Opleidingen of training Leraar Duits Groningen

Zoek je een opleiding Leraar Duits in Groningen? Wij hebben op dit moment 0 opleidingen, trainingen en cursussen Leraar Duits die in de regio Groningen gegeven worden. Misschien is een online opleiding volgen iets voor je? Er zijn tegenwoordig ook veel klassikale online opleidingen en trainingen te volgen. Jij volgt je opleiding dan vanuit Groningen en je klasgenoten in een andere stad of regio.

Opleidingen Leraar Duits Groningen

Zou je graag Leraar Duits willen worden? Of ben je al Leraar Duits en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Leraar Duits in Groningen, samengesteld door onze opleidingspartner Springest.


Er zijn geen opleidingen, trainingen en cursussen Leraar Duits in Groningen

Er zijn geen opleidingen, trainingen en cursussen Leraar Duits in Groningen aanwezig. Zet het regiofilter uit, of bekijk een andere regio

Bekijk alle opleidingen Leraar Duits

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Leraar Duits

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Leraar Duits

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Hoe word je een Leraar Duits? 

De meeste Docenten Duits hebben een 1e of 2e graads HBO Opleiding Duitse Taal gevolgd (tegenwoordig  Bachelor / Master of Education in German Language). Ook is het mogelijk een WO Onderwijsmaster Duits te volgen aan de Universiteit (gelijk aan een 1e graads opleiding). Wanneer er een gebrek heerst aan voldoende instromend personeel dan kan een directie overwegen iemand op basis van ervaring aan te nemen. De kandidaat moet dan wel aantoonbare taalkundige en/of onderwijskwaliteiten bezitten. Een taalcursus is in elk geval het minimum om ergens Duits te kunnen geven, hetzij prive of hetzij op een onderwijsinstituut.

Met een 1e graads bevoegdheid mag je aan alle klassen lesgeven en verdien je meer dan wanneer je een 2e graads bevoegdheid hebt. Een 2e graads docent mag alleen aan de jaargangen 1 t/m 3 lesgeven met uitzondering van VMBO waarbij men wel alle jaren mag onderwijzen.


Filter