bouwkundig onderhoudsopzichter Taken, Verantwoordelijkheden, Vacatures en Opleidingen

`

Wat is een bouwkundig onderhoudsopzichter?

Het beroep bouwkundig onderhoudsopzichter is een variant van het beroep opzichter bouw en is onderdeel van de beroepsfamilie bouwkundig toezichthouders en adviseurs

Beschrijving van het moederberoep opzichter

Als opzichter in de bouw vertegenwoordig je de opdrachtgever op de bouwplaats. Je controleert en beoordeelt of er wordt voldaan aan de wensen van de opdrachtgever. Als opzichter hou je toezich op de kwaliteit van de uitvoerig, onderhoud je de complete bouwadministratie, controleer je werktekeningen aan de hand van bouwtekening, je bewaakt de benodigde informatie zoals tekeningenproductie, je keurt bouwstoffen en onderdelen die worden geleverd op de bouwplaats, je signaleet afwijkingen tijdens de bouw, je voert gesprekken met aannemers, onderaannemers en toezichtbedrijven, je geeft leiding aan assistenten, je verzamelt gegeven voor revisietekeningen en je verzorgt de eindoplevering van een project.


Past het beroep bouwkundig onderhoudsopzichter bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures bouwkundig onderhoudsopzichter

Wil je een beter salaris verdienen als bouwkundig onderhoudsopzichter? Misschien kan je via deze vacatures een loonsverhoging krijgen

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

bouwkundig onderhoudsopzichter worden: Opleidingen tot bouwkundig onderhoudsopzichter

Wil je bouwkundig onderhoudsopzichter worden? Hieronder vind je de opleidingen voor de bouwkundig onderhoudsopzichter.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot bouwkundig onderhoudsopzichter

Er zijn geen opleidingen bouwkundig onderhoudsopzichter aanwezig.


Doorgroei mogelijkheden bouwkundig onderhoudsopzichter

Je kunt als bouwkundig onderhoudsopzichter een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep bouwkundig onderhoudsopzichter is onderdeel van de beroepsfamilie Bouwkundig toezichthouders en adviseurs. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een bouwkundig onderhoudsopzichter

Doorgroei beroepen voor een bouwkundig onderhoudsopzichter

Coördinator pro-actie brandweer

Coördinator handhaving brandweer

Beveiligingsadviseur brandveiligheid / inbraakpreventie

senior beveiligingsadviseur brandveiligheid

senior beveiligingsadviseur inbraakpreventie

adviseur brandveiligheid

adviseur brandpreventie

objectbeveiliger brandveiligheid

adviseur inbraakpreventie

anti-inbraakadviseur

Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Hoofd beroepsgroep bouwkundig onderhoudsopzichter

Het beroep bouwkundig onderhoudsopzichter valt binnen de hoofdberoepsgroep Vakspecialisten

Vakspecialisten betreffen beroepen waarin specifieke aangeleerde kennis wordt toegepast om een gewenst resultaat te bereiken. 

Dit betreffen technische, sociale of administratieve werkzaamheden die gebaseerd zijn op de toepassing van wetenschappelijke of artistieke kennis, of operationele methoden en voorschriften. 

Vakspecialisten betreffen technische beroepen, maar ook gezondheidszorg medewerkers, zakelijke-, juridische- en ICT professionals. 

Het opleidings- en werk- denkniveau van Vakspecialisten ligt gemiddeld genomen op MBO en HBO niveau. In veel gevallen kunnen de kennis en vaardigheden ook via werkervaring en additionele training worden opgedaan.

Veelvoorkomende werkzaamheden van Vakspecialisten

  • het uitvoeren van technische werkzaamheden op basis van toegepaste wetenschappelijke kennis, zoals natuurwetenschappen, engineering en technologie.
  • het leveren van medische, sociale en/of maatschappelijke diensten 
  • het initiëren en uitvoeren van diverse zakelijke diensten met betrekking tot handel, financiën en administratie en wet- en regelgeving
  • technische en administratieve ondersteuning bieden voor de kunst en amusement en sportactiviteiten
  • het uitvoeren van religieuze ondersteunende werkzaamheden

 

De begeleiding van andere werknemers kan bij de verantwoordelijkheden horen

Subhoofd beroepsgroepen Vakspecialisten

Beroepen in deze hoofdgroep worden ingedeeld in de volgende subhoofdgroepen:

  • 31 Vakspecialisten natuur- en technische wetenschappen
  • 32 Vakspecialisten gezondheidszorg
  • 33 Vakspecialisten bedrijfsbeheer en administratie
  • 34 Vakspecialisten op juridisch, maatschappelijk en cultureel gebied
  • 35 Vakspecialisten informatie en communicatie


Solliciteren op de functie bouwkundig onderhoudsopzichter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bouwkundig onderhoudsopzichter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bouwkundig onderhoudsopzichter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bouwkundig onderhoudsopzichter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep bouwkundig onderhoudsopzichter iets voor je?

Zou je graag bouwkundig onderhoudsopzichter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bouwkundig onderhoudsopzichter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Ga direct naar