voetbalmakelaar Taken, Verantwoordelijkheden, Vacatures en Opleidingen

`

Wat is een voetbalmakelaar?

Het beroep voetbalmakelaar is een variant van het beroep spelersmakelaar en is onderdeel van de beroepsfamilie intercedenten en intermediairs

Beschrijving van het moederberoep spelersmakelaar

Hoewel in de volksmond met het beroep van Spelersmakelaar vaak iemand bedoeld wordt die voetballers aan voetbalclubs koppelt, heeft het beroep niet louter met voetbal te maken. Spelersmakelaars zijn er namelijk (bijna) in alle sporten, zoals bij basketbal, wielrennen en hockey. Het aantal Spelersmakelaars per sport hangt af van de mate van interesse in Spelersmakelaar vanuit die betreffende sport. In het voetbal heeft een Spelersmakelaar een groot werkveld (omdat het in Nederland de populairste sport is) en de vraag naar Spelersmakelaars is binnen deze sport ook groot. Vandaar ook dat Nederlanders het beroep van Spelersmakelaar vaak koppelen aan voetbal.

Een Spelersmakelaar probeert een arbeidsovereenkomst tussen een sporter en een sportclub tot stand te brengen. Het zijn zowel spelers als clubs die een Spelersmakelaar ter hand nemen, omdat deze nou eenmaal beter gespecialiseerd zijn in onderhandelen en beter inzicht in de situatie hebben dan de speler of de club. Werkzaamheden die bij de onderhandelingen komen zijn, hangen af van het belang dat een Spelersmakelaar heeft (dus aan wiens kant hij staat). Een Spelersmakelaar die door een sportclub ingehuurd wordt, zal spelers contacteren met een voorstel van een contract. Een Spelersmakelaar die door een speler ingehuurd wordt zal juist met verschillende sportclubs contact op nemen.

Een Spelersmakelaar krijgt vaak een bepaald percentage van de gesloten arbeidsovereenkomst en hij zal hierdoor proberen een zo gunstig mogelijke overeenkomst te sluiten voor degene aan wiens kant hij staat.
 

Andere beroepen binnen de beroepsfamilie intercedenten en intermediairs


Past het beroep voetbalmakelaar bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures voetbalmakelaar

Wil je een beter salaris verdienen als voetbalmakelaar? Misschien kan je via deze vacatures een loonsverhoging krijgen

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

voetbalmakelaar worden: Opleidingen tot voetbalmakelaar

Wil je voetbalmakelaar worden? Hieronder vind je de opleidingen voor de voetbalmakelaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot voetbalmakelaar

Er zijn geen opleidingen voetbalmakelaar aanwezig.


Doorgroei mogelijkheden voetbalmakelaar

Je kunt als voetbalmakelaar een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep voetbalmakelaar is onderdeel van de beroepsfamilie Intercedenten en intermediairs. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een voetbalmakelaar


Hoofd beroepsgroep voetbalmakelaar

Het beroep voetbalmakelaar valt binnen de hoofdberoepsgroep Vakspecialisten

Vakspecialisten betreffen beroepen waarin specifieke aangeleerde kennis wordt toegepast om een gewenst resultaat te bereiken. 

Dit betreffen technische, sociale of administratieve werkzaamheden die gebaseerd zijn op de toepassing van wetenschappelijke of artistieke kennis, of operationele methoden en voorschriften. 

Vakspecialisten betreffen technische beroepen, maar ook gezondheidszorg medewerkers, zakelijke-, juridische- en ICT professionals. 

Het opleidings- en werk- denkniveau van Vakspecialisten ligt gemiddeld genomen op MBO en HBO niveau. In veel gevallen kunnen de kennis en vaardigheden ook via werkervaring en additionele training worden opgedaan.

Veelvoorkomende werkzaamheden van Vakspecialisten

  • het uitvoeren van technische werkzaamheden op basis van toegepaste wetenschappelijke kennis, zoals natuurwetenschappen, engineering en technologie.
  • het leveren van medische, sociale en/of maatschappelijke diensten 
  • het initiëren en uitvoeren van diverse zakelijke diensten met betrekking tot handel, financiën en administratie en wet- en regelgeving
  • technische en administratieve ondersteuning bieden voor de kunst en amusement en sportactiviteiten
  • het uitvoeren van religieuze ondersteunende werkzaamheden

 

De begeleiding van andere werknemers kan bij de verantwoordelijkheden horen

Subhoofd beroepsgroepen Vakspecialisten

Beroepen in deze hoofdgroep worden ingedeeld in de volgende subhoofdgroepen:

  • 31 Vakspecialisten natuur- en technische wetenschappen
  • 32 Vakspecialisten gezondheidszorg
  • 33 Vakspecialisten bedrijfsbeheer en administratie
  • 34 Vakspecialisten op juridisch, maatschappelijk en cultureel gebied
  • 35 Vakspecialisten informatie en communicatie


Solliciteren op de functie voetbalmakelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als voetbalmakelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor voetbalmakelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als voetbalmakelaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep voetbalmakelaar iets voor je?

Zou je graag voetbalmakelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als voetbalmakelaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Ga direct naar