Opleidingen Persvoorlichter

Zou je graag Persvoorlichter willen worden? Of ben je al Persvoorlichter en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Persvoorlichter, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Een opleiding in Communicatie of Journalistiek op HBO of WO niveau is de benodigde basis voor een carrière als Persvoorlichter. Daarnaast is werkervaring inverwante communicatieberoepen vaak een vereiste voor vacatures in de persvoorlichting.

De 1 beste opleidingen voor een Persvoorlichter:

Mediacontacten, persvoorlichting en woordvoering (pers, media)

Mediaplanning | Open inschrijving |€ 1695.00 |Niveau: HBO | Max. deelnemers: 12 | Totale lesduur: 2

Hoe kun je als persvoorlichter het medialandschap intensief bespelen? Hoe werken journalisten? Welke onderwerpen zijn voor jouw organisatie risicovol en kansrijk? De tweedaagse training Mediacontacten, persvoorlichting en woordvoering belicht alle aspecten van omgaan met de media. We starten met het analyseren van nieuws en invalshoeken. Maar we gaan ook uitgebreid in op strategisch managementadvies en …