eerste werktuigkundige (wtk) waterbouw Taken, Verantwoordelijkheden, Vacatures en Opleidingen

`

Wat is een eerste werktuigkundige (wtk) waterbouw?

Het beroep eerste werktuigkundige (wtk) waterbouw is een variant van het beroep werktuigkundige (wtk) zeevaart en is onderdeel van de beroepsfamilie scheepswerktuigkundigen


Past het beroep eerste werktuigkundige (wtk) waterbouw bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures eerste werktuigkundige (wtk) waterbouw

Wil je een beter salaris verdienen als eerste werktuigkundige (wtk) waterbouw? Misschien kan je via deze vacatures een loonsverhoging krijgen

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

eerste werktuigkundige (wtk) waterbouw worden: Opleidingen tot eerste werktuigkundige (wtk) waterbouw

Wil je eerste werktuigkundige (wtk) waterbouw worden? Hieronder vind je de opleidingen voor de eerste werktuigkundige (wtk) waterbouw.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot eerste werktuigkundige (wtk) waterbouw

Er zijn geen opleidingen eerste werktuigkundige (wtk) waterbouw aanwezig.


Doorgroei mogelijkheden eerste werktuigkundige (wtk) waterbouw

Je kunt als eerste werktuigkundige (wtk) waterbouw een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep eerste werktuigkundige (wtk) waterbouw is onderdeel van de beroepsfamilie Scheepswerktuigkundigen. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een eerste werktuigkundige (wtk) waterbouw


Hoofd beroepsgroep eerste werktuigkundige (wtk) waterbouw

Het beroep eerste werktuigkundige (wtk) waterbouw valt binnen de hoofdberoepsgroep Vakspecialisten

Vakspecialisten betreffen beroepen waarin specifieke aangeleerde kennis wordt toegepast om een gewenst resultaat te bereiken. 

Dit betreffen technische, sociale of administratieve werkzaamheden die gebaseerd zijn op de toepassing van wetenschappelijke of artistieke kennis, of operationele methoden en voorschriften. 

Vakspecialisten betreffen technische beroepen, maar ook gezondheidszorg medewerkers, zakelijke-, juridische- en ICT professionals. 

Het opleidings- en werk- denkniveau van Vakspecialisten ligt gemiddeld genomen op MBO en HBO niveau. In veel gevallen kunnen de kennis en vaardigheden ook via werkervaring en additionele training worden opgedaan.

Veelvoorkomende werkzaamheden van Vakspecialisten

  • het uitvoeren van technische werkzaamheden op basis van toegepaste wetenschappelijke kennis, zoals natuurwetenschappen, engineering en technologie.
  • het leveren van medische, sociale en/of maatschappelijke diensten 
  • het initiëren en uitvoeren van diverse zakelijke diensten met betrekking tot handel, financiën en administratie en wet- en regelgeving
  • technische en administratieve ondersteuning bieden voor de kunst en amusement en sportactiviteiten
  • het uitvoeren van religieuze ondersteunende werkzaamheden

 

De begeleiding van andere werknemers kan bij de verantwoordelijkheden horen

Subhoofd beroepsgroepen Vakspecialisten

Beroepen in deze hoofdgroep worden ingedeeld in de volgende subhoofdgroepen:

  • 31 Vakspecialisten natuur- en technische wetenschappen
  • 32 Vakspecialisten gezondheidszorg
  • 33 Vakspecialisten bedrijfsbeheer en administratie
  • 34 Vakspecialisten op juridisch, maatschappelijk en cultureel gebied
  • 35 Vakspecialisten informatie en communicatie


Solliciteren op de functie eerste werktuigkundige (wtk) waterbouw

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als eerste werktuigkundige (wtk) waterbouw dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor eerste werktuigkundige (wtk) waterbouw belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als eerste werktuigkundige (wtk) waterbouw. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep eerste werktuigkundige (wtk) waterbouw iets voor je?

Zou je graag eerste werktuigkundige (wtk) waterbouw willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als eerste werktuigkundige (wtk) waterbouw bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Ga direct naar