Opleidingen Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken

Zou je graag Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken willen worden? Of ben je al Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Om Medewerker Bezwaar en Beroep te worden moet je minstens een HBO opleiding Rechten hebben afgerond en dan het liefst in de richting van het bestuursrecht. Een Universitaire opleiding op dit gebied voldoet natuurlijk ook. Tijdens de studie leer je veel over de bestuursrechtelijke wetten waar je tijdens je werk als Medewerker Bezwaar en Beroep mee te maken krijgt. Het kan zijn dat je tijdens je werk nog een extra bijscholingscursus krijgt over de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het recht en over hoe je met cliënten om moet gaan.

In principe zou je ook met een andere richting binnen het rechtsgebied dan het bestuursrecht aan de slag kunnen, maar dit zal toch wat extra scholing kosten.