Specialist Ouderengeneeskunde Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Specialist Ouderengeneeskunde worden: Opleidingen tot Specialist Ouderengeneeskunde

Wil je Specialist Ouderengeneeskunde worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Specialist Ouderengeneeskunde, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Specialist Ouderengeneeskunde.

Hoe word je een Specialist Ouderengeneeskunde? 

In totaal doet de specialist ouderengeneeskunde er 9 jaar over om tot die functie te komen. 6 jaar geneeskunde (3 jaar bachelor, 3 jaar master) waarna een vervolgopleiding naar specialist ouderengeneeskunde er nog eens 3 jaar bij optelt. Het is een lange en vaak ook stressvolle weg, waardoor iemand sterk in zijn of haar schoenen moet staan om tot dit beroep te komen. Een voordeel is dat na deze studie er een redelijke voldoening is door het salaris en de voldoening om mensen te helpen.

De 2 best beoordeelde opleidingen Specialist Ouderengeneeskunde

bijgewerkt op 30-11-2021

Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP)
In deze Branche-erkende opleiding verwerven verzorgenden kennis en vaardigheden in het omgaan met psychogeriatrische zorgvragers. Bekende benaderingswijzen, zoals Realiteits Oriëntatie Benadering (ROB), validation en snoezelen komen aan bod. Daarnaast wordt …
Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP)
Terugkomdag Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriarie (GVP)
Samen aan de slag Ben je werkzaam in de zorg voor ouderen en heb je het diploma Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP)? Kom dan naar onze terugkomdag voor GVP-ers. Vanaf 2021 …
Terugkomdag Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriarie (GVP)

Is het verstandig om Specialist Ouderengeneeskunde te worden?

Voordat je aan een opleiding Specialist Ouderengeneeskunde begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Specialist Ouderengeneeskunde worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Specialist Ouderengeneeskunde?

Door de vergrijzing ontstaan er steeds meer plekken voor specialisten ouderengeneeskunde. De arbeidsmarkt ziet er positief uit op het moment.

Doorgroeimogelijkheden zijn er weinig aangezien je al op je top van je carriere zit.

De actuele kans op werk voor een Specialist Ouderengeneeskunde

Het beroep Specialist Ouderengeneeskunde is onderdeel van de beroepsfamilie Medisch specialisten (behandelend). De kans op werk voor de beroepsfamilie Medisch specialisten (behandelend) is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

100

Baankans Specialist Ouderengeneeskunde

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Specialist Ouderengeneeskunde

Als je je wilt omscholen tot Specialist Ouderengeneeskunde is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Specialist Ouderengeneeskunde door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Specialist Ouderengeneeskunde zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Specialist Ouderengeneeskunde

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Specialist Ouderengeneeskunde dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Specialist Ouderengeneeskunde

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Specialist Ouderengeneeskunde

Als je Specialist Ouderengeneeskunde wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Specialist Ouderengeneeskunde zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Specialist Ouderengeneeskunde

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Specialist Ouderengeneeskunde?

Competenties en Vaardigheden Specialist Ouderengeneeskunde

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Specialist Ouderengeneeskunde nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Specialist Ouderengeneeskunde nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Specialist Ouderengeneeskunde

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Specialist Ouderengeneeskunde

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Specialist Ouderengeneeskunde. Als Specialist Ouderengeneeskunde wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Specialist Ouderengeneeskunde:


zie volledige beschrijving persoonstype Specialist Ouderengeneeskunde

Vakkennis voor een Specialist Ouderengeneeskunde

Het is voor een Specialist Ouderengeneeskunde ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Specialist Ouderengeneeskunde zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Specialist Ouderengeneeskunde


Werkervaring Specialist Ouderengeneeskunde

Het is voor een startend Specialist Ouderengeneeskunde die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Specialist Ouderengeneeskunde is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Specialist Ouderengeneeskunde, maar iets anders?

Is een opleiding Specialist Ouderengeneeskunde het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Specialist Ouderengeneeskunde te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Specialist Ouderengeneeskunde te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Specialist Ouderengeneeskunde te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Specialist Ouderengeneeskunde te worden?

Zou je graag Specialist Ouderengeneeskunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Specialist Ouderengeneeskunde voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar