U bevindt zich hier: Home » Beroepen » iOS Developer

iOS Developer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een iOS Developer? Lees de functieomschrijving.

 

Een iOS Developer is iemand die software (Apps) bedenkt en maakt voor het besturingssysteem van Apple-producten, zoals de iPhone en de iPad. De ‘i’ verwijst naar Apple, OS naar Operating System (besturingssysteem).

Eerst vraagt de iOS Developer naar de specifieke wensen van de klant (vaak een groot bedrijf). Zo stelt de iOS Developer onder andere vast wat de doelgroep is, waar de App voor bedoeld is, aan welke eisen de App moet voldoen en hoe de App er uit moet komen te zien. Als de wensen van de klant in kaart zijn gebracht, maakt de iOS Developer een ontwerp. Deze laat hij zien aan de klant, waarna hij het ontwerp perfectioneert. Dan kan het team van iOS Developers de App gaan maken. De iOS Developer en de klant houden contact met elkaar. Als de App af is, wordt hij getest. Als de klant tevreden is, komt het product op de markt.

Naast het bedenken en maken van Apps, houdt de iOS Developer zich ook bezig met het onderhouden ervan. Problemen en foutjes worden opgelost, zodat de App optimaal blijft werken. 

Mensen vonden ons op: Job iOS Developer, Baan iOS Developer, iOS Developer Worden, Functie-eisen iOS Developer, Verantwoordelijkheden iOS Developer, Functieprofiel iOS Developer, Wat doet een iOS Developer, Werken als iOS Developer.

IOS Developer worden: Opleiding tot iOS Developer

 

Geschikte studies om iOS Developer te worden, zijn bijvoorbeeld Embedded Systems Engineering (HBO), Informatica (HBO), Computer Sciences (WO), Wiskunde (WO) en Natuurkunde (WO). Soms is een bachelor genoeg, maar het is aan te raden om tevens een master te volgen. Doorgaans duurt een HBO-opleiding drie tot vier jaar en een WO-opleiding vier tot vijf jaar.

Belangrijk is verder dat iemand ervaring heeft in een soortgelijke functie en kennis heeft van diverse developmentprogramma’s. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor iOS Developer, iOS Developer Worden, Opleidingsniveau iOS Developer, Scholing iOS Developer, Studie iOS Developer, Bijscholing iOS Developer, Omscholing iOS Developer.

Organisaties waar een iOS Developer doorgaans werkzaam is

 

Een iOS Developer is over het algemeen werkzaam bij een ICT-bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van iOS software. Vaak is dit een groot bedrijf met honderden of duizenden werknemers. Zo’n bedrijf streeft naar winst en hoort dus bij de profitsector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor iOS Developer, iOS Developer Worden, Opleidingsniveau iOS Developer, Scholing iOS Developer, Studie iOS Developer, Bijscholing iOS Developer, Omscholing iOS Developer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden iOS Developer

 

Een iOS Developer kan rekenen op zo’n €2500,- tot €4500,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het bedrag hangt met name af van zijn ervaring, maar ook van bijvoorbeeld zijn leeftijd.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de iOS Developer werkzaam is. Voorbeelden zijn een vakantietoeslag van zo’n acht procent van het loon, een pensioensregeling, trainingsmogelijkheden, een leaseauto en allerlei bonussen, bijvoorbeeld voor overwerk of werk op onregelmatige tijden.

Mensen vonden ons op: Salaris iOS Developer, Loon iOS Developer, Wat verdien je als iOS Developer, Salarisschaal iOS Developer, Salarisindicatie iOS Developer, Bonus iOS Developer, CAO iOS Developer, Brutoloon iOS Developer, Nettoloon iOS Developer, Vakantiedagen iOS Developer, Pensioen iOS Developer.

Competenties, skills & vaardigheden ios developer

 • Analytisch
 • Proactief
 • Zelfstandig
 • Goed kunnen samenwerken
 • Klantgericht
 • Creatief
 • Stressbestendig
Mensen vonden ons op: Kennis iOS Developer, Vaardigheden iOS Developer, Attitude iOS Developer, Kwalificaties iOS Developer, Competentieprofiel iOS Developer.

Boeken voor het beroep ios developer

Wil je meer weten over het beroep ios developer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je ios developer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken ios developer te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor iOS Developer, iOS Developer ebooks, boek iOS Developer.

Persoonstypen iOS Developer

 

Persoonstypen die passen bij een iOS Developer zijn Waarnemer en Perfectionist.

Het is van belang dat een iOS Developer goed kan analyseren. Hij is op de hoogte van behoeftes van gebruikers en is in staat om informatiebehoeften en technische modellen te analyseren. Hierdoor kan hij goed functionerende Apps ontwikkelen die aansluiten bij de wensen van die doelgroep, effectieve informatiestromen enzovoort (Waarnemer).

Tevens dient een iOS Developer nauwkeurig te zijn. De App moet snel zijn en de wensen van gebruikers bevredigen. Er mogen daarom geen fouten in zitten. Eén klein foutje kan leiden tot imagoschade voor het bedrijf. De iOS Developer is dus veeleisend en kritisch (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid iOS Developer, Karakter iOS Developer.

Netwerk iOS Developer

 

Een iOS Developer werkt met een team aan de ontwikkeling van Apps. Dit team omvat naast andere iOS Developers ook Programmeurs, Mediavormgevers, Tekstschrijvers en Communicatieadviseurs. Het team wordt aangestuurd door een Leidinggevende, die tevens het aanspreekpunt is bij vragen of problemen. Verder heeft de iOS Developer contact met de klant. 

Mensen vonden ons op: Collega’s iOS Developer, Medewerkers iOS Developer.

Is het beroep iOS Developer iets voor jou?

Zou je graag iOS Developer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als iOS Developer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze iOS Developer, beroepskeuzetest iOS Developer, beroep iOS Developer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden iOS Developer

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een iOS Developer is goed. De behoefte aan Apps is zeer groot en er moeten dus steeds nieuwe Apps ontwikkeld worden. Ook bestaande Apps moeten steeds sneller en beter worden. De iOS Developer kan dus goed aan een baan komen, maar ervaring is hierbij wel erg belangrijk.

De iOS Developer kan zich specialiseren in een bepaald soort App (bijvoorbeeld games of informatieve Apps). Ook kan de iOS Developer zich toeleggen op het ontwikkelen van complexere Apps. Bovendien kan de iOS Developer doorgroeien tot Leidinggevende. Hij is dan eindverantwoordelijke voor het ontwikkelproces en het uiteindelijke resultaat. 

Arbeidsmarktperspectief score iOS Developer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep iOS Developer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten iOS Developer, Promotie mogelijkheden iOS Developer, Carriere iOS Developer.

Solliciteren op de functie iOS Developer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als iOS Developer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor iOS Developer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als iOS Developer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als iOS Developer, CV iOS Developer, sollicitatie iOS Developer.

Interviews met iOS Developer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen iOS Developer

Overzicht

Vacatures ios developer

Op zoek naar een nieuwe baan als iOS Developer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor iOS Developer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een iOS Developer is iemand die software (Apps) bedenkt en maakt voor het besturingssysteem van Apple-producten, zoals de iPhone en de iPad. De ‘i’ verwijst naar Apple, OS naar Operating System (besturingssysteem). Eerst vraagt de iOS Developer naar de specifieke wensen van de klant (vaak een groot bedrijf).

Beoordeling iOS Developer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep iOS Developer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep iOS Developer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep