Opleidingen Beeldredacteur

Zou je graag Beeldredacteur willen worden? Of ben je al Beeldredacteur en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Beeldredacteur, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Het minimale opleidingsniveau voor een beeldredacteur is MBO, maar de gevraagde vooropleiding verschilt per bedrijf. Op MBO-vlak is een opleiding fotonica, foto(journalistiek), audiovisuele productie en alle studies die met fotografie en het grafisch lyceum te maken hebben denkbaar. Een fotovakschool, fotoacademie of de kunstacademie volstaat ook. HBO/WO-studenten kunnen de volgende studierichtingen hebben: fotografie, grafisch ontwerp, interaction design, culturele studies, media en cultuur, film- en televisiewetenschappen, nieuwe media, communicatie, marketing of PR.

Verder is het belangrijk dat de beeldredacteur kennis heeft van contentmanagementsystemen, grafische en opmaaksoftware als InDesign en Photoshop en affiniteit heeft met fotografie en ontwerpen. Ook dient hij kennis te hebben van (sociale) media en goed om te kunnen gaan met de computer en het internet (met name fotowebsites). Vaak is door de grote mate van zelfstandigheid veel eigen initiatief en organisatorische en administratieve ervaring vereist.