Trombone leraar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Trombone leraar? Lees de functieomschrijving.

 

De trombone leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument trombone bespelen. De trombone leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De trombone leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt. Hoe noten gelezen moeten worden en wat toonaarden en toonladders zijn. Het is belangrijk dat de trombone leraar zijn/haar leerling laat begrijpen hoe een muzikaal stuk in elkaar zit. De leerling snapt dan wat er gebeurt als hij/zij een stuk speelt.       

Daarnaast is het aan de trombone leraar om naast de leerling te zitten terwijl deze haar huiswerk laat horen. De trombone leraar zal in het begin vooral bezig zijn de fouten eruit te halen maar naarmate de leerling beter wordt , en afhankelijk van het niveau van de leerling, gaat het er ook om hoe de leerling de goede noot speelt. Als een leerling het noten lezen beheerst, is het zaak dat de tromboneleraar de leerling leert spelen met gevoel. Vanaf dat punt kan de leerling alleen maar beter en beter worden. Ook is het aan de trombone leraar om in te zien wanneer een leerling te goed wordt voor hem/haar. Dan is het in het belang van de leerling dat deze naar een trombone leraar gaat die op een hoger niveau zit.      

Wil je werken als Trombone leraar?

Werk je al als Trombone leraar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Trombone leraar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Trombone leraar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Trombone leraar in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen
  • Trombone leraar
  • Muziek leraar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Trombone leraar

Wat verdient een Trombone leraar?

 

Voor het salaris hangt het er helemaal vanaf of de trombone leraar full time les geeft of part time en of de leraar veel vraagt of weinig. Dit hangt ook weer af van het soort les dat de leraar geeft. De trombone leraar kan voor privé les uiteraard meer vragen dan voor een groepsles. En dan ligt het er ook aan of de leraar aan een muziekschool les geeft of dat hij/zij een eigen uur prijs kan bepalen.        

Als het bekend is dat een trombone leraar goed is, zal deze best veel kunnen vragen per uur. De trombone leraar heeft in dat geval al een goede naam en mensen die zichzelf of hun kinderen echt beter willen laten worden zullen hier ook veel geld voor over hebben.   

Het is als trombone leraar dus zaak dat je je eerst bewijst. Uiteraard helpt het ook mee als de trombone leraar aan het conservatoriom les heeft gehad. Dit zegt iets over de muzikale bekwaamheid van de leraar.

 

 

Salarisschaal Trombone leraar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Trombone leraar

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Trombone leraar

Hoe goed is de toekomst voor de Trombone leraar? 

 

Het is voor de trombone leraar  alleen mogelijk om te groeien in het doceren van trombone spelen. Als de trombone leraar door veel ervaring aan verschillende muziekscholen heeft laten zien dat hij/zij goed is en leerlingen echt beter leert spelen, dan kan het mogelijk zijn dat de trombone leraar aan leerlingen met een hoger niveau les gaat geven. 

De trombone leraar  zal dan ook meer geld per uur kunnen vragen.

 

Baankans Trombone leraar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Trombone leraar worden: Opleidingen tot Trombone leraar

Hoe word je een Trombone leraar? 

 

Als de trombone leraar de trombone goed kan bespelen en daarbij ook verstand heeft van muziek, kan de trombone leraar dit doceren aan leerlingen. Wel is het in deze belangrijk dat de trombone leraar het ook leuk vindt om de techniek over te brengen aan leerlingen. Het doceren moet de leraar in die zin wel liggen. Anders is het niet interessant voor zowel de leerling als de leraar. 

Het is goed mogelijk dat de trombone leraar het lesgeven naast een andere baan doet in de avonduren. Echter, ook zijn er veel trombone leraren die werken aan een muziekschool. Dit gebeurt dan eerder full time. Ook is het mogelijk dat de trombone leraar vanuit huis full time doceert.      

Als de trombone leraar op een heel hoog niveau les geeft ( bijvoorbeeld aan het conservatorium ) dan is het wel een vereiste dat trombone leraar zelf ook een dergelijke opleiding heeft genoten. De hoogst gewaardeerde opleiding is het conservatorium. Hier leer je niet alleen een instrument op niveau te bespelen, ook leer je zelf te componeren. De trombone leraar moet zeer muzikaal zijn om aan deze school een opleiding te volgen. Echter, er zijn ook muziek cursussen die de leraar kan volgen.           

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Trombone leraar

Meer opleidingen Trombone leraar

Weet je nog niet of je Trombone leraar wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Trombone leraar of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Trombone leraar

Met wie werkt een Trombone leraar samen? 

 

Elke trombone leraar heeft contact met zijn/haar pupillen. Dit kan soms interessant zijn omdat de leerlingen door vertellen dat de lessen van de trombone leraar  in kwestie goed zijn. Het is goed mogelijk dat de trombone leraar door zijn/haar leerlingen aan meer leerlingen komt en dit betekent een extra bron van inkomsten.

Als de trombone leraar  aan een muziekschool doceert of bij een fanfare gezelschap, dan zal deze contact hebben met andere trombone leraren. Dit kan handig zijn voor het uitwisselen van informatie of van muziek. Omdat de trombone leraren in hetzelfde vak zitten kunnen ze elkaar helpen. Ook als de trombone leraar een keer verzuimd is, zou hij in deze een beroep kunnen doen op een collega trombone leraar.

Op een muziekschool heeft de trombone leraar tevens te maken met leraren van andere instrumenten. Ook dit kan functioneel zijn. Als er een leerling is die een instrument bespeelt maar liever trombone wil gaan spelen dan kan de collega muziek leraar hem/haar doorverwijzen.     

 


  • Leerlingen
  • Trombone leraar
  • Muziek leraar
Trombone leraar


Organisaties waar een Trombone leraar werkzaam is

Waar werkt een Trombone leraar meestal? 

 

De trombone leraar  werkt eigenlijk vooral voor non profit organisaties. De trombone leraar  werkt of vanuit huis of  vanuit een muziekschool of vanuit het conservatorium. Alle organisaties waar de trombone leraar  voor werkt zijn niet uit op winst en hebben geen commerciële doeleinden. Het gaat gewoon om onderwijs in de muziek en onderwijs heeft over het algemeen geen profit inslag.       

 

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Trombone leraar

Waar kun je het beste werken als Trombone leraar? Hieronder vindt je de best door de Trombone leraar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Trombone leraar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Trombone leraar:

Welke competenties heeft een een Trombone leraar nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Trombone leraar

Wat voor persoonlijkheid heb je als Trombone leraar nodig? 

 

De trombone leraar moet de leiding kunnen nemen. Dit is meer het geval als de trombone leraar een groep les geeft dan wanneer hij/zij privé les geeft.  Maar ook in het laatste geval is het belangrijk dat de trombone leraar overwicht heeft naar de leerlingen toe. Zij moeten namelijk luisteren naar de leraar en dit kan alleen als de leraar in kwestie serieus genomen wordt. Zeker bij kinderen kan dit nog best lastig zijn. Kinderen vinden een half uur achter elkaar hetzelfde doen vaak eentonig en dan is het belangrijk dat de leraar voortdurend de aandacht blijft vasthouden.        

Ook is het belangrijk dat de trombone leraar goed luistert naar zijn/haar pupillen. Soms wordt een stuk foutloos gespeeld maar moet de trombone leraar alsnog punten van kritiek kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de leraar goed observeert en ten alle tijden kritisch kan zijn. Alleen zo worden de leerlingen beter

Bekijk de persoonstypen voor Trombone leraar


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Trombone leraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Trombone leraar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Trombone leraar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Trombone leraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Trombone leraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Trombone leraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Trombone leraar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Trombone leraar iets voor je?

Zou je graag Trombone leraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Trombone leraar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Trombone leraar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar