Opleidingen Volleybaltrainer

Zou je graag Volleybaltrainer willen worden? Of ben je al Volleybaltrainer en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Volleybaltrainer, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

De  volleybaltrainer  kan in principe les geven in volleybal als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de  volleybaltrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de  volleybaltrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de  volleybaltrainer, hoe hoger het niveau van de  volleybaltrainer  zelf moet zijn. 

Echter, als de volleybaltrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de volleybaltrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de volleybaltrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding. 

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De  volleybaltrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.