Opleidingen Stagiare Makelaar

Zou je graag Stagiare Makelaar willen worden? Of ben je al Stagiare Makelaar en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Stagiare Makelaar, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Als stagiare makelaar volg je de opleiding tot makelaar al. Stagiare zijn is namelijk een onderdeel van de opleiding. Omdat vanaf 2001 de titelbescherming en beediging voor makelaar zijn afgeschaft mag iedereen zich sindsdien makelaar of taxateur noemen. Dit betekent dat er niet echt meer strenge eisen zijn om makelaar te worden. Je volgt in principe de HBO opleiding Vastgoed en Makelaardij of Management Economie en Recht(MER). Hierna kun je als makelaar aan de slag. In plaats van de titelbescherming en beediging hebben verschillende organisaties op het gebied van makelaardij concurrerende certificeringsregelingen ontwikkeld om toch de kwaliteit van de makelaardij te garanderen. Per certificeringsregeling gelden bepaalde opleidingseisen voor de toelating en bepaalde eisen met betrekking tot de permanente educatie.

Stichting VastgoedCert bepaald bijvoorbeeld aan welke vakbekwaamheidseisen makelaars moeten voldoen om een certificaat van de stichting te kunnen krijgen. Als je als makelaar ingeschreven bent bij de Stichting Certificering VBO Makelaars dan moet je voldoen aan actuele eisen met betrekking tot kennis, inzicht, vaardigheden en beroepshouding. Hiervoor moet je dan wel examens afleggen en moet je voortdurent bijblijven en studiepunten blijven halen, dit komt dus neer op een permanente educatie.