U bevindt zich hier: Home

Interview met een SEO specialist

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Klaas Koopman is SEO Specialist

Waarom ben jij SEO Specialist geworden?

Door mijn eigen projecten (10+ jaar geleden) ben ik in aanraking gekomen met SEO. Ik kwam er al snel achter dat, wanneer je niet hoog staat in Google, je ook geen bezoekers binnen krijgt tenzij je flink wil investeren in advertenties. Vandaar vele jaren van alles gelezen, getest en uitgevoerd op het gebied van SEO.

 

 

Welke opleiding heb je gevolgd om SEO Specialist te worden?

Geen, in mijn optiek kun je geen SEO opleiding volgen, daar alles elke dag weer kan veranderen. Een basiscursus zou uiteraard wel kunnen, maar het gaat uiteindelijk om de kleine aanpassingen die grote gevolgen kunnen hebben in de tegenwoordige SEO wereld.

Kun je een gemiddelde werkdag beschrijven?

Na het opstaan en een eerste bakje koffie wordt er gekeken naar nieuwe online publicaties omtrent SEO, vanuit binnen- en buitenlandse blogs. Daarna pakken we de klanten erbij en gaan we kijken wat we in de planning hebben om voor die desbetreffende klant het e.e.a. uit te voeren. Denk hierbij aan aanpassingen aan de website, of linkbuilding.

 

Welke competenties zijn belangrijk in je beroep?

Assertief zijn, niet wachten op reacties van anderen, maar vooral zelf willen onderzoeken en uitvoeren.

 

Wat is de grootste uitdaging in je werk?

De continue stroom aan veranderingen. Elke dag/week/maand kan er iets veranderen, waardoor jouw strategie weer omgegooid of aangepast moet worden.

 

Wat geeft jouw baan de meeste voldoening?

De top 3 positie bereiken voor relevante zoektermen voor klanten.

 

Wat zijn de minder leuke kanten van je baan?

Als je dit werk uitvoert, moet je weten dat er slechts weinig zijn die weten wat je doet en hoe het in zijn werk gaat. Dus om een gesprek aan te gaan met iemand omtrent dit werk, is erg lastig. Oplossing; masterminds en meetings.

 

Wat zou je doen als je geen SEO Specialist zou zijn?

Geen idee!

 

Wat was je droombaan als kind?

Als kind leek het mij fantastisch om als brandweerman aan de slag te gaan, maar toen wist ik uiteraard ook nog niet dat er iets bestond zoals een SEO specialist. Beter nog, toen bestonden SEO specialisten nog niet eens!

 

Hoe zie je de toekomst van SEO Specialist?

Rooskleurig, steeds meer bedrijven zien de waarde in van een goede SEO specialist, dit merken wij ook binnen onze klanten.

 

Welk advies zou jij mensen die SEO Specialist willen worden geven?

Blijf zelf nadenken! Niet alles wat je online leest is correct, of correct in jouw markt. Ga zelf op onderzoek uit en test echt van alles uit!

 

Over Klaas

Mijn naam is Klaas Koopman en ik ben SEO Specialist. Ik zorg ervoor dat mijn klanten hoog in Google komen te staan voor relevante zoekwoorden en zoektermen. Zou je zelf graag hoger willen scoren in Google, neem dan even contact met mij op via klaaskoopman.com!