Opleidingen Tentoonstellingsbouwer

Zou je graag Tentoonstellingsbouwer willen worden? Of ben je al Tentoonstellingsbouwer en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Tentoonstellingsbouwer, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

De opleiding Medewerker Tentoonstellingsbouw (MBO) duurt twee tot vier jaar. In die periode is er aandacht voor het bouwen zelf, maar ook voor wat erbij komt kijken. Dat wil zeggen de voorbereiding, het transport van de stukken, het afbouwen, omgang met werkplek en materiaal, gebruik van tekeningen en voorschriften maar ook uitzonderingen en hoe daarmee om te gaan.

Wat betreft de bouw leer je in de opleiding tot tentoonstellingsbouwer omgaan met verschillende materialen en technieken. Basisvaardigheden zoals stofferen, etaleren en beletteren, houtbewerking en schildertechnieken.

Onderdeel van de studie zijn ook stages die bedoeld zijn om het geleerde in de praktijk te toetsen en vast ervaring op te bouwen.