Opleidingen Steenhouwer

Zou je graag Steenhouwer willen worden? Of ben je al Steenhouwer en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Steenhouwer, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

 

Het is belangrijk dat een Steenhouwer goede vakkennis heeft. Met deze kennis kan hij zijn creatieve ideeën echt uitvoeren. Om Steenhouwer te worden, kan het beroep in de praktijk geleerd worden. De Steenhouwer leert de praktische vaardigheden bij een erkend leerbedrijf en gaat één keer in de drie weken een dag naar school om theoretische kennis op te doen. Tijdens het werk ontvangt de Steenhouwer al een salaris.

Er kan gekozen worden voor verschillende MBO-opleidingen. De assistentopleiding duurt één jaar, de basisberoepsopleiding twee jaar en de allroundopleiding drie jaar. Bij de basisberoepsopleiding kan gekozen worden voor de richting machinaal, grafwerk, restaureren of stellen. Bij de allroundopleiding komen alle richtingen aan bod, evenals leidinggeven.