Opleidingen Fokker Gezelschapsdieren

Zou je graag Fokker Gezelschapsdieren willen worden? Of ben je al Fokker Gezelschapsdieren en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Fokker Gezelschapsdieren, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Voor sommige takken van sport heeft de Fokker geen enkele opleiding nodig. Alleen de zelf verworven kennis op gebied van het gekozen dier en ras zijn voldoende om bij een vereniging aan te sluiten.

Een voorbeeld van een Fokker die veelal geen echte opleiding heeft gevolgd is in de kattensector te vinden. Veel catteries ontstaan als hobby en uit een sterke voorliefde voor een specifiek ras.

Daarentegen zullen de meeste paardenfokkers wel een opleiding in de richting van verzorging of management hebben gevolgd. Deze vaak grootschaliger bedrijven vragen een meer specifieke kennis. Een MBO opleiding Paardenhouderij of Dierverzorging is een mogelijke opstap tot dit beroep of een HBO opleiding Diermanagement met specialisatie richting paarden.