Gratis omscholen tot Lasser met baangarantie!

Hou jij van werk waar de vonken van afvliegen? Ben je graag lekker actief bezig? Heb je een ijzeren grip en wil je graag een baan met goede toekomst? Dan is werken als Lasser waarschijnlijk wel iets voor jou.  

Een Lasser vindt het mooi om iets te maken. Vooral als het van metaal is. Hoe groter hoe beter, maar hij houdt ook van het fijne werk. Hij voert laswerk uit aan machines, diverse voertuigen, kleine en grote constructies. Een Lasser doet  onderhoud- en reparatiewerk, of hij maakt iets nieuws. Wat het ook is, iedere keer is hij trots op wat hij gemaakt heeft. 

Een Lasser werkt zowel op locatie als in een werkplaats. Hij werkt graag met zijn handen en technisch inzicht. Hij heeft precisie, focus en doorzettingsvermogen. 

Jouw werkdag als Lasser

Vandaag begin je jouw dag in de werkplaats. Je pakt een kop koffie en praat even bij met je collega’s. Je bekijkt de werkopdracht en de onderdelen die je aan elkaar moet lassen. Dit kan van alles zijn: een fietsframe, een onderdeel van een hijskraan die je de volgende dag op locatie moet vervangen, of de treden van een stalen wenteltrap.

Voordat je begint met lassen doe je de voorbereiding. Want je moet ook de onderdelen eerst knippen, zagen, buigen, zetten, kanten, snijden of slijpen. Dit gedeelte doe je meestal zelfstandig en werkt vanaf een tekening. Daarna fixeer of klem je de te lassen onderdelen. 

Je bent er klaar voor, je trekt jouw beschermkleding aan en doet je laskap op; het “echte werk” mag beginnen. Je steekt jouw MIG/MAG of TIG lasapparaat aan en nu vliegen de vonken ervan af. Maar er is geen gevaar, want jij werkt met veel precisie en doet dit altijd rustig en veilig. 

Na het lassen beoordeel je de kwaliteit van de lasnaad. Yes… weer een perfecte streep. Jouw product is klaar om verder verwerkt te worden en jij voelt je weer voldaan. 

Vind je dit mooi klinken en ben je bereid om in jezelf te investeren? Lees dan verder.

Wat verdient een Lasser?

Een Lasser kan goed verdienen. Als je goed werk levert kan je tot wel €4000,- per maand verdienen en daar komen soms ook nog toeslagen bovenop. Vooral wanneer je een aantal jaren ervaring hebt en een goede specialisatie hebt gekozen ben je praktisch verzekerd van een goed salaris. 

Nadat je de omscholing tot Lasser hebt gevolgd ligt jouw startsalaris rond de €2300,- per maand. Na de eerste vier weken van de gratis opleiding krijg je ook een stagevergoeding voor de duur van 10 weken. Na deze 14 weken krijg je een volwaardig salaris.

Wat zijn de eisen om te mogen omscholen tot Installatiemonteur?

  1. Je wilt in jezelf investeren 
  2. Je wilt een baan met toekomst
  3. Je bent precies en werkt veilig
  4. Je vindt het mooi om dingen te maken
  5. Je bent toch wel een beetje perfectionist
  6. Je kan zowel zelfstandig als samen werken.
  7. Je wilt graag iets nieuws leren

 

Meer weten? 

Vraag meer informatie aan

Hoe werkt de omscholing tot Lasser?

We beginnen met een kennismaking en testen of jij het in je hebt om een goede lasser te worden. Waar we ook vooral naar kijken is jouw motivatie en inzet. Je krijgt namelijk een gratis opleiding en praktijkleerperiode van totaal 14 weken en die geven we niet zomaar (en aan iedereen) weg…

Wat er na deze stap gebeurt is afhankelijk van jouw situatie. Wanneer het klikt mag je aan de gratis opleiding beginnen. Als je op dit moment een uitkering hebt kan je deze behouden.

Daarna begin je met 4 weken op de vakschool waar je de basistechnieken en de kneepjes van het vak leert. Zowel de theorie als veel praktijk, je krijgt alle ruimte om te oefenen en te leren. Als je de opleiding goed doorloopt ga je aan de slag bij één van de praktijk partners. Dit is de stageperiode van tien weken. Tijdens deze praktijkperiode wordt je goed ondersteund door jouw persoonlijke begeleider. Heb je dit goed doorlopen? Dan krijg je een contract!

Vraag meer informatie aan

Terug naar het overzicht