Opleidingen Hondentrainer

Zou je graag Hondentrainer willen worden? Of ben je al Hondentrainer en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Hondentrainer, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Er zijn twee mogelijkheden om in de diersector te werken als Hondentrainer. Er is een mogelijkheid voor een opleiding op MBO niveau en een opleiding op HBO niveau.

De opleiding voor Africhter of Kynologisch Instructeur besteedt vooral aandacht aan de diverse aspecten van gedrag. Aan de ene kant gewenst gedrag en aan de andere kant ongewenst gedrag.

Ongewenst gedrag of probleemgedrag hoeft niet altijd onnatuurlijk gedrag te zijn. Toch leer je als hondentrainer wel hoe je dergelijk gedrag om kunt buigen. Belangrijk daarbij is hoe honden leren en hoe jij daar als Hondentrainer op in kunt spelen. 

Er is aandacht voor het opstellen van een lesplan, veiligheidsaspecten en hoe je les moet geven aan groepen en individuen.

De 3 beste opleidingen voor een Hondentrainer:

Hondentrainer

Honden | Thuisstudie |€ 309.00 | Totale lesduur: 6

Van puppycursus tot gehoorzaamheidstraining, jij kunt straks de opvoeding van de hond helpen in goede banen te leiden. Foei! Nee! Straffen is allang uit, maar toch wordt het nog veel gedaan. Het goede gedrag belonen werkt beter en je krijgt een betere band met de hond. Hoe doe je dat dan precies? Een van de …

Dierenzorg (Allround)

Dierenverzorging | Thuisstudie |€ 1690.00 | Totale lesduur: 12

Altijd al willen weten wat dieren bedoelen? Met dit uitgebreide allround studietraject krijg je stap voor stap uitgelegd hoe dieren zich voelen. Lijkt het jou fantastisch om elke dag met dieren te werken? Of je nu dierenartsassistent of hondentrainer wilt worden, je wil dierengedrag leren begrijpen en een echte expert worden op allerlei gebieden van …

Hondencoach

| Thuisstudie |€ 269.00 | Totale lesduur: 6

Mensen helpen op de juiste manier met honden om te gaan? Als hondencoach ga je aan de slag met de relatie tussen hond en baasje. Mensen helpen op de juiste manier met honden om te gaan? Als hondencoach ga je aan de slag met de relatie tussen hond en baasje. Bijten in de bank? Opspringen? …