manager pre- en aftersales Taken, Verantwoordelijkheden, Vacatures en Opleidingen

`

Wat is een manager pre- en aftersales?

Het beroep manager pre- en aftersales is een variant van het beroep salesmanager en is onderdeel van de beroepsfamilie managers verkoop en marketing

Beschrijving van het moederberoep sales manager

De Sales Manager geeft leiding aan een team van verkopers en houdt zich daarnaast bezig met de verkoop van producten en diensten. Een nauwe samenwerking met de marketingafdeling is hierbij cruciaal. De Sales Manager stelt in overleg met zijn leidinggevende een verkoopplan op en coördineert marktonderzoeken. Er wordt dan in kaart gebracht welke verkoopresultaten het bedrijf wil realiseren. Hierop aansluitend worden bepaalde doelen (targets) vastgesteld. Door middel van reportages kan gemeten worden of de doelstellingen behaald zijn of dat er op sommige vlakken tekort is geschoten.


Past het beroep manager pre- en aftersales bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures manager pre- en aftersales

Wil je een beter salaris verdienen als manager pre- en aftersales? Misschien kan je via deze vacatures een loonsverhoging krijgen

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

manager pre- en aftersales worden: Opleidingen tot manager pre- en aftersales

Wil je manager pre- en aftersales worden? Hieronder vind je de opleidingen voor de manager pre- en aftersales.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot manager pre- en aftersales

Er zijn geen opleidingen manager pre- en aftersales aanwezig.


Doorgroei mogelijkheden manager pre- en aftersales

Je kunt als manager pre- en aftersales een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep manager pre- en aftersales is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een manager pre- en aftersales


Hoofd beroepsgroep manager pre- en aftersales

Het beroep manager pre- en aftersales valt binnen de hoofdberoepsgroep Managers

Managers leiden ondernemingen, organisaties en overheden. Managers bepalen de doelstellingen, de strategie en het beleid van de organisatie of de afdeling. Daaropvolgend zorgen Managers ervoor dat de juiste activiteiten worden uitgevoerd en zorgen ze ervoor dat de benodigde middelen hiervoor beschikbaar zijn. Ze evalueren de resultaten en bepalen of de strategie, het beleid en de activiteiten de doelstellingen behalen. Op basis daarvan wordt het beleid, de activiteiten en de budgetten doorgezet, herzien of aangepast. Een manager is vaak de eindverantwoordelijke voor het resultaat en de werkwijze van de organisatie.

Het opleidings- en werk- denkniveau van Managers ligt gemiddeld genomen op HBO en WO niveau. In meerdere gevallen kunnen de kennis en vaardigheden ook via werkervaring en additionele training worden opgedaan.

Veelvoorkomende taken en verantwoordelijkheden van de hoofdgroep Managers

 • het formuleren en/of adviseren van beleid, budgetten, wet- en regelgeving
 • het bepalen van de doelstellingen, de normen en prestatie indicatoren
 • zorgen voor beleid, procedures en systemen om de resultaten te evalueren
 • het autoriseren van materiële, personele en financiële middelen om de activiteiten te kunnen uitvoeren
 • het monitoren en evalueren van de prestaties van de organisatie, de afdeling en de medewerkers 
 • het selecteren of goedkeuren van de selectie van personeel
 • zorgen voor naleving van gezondheids- en veiligheidseisen 
 • plannen en aansturen van de dagelijkse werkzaamheden
 • vertegenwoordigen van de organisatie of afdeling tijdens vergaderingen of bijeenkomsten

 

Beroepen binnen de hoofdgroep Managers worden ingedeeld in de volgende subhoofdgroepen:

 • 11 Topbestuurders, leden wetgevende instanties, beleidvoerende functies
 • 12 Managers op administratief en commercieel gebied
 • 13 Managers productie en gespecialiseerde dienstverlening
 • 14 Managers horeca, detailhandel en overige diensten

 


Solliciteren op de functie manager pre- en aftersales

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als manager pre- en aftersales dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor manager pre- en aftersales belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als manager pre- en aftersales. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep manager pre- en aftersales iets voor je?

Zou je graag manager pre- en aftersales willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als manager pre- en aftersales bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Ga direct naar