assurantieadviseur particulieren Taken, Verantwoordelijkheden, Vacatures en Opleidingen

`

Wat is een assurantieadviseur particulieren?

Het beroep assurantieadviseur particulieren is een variant van het beroep assurantieadviseur en is onderdeel van de beroepsfamilie verzekeringsagenten

Beschrijving van het moederberoep assurantieadviseur

De Assurantieadviseur (ook wel verzekeringsadviseur genoemd) geeft advies aan de klant over verzekeringen. De Assurantieadviseur werkt voor een opdrachtgever (de klant) die een nieuwe verzekering af wil sluiten of advies wil over al afgesloten verzekeringen. Ook kan de Assurantieadviseur advies geven over andere financiële producten zoals hypotheken en pensioenen. De Assurantieadviseur geeft de klant advies over de diverse bestaande verzekeringen en zorgt ervoor dat de klant de juiste verzekeringen afsluit.

De Assurantieadviseur werkt vaak als tussenpersoon tussen het bedrijf dat de verzekeringen aanbiedt en de klant die de verzekering wil afsluiten. De Assurantieadviseur zal voor de klant op zoek gaan naar de beste verzekering die past bij de wensen en de behoeften van de klant. Tijdens de looptijd van de verzekering blijft de Assurantieadviseur als tussenpersoon ook het eerste aanspreekpunt voor de klant. Ook kan de Assurantieadviseur als tussenpersoon bemiddelen bij de verzekeringsmaatschappijen.

Naast het adviseren kan de Assurantieadviseur de klant ook begeleiden bij het doen van de aanvraag, zoals het juist invullen van het aanvraagformulier. De Assurantieadviseur draagt hierbij als tussenpersoon ook de verantwoordelijk dat de verzekering juist is afgesloten en kan hier ook aansprakelijk voor worden gesteld.


Past het beroep assurantieadviseur particulieren bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures assurantieadviseur particulieren

Wil je een beter salaris verdienen als assurantieadviseur particulieren? Misschien kan je via deze vacatures een loonsverhoging krijgen

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

assurantieadviseur particulieren worden: Opleidingen tot assurantieadviseur particulieren

Wil je assurantieadviseur particulieren worden? Hieronder vind je de opleidingen voor de assurantieadviseur particulieren.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot assurantieadviseur particulieren

Er zijn geen opleidingen assurantieadviseur particulieren aanwezig.


Doorgroei mogelijkheden assurantieadviseur particulieren

Je kunt als assurantieadviseur particulieren een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep assurantieadviseur particulieren is onderdeel van de beroepsfamilie Verzekeringsagenten. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een assurantieadviseur particulieren


Hoofd beroepsgroep assurantieadviseur particulieren

Het beroep assurantieadviseur particulieren valt binnen de hoofdberoepsgroep Vakspecialisten

Vakspecialisten betreffen beroepen waarin specifieke aangeleerde kennis wordt toegepast om een gewenst resultaat te bereiken. 

Dit betreffen technische, sociale of administratieve werkzaamheden die gebaseerd zijn op de toepassing van wetenschappelijke of artistieke kennis, of operationele methoden en voorschriften. 

Vakspecialisten betreffen technische beroepen, maar ook gezondheidszorg medewerkers, zakelijke-, juridische- en ICT professionals. 

Het opleidings- en werk- denkniveau van Vakspecialisten ligt gemiddeld genomen op MBO en HBO niveau. In veel gevallen kunnen de kennis en vaardigheden ook via werkervaring en additionele training worden opgedaan.

Veelvoorkomende werkzaamheden van Vakspecialisten

  • het uitvoeren van technische werkzaamheden op basis van toegepaste wetenschappelijke kennis, zoals natuurwetenschappen, engineering en technologie.
  • het leveren van medische, sociale en/of maatschappelijke diensten 
  • het initiëren en uitvoeren van diverse zakelijke diensten met betrekking tot handel, financiën en administratie en wet- en regelgeving
  • technische en administratieve ondersteuning bieden voor de kunst en amusement en sportactiviteiten
  • het uitvoeren van religieuze ondersteunende werkzaamheden

 

De begeleiding van andere werknemers kan bij de verantwoordelijkheden horen

Subhoofd beroepsgroepen Vakspecialisten

Beroepen in deze hoofdgroep worden ingedeeld in de volgende subhoofdgroepen:

  • 31 Vakspecialisten natuur- en technische wetenschappen
  • 32 Vakspecialisten gezondheidszorg
  • 33 Vakspecialisten bedrijfsbeheer en administratie
  • 34 Vakspecialisten op juridisch, maatschappelijk en cultureel gebied
  • 35 Vakspecialisten informatie en communicatie


Solliciteren op de functie assurantieadviseur particulieren

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als assurantieadviseur particulieren dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor assurantieadviseur particulieren belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als assurantieadviseur particulieren. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep assurantieadviseur particulieren iets voor je?

Zou je graag assurantieadviseur particulieren willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als assurantieadviseur particulieren bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Ga direct naar