serverbeheerder linux (hoger) Taken, Verantwoordelijkheden, Vacatures en Opleidingen

`

Wat is een serverbeheerder linux (hoger)?

Het beroep serverbeheerder linux (hoger) is een variant van het beroep systeembeheerder (hoger) en is onderdeel van de beroepsfamilie beheerders (technisch-hardware)

Beschrijving van het moederberoep systeembeheerder

De Systeembeheerder is verantwoordelijk voor het goed functioneren van een of meerdere computersystemen binnen een bepaald bedrijf. In een groot bedrijf wordt deze taak volbracht door een team van Systeembeheerders.

Om ervoor te zorgen dat het computersysteem goed blijft werken, moet de Systeembeheerder de hardware en software goed up-to-date weten te houden, voldoende back-ups in het systeem hebben zitten en het netwerk beveiligen. Ook moet de Systeembeheerder storingen kunnen verhelpen, zodat er weer zo snel mogelijk verder gewerkt kan worden. Daarnaast moeten de andere medewerkers in het bedrijf geholpen worden bij technische problemen en zonodig geïnstrueerd worden in het gebruik van nieuwe programma's. De Systeembeheerder besteedt veel tijd aan het ondersteunen van collega's of aan het praten met leveranciers over nieuwe of defecte producten. Nieuwe producten worden over het algemeen alleen in opdracht van de baas ingekocht, maar de Systeembeheerder adviseert welke producten er moeten komen en wanneer deze nodig zijn.

Over het algemeen heeft de Systeembeheerder zo voornamelijk een ondersteunende rol in het bedrijf.

Andere beroepen binnen de beroepsfamilie beheerders (technisch-hardware)


Past het beroep serverbeheerder linux (hoger) bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures serverbeheerder linux (hoger)

Wil je een beter salaris verdienen als serverbeheerder linux (hoger)? Misschien kan je via deze vacatures een loonsverhoging krijgen

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

serverbeheerder linux (hoger) worden: Opleidingen tot serverbeheerder linux (hoger)

Wil je serverbeheerder linux (hoger) worden? Hieronder vind je de opleidingen voor de serverbeheerder linux (hoger).

Opleidingen, cursussen en trainingen tot serverbeheerder linux (hoger)

Er zijn geen opleidingen serverbeheerder linux (hoger) aanwezig.


Doorgroei mogelijkheden serverbeheerder linux (hoger)

Je kunt als serverbeheerder linux (hoger) een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep serverbeheerder linux (hoger) is onderdeel van de beroepsfamilie Beheerders (technisch-hardware). Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een serverbeheerder linux (hoger)


Hoofd beroepsgroep serverbeheerder linux (hoger)

Het beroep serverbeheerder linux (hoger) valt binnen de hoofdberoepsgroep Onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

De hoofdgroep onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten betreffen beroepen waarin kennisvergaring en toepassing van theoretische wetenschappelijke kennis centraal staat om een specifiek doel te bereiken.

Deze beroepen hebben een sterk analytisch karakter en vaak staat conceptontwikkeling en het toepassen van nieuwe en experimentele kennis centraal. Binnen deze beroepen staat wetenschappelijk handelen centraal om nieuwe inzichten toe te passen en/of te onderwijzen.

Onder de specialisten vallen ook de gezondheidszorg specialisten en wetenschappelijk adviseurs.

Het opleidings- en werk- denkniveau van onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten ligt gemiddeld genomen op (Post-)HBO en WO niveau. In meerdere gevallen kunnen de kennis en vaardigheden ook via werkervaring en additionele training worden opgedaan.

Veelvoorkomende taken & werkzaamheden van onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten.

 • het uitvoeren van analyses en onderzoek en het ontwikkelen van concepten, theorieën en operationele methoden
 • het adviseren over of toepassen van bestaande wetenschappelijke kennis
 • het doceren van theorie en praktijk van een of meer disciplines op verschillende onderwijsniveaus (MBO,  HBO, Universitair)
 • het onderwijzen en opleiden van personen met leermoeilijkheden of speciale behoeften
 • het verstrekken van diverse zakelijke, juridische en sociale diensten
 • het maken en/of uitvoeren van kunst
 • het geven van spirituele of psychologische begeleiding
 • het opstellen van wetenschappelijke artikelen en rapporten

 

Het begeleiden van andere werknemers kan bij de verantwoordelijkheden horen.

Subhoofd beroepsgroepen onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

Beroepen in deze hoofdgroep worden ingedeeld in de volgende subhoofdgroepen:

 • 21 Ingenieurs en onderzoekers wis-, natuur- en technische wetenschappen
 • 22 Specialisten gezondheidszorg
 • 23 Docenten
 • 24 Specialisten bedrijfsbeheer en administratie
 • 25 Specialisten informatie- en communicatietechnologie
 • 26 Juristen, sociaal wetenschappers en kunstenaars


Solliciteren op de functie serverbeheerder linux (hoger)

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als serverbeheerder linux (hoger) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor serverbeheerder linux (hoger) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als serverbeheerder linux (hoger). Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep serverbeheerder linux (hoger) iets voor je?

Zou je graag serverbeheerder linux (hoger) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als serverbeheerder linux (hoger) bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Ga direct naar