Opleidingsfunctionaris Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Opleidingsfunctionaris worden: Opleidingen tot Opleidingsfunctionaris

Wil je Opleidingsfunctionaris worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Opleidingsfunctionaris, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Opleidingsfunctionaris.

Hoe word je een Opleidingsfunctionaris? 

Er bestaat geen reguliere opleiding tot Opleidingsfunctionaris, dus men zal bijvoorbeeld eerst een HBO of WO diploma moeten halen. Hierbij kan een focus op onderwijs of management helpen, maar ook een sectorspecifieke opleiding kan gevolgd worden. Daarna kan men cursussen gaan volgen op MBO of HBO niveau die specifiek zijn gericht op een functie als Opleidingsfunctionaris, zoals een cursus in Training Opleidingsplannen, Opleidingsplannen Maken, of Executive Coaching.

De 2 best beoordeelde opleidingen Opleidingsfunctionaris

bijgewerkt op 23-11-2021

Adviesvaardigheden HR / P&O-ers
Je adviseert als HR/P&O-functionaris in verschillende situaties, zowel het management als medewerkers. Je verstaat je vak en weet precies wat er moet gebeuren. Op sommige momenten heb je echter het …
Adviesvaardigheden HR / P&O-ers
Adviesvaardigheden HR / P&O-ers - Online
Je adviseert als HR/P&O-functionaris in verschillende situaties, zowel het management als medewerkers. Je verstaat je vak en weet precies wat er moet gebeuren. Op sommige momenten heb je echter het …
Adviesvaardigheden HR / P&O-ers - Online

Is het verstandig om Opleidingsfunctionaris te worden?

Voordat je aan een opleiding Opleidingsfunctionaris begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Opleidingsfunctionaris worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Opleidingsfunctionaris?

De functie van Opleidingsfunctionaris wordt meestal intern vervuld door iemand die de taak erbij doet, maar er zijn ook fulltime Opleidingsfunctionarissen. Als men voldoende ervaring heeft in zulke functies, is het zeker mogelijk om een functie als Opleidingsfunctionaris bij een groot bedrijf te krijgen, of als consultant te gaan werken. Wel is de arbeidsmarkt over het algemeen maar beperkt. Doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van managementposities.

De actuele kans op werk voor een Opleidingsfunctionaris

Het beroep Opleidingsfunctionaris is onderdeel van de beroepsfamilie Adviseurs en trainers bedrijfsopleidingen. De kans op werk voor de beroepsfamilie Adviseurs en trainers bedrijfsopleidingen is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Opleidingsfunctionaris

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Opleidingsfunctionaris

Als je je wilt omscholen tot Opleidingsfunctionaris is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Opleidingsfunctionaris door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Opleidingsfunctionaris zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Opleidingsfunctionaris

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Opleidingsfunctionaris dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Opleidingsfunctionaris

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Opleidingsfunctionaris

Als je Opleidingsfunctionaris wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Opleidingsfunctionaris zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Opleidingsfunctionaris

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Opleidingsfunctionaris?

Competenties en Vaardigheden Opleidingsfunctionaris

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Opleidingsfunctionaris nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Opleidingsfunctionaris nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Opleidingsfunctionaris

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren

Persoonlijkheid van een Opleidingsfunctionaris

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Opleidingsfunctionaris. Als Opleidingsfunctionaris wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Opleidingsfunctionaris:


zie volledige beschrijving persoonstype Opleidingsfunctionaris

Vakkennis voor een Opleidingsfunctionaris

Het is voor een Opleidingsfunctionaris ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Opleidingsfunctionaris zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Opleidingsfunctionaris


Werkervaring Opleidingsfunctionaris

Het is voor een startend Opleidingsfunctionaris die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Opleidingsfunctionaris is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Opleidingsfunctionaris, maar iets anders?

Is een opleiding Opleidingsfunctionaris het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Opleidingsfunctionaris te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Opleidingsfunctionaris te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Opleidingsfunctionaris te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Opleidingsfunctionaris te worden?

Zou je graag Opleidingsfunctionaris willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Opleidingsfunctionaris voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar