U bevindt zich hier: Home » Beroepen » verpleegkundige Long afdeling

verpleegkundige Long afdeling worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een verpleegkundige Long afdeling? Lees de functieomschrijving.

 

Een verpleegkundige op de Long afdeling is verantwoordelijk voor een aantal patiënten op de Long afdeling. Deze patiënten hebben allemaal iets dat er niet goed is in hun hart en komen daarom op deze afdeling terecht. De verpleegkundige op de Long afdeling verzorgt de patiënten die op de afdeling liggen als hij/zij dienst heeft. Het verzorgen van de patiënten bestaat vaak uit het verzorgen van wonden, het aanbrengen of verwisselen van de infusen en de medicatie toedienen.
Tevens neemt de verpleegkundige op de Long afdeling deel aan het Multidisciplinair Overleg ( MDO ). In dit overleg dient de verpleegkundige op de Long afdeling de patiënten die hij/zij onder zich heeft te vertegenwoordigen. De verpleegkundige op de Long afdeling vertelt aan de artsen en andere verpleegkundigen op de afdeling, wat de recente klachten van de patiënt zijn en ook vertelt hij/zij wat volgens hem/haar nodig is voor de verbetering van de gezondheid van de patiënt. Hiervoor is het dus belangrijk dat de verpleegkundige op de Long afdeling zijn/haar patiënten tijdens de diensten goed observeert. Zo kan de verpleegkundige de juiste informatie overdragen aan de artsen of de verpleging van andere disciplines in het ziekenhuis indien nodig. De verpleegkundige op de Long afdeling voert ook regelmatig familiegesprekken waarin hij/zij de familie van de patiënt uit moet leggen hoe het met de gezondheid van de patiënt gaat. Tevens rapporteert de verpleegkundige op de Long afdeling alles wat belangrijk is om te weten over de patiënten voor zijn/haar collega’s. 

Mensen vonden ons op: Job verpleegkundige Long afdeling, Baan verpleegkundige Long afdeling, verpleegkundige Long afdeling Worden, Functie-eisen verpleegkundige Long afdeling, Verantwoordelijkheden verpleegkundige Long afdeling, Functieprofiel verpleegkundige Long afdeling, Wat doet een verpleegkundige Long afdeling, Werken als verpleegkundige Long afdeling.

Verpleegkundige Long afdeling worden: Opleiding tot verpleegkundige Long afdeling

 

Om verpleegkundige op de Long te worden moet je HBOV ( hbo verpleegkunde ) afronden of een opleiding MBO verpleegkunde. Het verschil tussen beide opleidingen is dat de student bij de HBO variant dieper op de stof in gaat dan bij de MBO opleiding. Daardoor weet de HBO verpleegkunde student ook meer van gezondheid of de ziekte van de patiënt dan de MBO verpleegkunde student. Echter, beide studenten krijgen in het uitoefenen van het vak dezelfde taken in het ziekenhuis.
Een aantal jaar geleden was het een vereiste dat de student voor HBOV het profiel Natuur en Gezondheid had afgerond op de middelbare school. Inmiddels echter, is het afronden van het vak biologie voldoende. Voor de MBO opleiding is het afronden van het VMBO met biologie voldoende om toegelaten te worden tot de opleiding. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor verpleegkundige Long afdeling, verpleegkundige Long afdeling Worden, Opleidingsniveau verpleegkundige Long afdeling, Scholing verpleegkundige Long afdeling, Studie verpleegkundige Long afdeling, Bijscholing verpleegkundige Long afdeling, Omscholing verpleegkundige Long afdeling.

Organisaties waar een verpleegkundige Long afdeling doorgaans werkzaam is

 

De verpleegkundige op de Long afdeling zal vooral werkzaam zijn in ziekenhuizen en dus niet voor commerciële instellingen. Een klein percentage zou werkzaam kunnen zijn in een privé kliniek die wel een meer profit-insteek hebben. Dit is dus wel degelijk mogelijk.

Mensen vonden ons op: Studeren voor verpleegkundige Long afdeling, verpleegkundige Long afdeling Worden, Opleidingsniveau verpleegkundige Long afdeling, Scholing verpleegkundige Long afdeling, Studie verpleegkundige Long afdeling, Bijscholing verpleegkundige Long afdeling, Omscholing verpleegkundige Long afdeling.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden verpleegkundige Long afdeling

 

De verpleegkundige op de Long afdeling begint vaak met het minimum salaris omdat de salarissen in de zorg niet heel erg hoog zijn. Hoe ouder de verpleegkundige op de Long afdeling wordt, hoe meer hij/zij zal verdienen en hoe langer hij/zij werkt , hoe meer er verdiend kan worden. Het gaat ook in dit vak om ervaring als verpleegkundige wat zich zal vertalen naar de hoogte van het salaris. Als de verpleegkundige op de Long afdeling besluit om intern een opleiding in het ziekenhuis te volgen en zich te specialiseren in Long, zal hij/zij een sprong maken in het salaris omdat er dan ook taken van de arts overgenomen kunnen worden door de verpleegkundige op de Long afdeling.  Dan kan het zeker zo zijn dat de verpleegkundige op de Long afdeling na jaren van ervaring en een specialisatie veel meer zal gaan verdienen. 

Mensen vonden ons op: Salaris verpleegkundige Long afdeling, Loon verpleegkundige Long afdeling, Wat verdien je als verpleegkundige Long afdeling, Salarisschaal verpleegkundige Long afdeling, Salarisindicatie verpleegkundige Long afdeling, Bonus verpleegkundige Long afdeling, CAO verpleegkundige Long afdeling, Brutoloon verpleegkundige Long afdeling, Nettoloon verpleegkundige Long afdeling, Vakantiedagen verpleegkundige Long afdeling, Pensioen verpleegkundige Long afdeling.

Competenties, skills & vaardigheden verpleegkundige long afdeling

 • Samenwerken
 • Discipline
 • Organiseren
 • Luisteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis verpleegkundige Long afdeling, Vaardigheden verpleegkundige Long afdeling, Attitude verpleegkundige Long afdeling, Kwalificaties verpleegkundige Long afdeling, Competentieprofiel verpleegkundige Long afdeling.

Boeken voor het beroep verpleegkundige long afdeling

Wil je meer weten over het beroep verpleegkundige long afdeling? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je verpleegkundige long afdeling bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken verpleegkundige long afdeling te komen.

IJzeren longen, warme harten | Maklu

musea en collecties van geneeskunde en zorg in Belgie, Nederland en Luxemburg - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789044130249 | 125 pagina's

IJzeren longen, warme harten 1e druk is een boek uitgegeven bij Maklu. ISBN 9789044130249 Over het boek: De vijftigste verjaardag van de Belgische 'Ziekenhuiswet' uit 1963 is een mooie gelegenheid om het gerelateerde erfgoed in de hele Benelux op te lijst...

Zorggericht - Afdeling Duizendschoon | J. Korhorn

werkboek voor kwalificatieniveau 3, deelkwalificatie 309 - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789031335206 | 68 pagina's

Zorgcategorie: Geriatrische zorgvrager Setting: WoonzorgcentrumKorte inhoud: De afdeling Duizendschoon is een afdeling in een verpleeghuis. De bewoners hebben psychogeriatrische problemen. Ze kunnen niet meer thuis wonen. Bij een blijvende opname wordt de...

Mensen vonden ons op: boeken voor verpleegkundige Long afdeling, verpleegkundige Long afdeling ebooks, boek verpleegkundige Long afdeling.

Persoonstypen verpleegkundige Long afdeling

 

De verpleegkundige op de Long afdeling moet een echte gever zijn. Het gaat in dit vak om het verzorgen van patiënten en hierin is het belangrijk dat de zorg voorop staat. Daarbij moet het in de persoonlijkheid van de verpleegkundige op de Long afdeling zitten om het de patiënten zo makkelijk mogelijk te maken en ze gerust te stellen als dit nodig is. De verpleegkundige op de Long afdeling moet over een bepaalde empathie beschikken om aan te voelen waar de patiënt behoefte aan heeft. Daarbij is het belangrijk dat de verpleegkundige op de Long afdeling goed kan waarnemen. Dit is belangrijk om te weten of er iets moet worden veranderd in de zorg van de patiënt. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid verpleegkundige Long afdeling, Karakter verpleegkundige Long afdeling.

Netwerk verpleegkundige Long afdeling

 

Ten eerste heeft de verpleegkundige op de Long afdeling contact met alles patiënten die onder hem/haar vallen. Met deze patiënten heeft de verpleegkundige op de Long afdeling meerdere malen per dag contact over zijn/haar gezondheid. Daarbij heeft de verpleegkundige op de Long afdeling contact met artsen en verpleegkundigen op de Long afdeling. Het is in dit beroep van het grootste belang dat er goed overleg gepleegd wordt tussen de verpleging en de artsen op de afdeling dus de verpleegkundige op de Long afdeling zal veel in gesprek zijn met hen over de zorg van de patiënten. Tot slot is het ook belangrijk dat er contact is tussen de verschillende disciplines in een ziekenhuis. Soms kan een patiënt eerst op de Long afdeling liggen maar blijkt bij nader onderzoek dat de patiënt beter naar een andere afdeling verplaatst kan worden. Deze afdeling moet dan dus volledig op de hoogte zijn van de patiënt in kwestie. Het kan gebeuren dat de verpleegkundige op de Long afdeling door haar netwerk binnen een ziekenhuis makkelijk naar een andere afdeling verplaatst kan worden als hij/zij dit zou willen. Omdat er zoveel contact is met collega’s en meerderen, kennen andere afdelingen en artsen de verpleegkundige op de Long afdeling al en dit zou voordelig kunnen zijn als de verpleegkundige op de Long afdeling overgeplaatst wil worden of hogerop wil komen.

Mensen vonden ons op: Collega’s verpleegkundige Long afdeling, Medewerkers verpleegkundige Long afdeling.

Is het beroep verpleegkundige Long afdeling iets voor jou?

Zou je graag verpleegkundige Long afdeling willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als verpleegkundige Long afdeling bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze verpleegkundige Long afdeling, beroepskeuzetest verpleegkundige Long afdeling, beroep verpleegkundige Long afdeling kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden verpleegkundige Long afdeling

 

Het is in de zorg vrij makkelijk om een baan te vinden. Als verpleegkundige op de Long afdeling kun je vaak meteen in een ziekenhuis terecht. Als de verpleegkundige hogerop wil komen, kan hij/zij een interne opleiding in het ziekenhuis volgen en zich specialiseren in Long.  Als afgestudeerd verpleegkundige heb je je nog niet hoeven specialiseren. Dit kan op de afdeling zelf als er al wordt gewerkt. De verpleegkundige op de Long afdeling zou er dus voor kunnen kiezen om deel te nemen aan de selectie voor een interne opleiding waarin hij/zij specifieke kennis op doet voor de Long afdeling. Als de verpleegkundige op de Long afdeling deze opleiding heeft afgerond, mag hij/zij meer dan daarvoor. Zo zal de verpleegkundige in kwestie bepaalde artsengesprekken over mogen nemen en kleine ingrepen mogen verrichten indien nodig. 

Arbeidsmarktperspectief score verpleegkundige Long afdeling

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep verpleegkundige Long afdeling. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten verpleegkundige Long afdeling, Promotie mogelijkheden verpleegkundige Long afdeling, Carriere verpleegkundige Long afdeling.

Solliciteren op de functie verpleegkundige Long afdeling

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als verpleegkundige Long afdeling dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor verpleegkundige Long afdeling belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als verpleegkundige Long afdeling. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als verpleegkundige Long afdeling, CV verpleegkundige Long afdeling, sollicitatie verpleegkundige Long afdeling.

Interviews met verpleegkundige Long afdeling

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen verpleegkundige Long afdeling

 • Verpleegkundige op de Neurologie afdeling
 • Verpleegkundige op de Oncologie afdeling
 • Verpleegkundige op de KNO afdeling

Overzicht

Vacatures verpleegkundige long afdeling

Op zoek naar een nieuwe baan als verpleegkundige Long afdeling? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor verpleegkundige Long afdeling. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een verpleegkundige op de Long afdeling is verantwoordelijk voor een aantal patiënten op de Long afdeling. Deze patiënten hebben allemaal iets dat er niet goed is in hun hart en komen daarom op deze afdeling terecht. De verpleegkundige op de Long afdeling verzorgt de patiënten die op de afdeling liggen als hij/zij dienst heeft.

Beoordeling verpleegkundige Long afdeling

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep verpleegkundige Long afdeling' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep verpleegkundige Long afdeling

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep