onderbouwd kan werken op de PET/CT. Je hebt kennis van verscheidene radiofarmaca, wet- en regelgeving en je …
PET-CT cursus (post HBO)
Medische keuring (MO) Voertuigbedienaar HSL
Werken op, aan of rondom het spoor brengt risico’s met zich mee. Belangrijk dus om te weten of een werknemer het werk zowel fysiek als mentaal aankan. Met de gecertificeerde …
Medische keuring (MO) Voertuigbedienaar HSL
Psychologische keuring (PO) Leider Lokale Veiligheid
Werken op, aan of rondom het spoor brengt risico’s met zich mee. Belangrijk dus om te weten of een werknemer het werk zowel fysiek als mentaal aankan. Met de gecertificeerde …
Psychologische keuring (PO) Leider Lokale Veiligheid
Medische keuring (MO) Veiligheidsman/grenswachter
Werken op, aan of rondom het spoor brengt risico’s met zich mee. Belangrijk dus om te weten of een werknemer het werk zowel fysiek als mentaal aankan. Met de gecertificeerde …
Medische keuring (MO) Veiligheidsman/grenswachter

Is het verstandig om Arts Assistent Cardiologie te worden?

Voordat je aan een opleiding Arts Assistent Cardiologie begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Arts Assistent Cardiologie worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Arts Assistent Cardiologie?

Het hangt van de specialisatie af of de arts assistent makkelijk werk kan vinden. Bij de meeste specialisaties, zo ook bij Cardiologie, duurt het niet heel lang om geplaatst te worden maar bij hele ingewikkelde specialisaties waarin maar een aantal specialisten werkzaam is, kan het lastiger zijn. 
de loting van de opleiding wordt zoveel mogelijk aangepast aan het aantal plekken voor artsen die er op dat moment zijn. 

De Arts Assistent Cardiologie heeft zeker goede doorgroei mogelijkheden. Het is zelfs zo dat het beroep Arts Assistent Cardiologie al in zich draagt dat de Arts Assistent Cardiologie uiteindelijk specialist wordt. Elke Arts Assistent Cardiologie is bezig met het laatste deel van de opleiding om specialist te worden. Als de Arts Assistent Cardiologie specialist is, dan is hij/zij Dokter. Als de Arts Assistent Cardiologie als dokter zijnde promoveert door onderzoek, wordt hij/zij doktor. Dit is de hoogste titel die een medicus kan dragen. De Arts Assistent Cardiologie kan zeker dus nog een paar stappen hoger komen en dit zal zich laten zien in kennis en de hoogte van het salaris

De actuele kans op werk voor een Arts Assistent Cardiologie

Het beroep Arts Assistent Cardiologie is onderdeel van de beroepsfamilie Medisch specialisten (behandelend). De kans op werk voor de beroepsfamilie Medisch specialisten (behandelend) is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

26

Baankans Arts Assistent Cardiologie

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Arts Assistent Cardiologie

Als je je wilt omscholen tot Arts Assistent Cardiologie is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Arts Assistent Cardiologie door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Arts Assistent Cardiologie zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Arts Assistent Cardiologie

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Arts Assistent Cardiologie dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Traineeship vacatures

Vacature ANIOS / basisarts cardiologie Medical Trainee
BKV
Spreekt dit jou aan?Gedreven dat ben jij zeker maar... wat je precies wilt dat weet je nog niet! Lees snel verder wat een Medical Traineeship jou voor kansen biedt.Jouw nieuwe …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Arts Assistent Cardiologie

Als je Arts Assistent Cardiologie wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Arts Assistent Cardiologie zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Arts Assistent Cardiologie

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Arts Assistent Cardiologie?

Competenties en Vaardigheden Arts Assistent Cardiologie

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Arts Assistent Cardiologie nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Arts Assistent Cardiologie nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Arts Assistent Cardiologie

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Arts Assistent Cardiologie

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Arts Assistent Cardiologie. Als Arts Assistent Cardiologie wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Arts Assistent Cardiologie:


zie volledige beschrijving persoonstype Arts Assistent Cardiologie

Vakkennis voor een Arts Assistent Cardiologie

Het is voor een Arts Assistent Cardiologie ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Arts Assistent Cardiologie zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Arts Assistent Cardiologie


Werkervaring Arts Assistent Cardiologie

Het is voor een startend Arts Assistent Cardiologie die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Arts Assistent Cardiologie is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Arts Assistent Cardiologie, maar iets anders?

Is een opleiding Arts Assistent Cardiologie het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Arts Assistent Cardiologie te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Arts Assistent Cardiologie te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Arts Assistent Cardiologie te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Arts Assistent Cardiologie te worden?

Zou je graag Arts Assistent Cardiologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Arts Assistent Cardiologie voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Arts Assistent Cardiologie

Medische keuring (MO) Machinist beperkt bevoegd

Medische keuring (MO) Machinist beperkt bevoegd

Werken op, aan of rondom het spoor brengt risico’s met zich mee. Belangrijk dus om te weten of een werknemer het werk zowel fysiek als mentaal aankan. Met de gecertificeerde spoorwegkeuring van ArboNed Keuringen test u of mensen geschikt zijn …

 • Onderwerp opleiding Arts Assistent Cardiologie
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 248,00
 • Duur 1 dag
Medische Keuring (MO) Leider Lokale Veiligheid

Medische Keuring (MO) Leider Lokale Veiligheid

Werken op, aan of rondom het spoor brengt risico’s met zich mee. Belangrijk dus om te weten of een werknemer het werk zowel fysiek als mentaal aankan. Met de gecertificeerde spoorwegkeuring van ArboNed Keuringen test u of mensen geschikt zijn …

 • Onderwerp opleiding Arts Assistent Cardiologie
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 248,00
 • Duur 1 dag
Psychologische keuring (PO) Werkzone-leider Veiligheid

Psychologische keuring (PO) Werkzone-leider Veiligheid

Werken op, aan of rondom het spoor brengt risico’s met zich mee. Belangrijk dus om te weten of een werknemer het werk zowel fysiek als mentaal aankan. Met de gecertificeerde spoorwegkeuring van ArboNed Keuringen test u of mensen geschikt zijn …

 • Onderwerp opleiding Arts Assistent Cardiologie
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 531,00
 • Duur 1 dag
Medische keuring (MO) Leider Werkplekbeveiliging

Medische keuring (MO) Leider Werkplekbeveiliging

Werken op, aan of rondom het spoor brengt risico’s met zich mee. Belangrijk dus om te weten of een werknemer het werk zowel fysiek als mentaal aankan. Met de gecertificeerde spoorwegkeuring van ArboNed Keuringen test u of mensen geschikt zijn …

 • Onderwerp opleiding Arts Assistent Cardiologie
 • Lesmethode Individueel
 • Prijs € 248,00
 • Duur 1 uur
Medische keuring (MO) Treindienstleider Volledig Bevoegd

Medische keuring (MO) Treindienstleider Volledig Bevoegd

Werken op, aan of rondom het spoor brengt risico’s met zich mee. Belangrijk dus om te weten of een werknemer het werk zowel fysiek als mentaal aankan. Met de gecertificeerde spoorwegkeuring van ArboNed Keuringen test u of mensen geschikt zijn …

 • Onderwerp opleiding Arts Assistent Cardiologie
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 248,00
 • Duur 1 dag

Ga direct naar