secretaris arrondissementsrechtbank Taken, Verantwoordelijkheden, Vacatures en Opleidingen

`

Wat is een secretaris arrondissementsrechtbank?

Het beroep secretaris arrondissementsrechtbank is een variant van het beroep gerechtssecretaris en is onderdeel van de beroepsfamilie juristen en juridisch specialisten

Beschrijving van het moederberoep gerechtssecretaris

Als Gerechtssecretaris ondersteun je de rechter. Je bereidt zittingen voor en maak je aantekeningen van wat er tijdens een zitting word besproken. Ook assisteer je de rechter bij het opstellen van de uitspraak. Tijdens de zitting vervul je de functie van griffier en na de zitting woon je het raadkameroverleg bij. Vaak werk je in een teamverband samen met andere juridische medewerkers en Gerechtssecretarissen.


Past het beroep secretaris arrondissementsrechtbank bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures secretaris arrondissementsrechtbank

Wil je een beter salaris verdienen als secretaris arrondissementsrechtbank? Misschien kan je via deze vacatures een loonsverhoging krijgen

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

secretaris arrondissementsrechtbank worden: Opleidingen tot secretaris arrondissementsrechtbank

Wil je secretaris arrondissementsrechtbank worden? Hieronder vind je de opleidingen voor de secretaris arrondissementsrechtbank.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot secretaris arrondissementsrechtbank

Er zijn geen opleidingen secretaris arrondissementsrechtbank aanwezig.


Doorgroei mogelijkheden secretaris arrondissementsrechtbank

Je kunt als secretaris arrondissementsrechtbank een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep secretaris arrondissementsrechtbank is onderdeel van de beroepsfamilie Juristen en juridisch specialisten. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een secretaris arrondissementsrechtbank


Hoofd beroepsgroep secretaris arrondissementsrechtbank

Het beroep secretaris arrondissementsrechtbank valt binnen de hoofdberoepsgroep Onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

De hoofdgroep onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten betreffen beroepen waarin kennisvergaring en toepassing van theoretische wetenschappelijke kennis centraal staat om een specifiek doel te bereiken.

Deze beroepen hebben een sterk analytisch karakter en vaak staat conceptontwikkeling en het toepassen van nieuwe en experimentele kennis centraal. Binnen deze beroepen staat wetenschappelijk handelen centraal om nieuwe inzichten toe te passen en/of te onderwijzen.

Onder de specialisten vallen ook de gezondheidszorg specialisten en wetenschappelijk adviseurs.

Het opleidings- en werk- denkniveau van onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten ligt gemiddeld genomen op (Post-)HBO en WO niveau. In meerdere gevallen kunnen de kennis en vaardigheden ook via werkervaring en additionele training worden opgedaan.

Veelvoorkomende taken & werkzaamheden van onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten.

 • het uitvoeren van analyses en onderzoek en het ontwikkelen van concepten, theorieën en operationele methoden
 • het adviseren over of toepassen van bestaande wetenschappelijke kennis
 • het doceren van theorie en praktijk van een of meer disciplines op verschillende onderwijsniveaus (MBO,  HBO, Universitair)
 • het onderwijzen en opleiden van personen met leermoeilijkheden of speciale behoeften
 • het verstrekken van diverse zakelijke, juridische en sociale diensten
 • het maken en/of uitvoeren van kunst
 • het geven van spirituele of psychologische begeleiding
 • het opstellen van wetenschappelijke artikelen en rapporten

 

Het begeleiden van andere werknemers kan bij de verantwoordelijkheden horen.

Subhoofd beroepsgroepen onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

Beroepen in deze hoofdgroep worden ingedeeld in de volgende subhoofdgroepen:

 • 21 Ingenieurs en onderzoekers wis-, natuur- en technische wetenschappen
 • 22 Specialisten gezondheidszorg
 • 23 Docenten
 • 24 Specialisten bedrijfsbeheer en administratie
 • 25 Specialisten informatie- en communicatietechnologie
 • 26 Juristen, sociaal wetenschappers en kunstenaars


Solliciteren op de functie secretaris arrondissementsrechtbank

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als secretaris arrondissementsrechtbank dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor secretaris arrondissementsrechtbank belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als secretaris arrondissementsrechtbank. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep secretaris arrondissementsrechtbank iets voor je?

Zou je graag secretaris arrondissementsrechtbank willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als secretaris arrondissementsrechtbank bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Ga direct naar