Opleidingen Gynaecoloog

Zou je graag Gynaecoloog willen worden? Of ben je al Gynaecoloog en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Gynaecoloog, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Oom Gynaecoloog te worden moet je eerst de WO opleiding Geneeskunde hebben afgerond. Deze opleiding duurt zes jaar. Vervolgens moet je als Arts in Opleiding tot Specialist (AIOS) op de afdeling Gynaecologie van een academisch ziekenhuis doorstuderen tot Gynaecoloog. Dit duurt nog eens zes jaar.

In totaal duurt de opleiding van de Gynaecoloog dus twaalf jaar.

Een Gynaecoloog moet een geldige BIG registratie hebben, wat recht geeft op een erkende en beschermde titel.

Een Gynaecoloog moet regelmatig na- en bijscholing(scursussen) volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de gynaecologie.

De 1 beste opleidingen voor een Gynaecoloog:

Doula

Zwangerschap & bevalling|Anatomie | Open inschrijving |€ 1104.00 | Max. deelnemers: 20 | Totale lesduur: 36

Een doula staat de moeder bij tijdens de zwangerschap, geboorte en de periode na de bevalling. Daarom wordt een doula ook wel zwangerschaps- of bevallingscoach genoemd. Doordat onze Zwangere vrouwen krijgen medische zorg en advies van een verloskundige of gynaecoloog. Maar wat ze dan vaak nog missen, is persoonlijke zorg, adviezen en het luisterende oor …