Opleidingen Leraar Altviool

Zou je graag Leraar Altviool willen worden? Of ben je al Leraar Altviool en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Leraar Altviool, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

 

Als de altviool leraar de altviool goed kan bespelen en daarbij ook verstand heeft van muziek, kan de altviool leraar dit doceren aan leerlingen. Wel is het in deze belangrijk dat de altviool leraar het ook leuk vindt om de techniek over te brengen aan leerlingen. Het doceren moet de leraar in die zin wel liggen. Anders is het niet interessant voor zowel de leerling als de leraar.       

Het is goed mogelijk dat de altviool leraar het lesgeven naast een andere baan doet in de avonduren. Echter, ook zijn er veel altviool leraren die werken aan een muziekschool. Dit gebeurt dan eerder full time. Ook is het mogelijk dat de altviool leraar vanuit huis full time doceert.           

Als de altviool leraar op een heel hoog niveau les geeft ( bijvoorbeeld aan het conservatorium ) dan is het wel een vereiste dat altviool leraar zelf ook een dergelijke opleiding heeft genoten. De hoogst gewaardeerde opleiding is het conservatorium. Hier leer je niet alleen een instrument op niveau te bespelen, ook leer je zelf te componeren. De altviool leraar moet zeer muzikaal zijn om aan deze school een opleiding te volgen. Echter, er zijn ook muziek cursussen die de leraar kan volgen.