U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Sales Medewerker

Werken als Sales Medewerker

Beroepsprofiel sales Medewerker

Een Sales Medewerker is werkzaam bij bedrijven of instellingen die producten of diensten verkopen. De kerntaak van een Sales Medewerker is het stimuleren van de verkoop. Dit kan gedaan worden door middel van klantenbinding, maar ook door het uitzetten van speciale acties en reclamecampagnes. Verder doet een Sales Medewerker marktonderzoek, concurrentienanalyse en houdt hij kansen en veranderingen op de markt in de gaten. Andere werkzaamheden zijn: telefonische verkoop, het vergroten van naamsbekendheid, beheren van klantencontracten, herkennen van verkoopmogelijkheden, in kaart brengen van klantbehoeften en het mede initiëren en uitvoeren van verbeteracties op het gebied van Marketing en Sales.

Mensen vonden ons op: Job Sales Medewerker, Baan Sales Medewerker, Sales Medewerker Worden, Functie-eisen Sales Medewerker, Verantwoordelijkheden Sales Medewerker, Functieprofiel Sales Medewerker, Wat doet een Sales Medewerker, Werken als Sales Medewerker.

Sales Medewerker worden: Opleiding tot sales Medewerker

Een beroep als Sales Medewerker vereist MBO opleidingsniveau. Soms is HBO werk- en denkniveau gewenst. In beide gevallen is een Marketingopleiding het beste. Voorbeelden zijn (Commercieel) Medewerker Marketing en Communicatie (MBO niveau-4) en Marketing Management of Commerciële Economie (HBO).  Ervaring in een vergelijkbare functie is een pré.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Sales Medewerker, Sales Medewerker Worden, Opleidingsniveau Sales Medewerker, Scholing Sales Medewerker, Studie Sales Medewerker, Bijscholing Sales Medewerker, Omscholing Sales Medewerker.

Organisaties waar een sales Medewerker doorgaans werkzaam is

Een Sales Medewerker is een typisch beroep voor een commerciële organisatie aangezien de werkzaamheden draaien om het verhogen van de omzet en het binnenhalen van klanten.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Sales Medewerker, Sales Medewerker Worden, Opleidingsniveau Sales Medewerker, Scholing Sales Medewerker, Studie Sales Medewerker, Bijscholing Sales Medewerker, Omscholing Sales Medewerker.

Arbeidsvoorwaarden sales Medewerker

Het salaris van een Sales Medewerker ligt tussen de €1359 en €2083. Het kan echter hoger worden door het halen van targets. Verder zijn er gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden.  

Mensen vonden ons op: Salaris Sales Medewerker, Loon Sales Medewerker, Wat verdien je als Sales Medewerker, Salarisschaal Sales Medewerker, Salarisindicatie Sales Medewerker, Bonus Sales Medewerker, CAO Sales Medewerker, Brutoloon Sales Medewerker, Nettoloon Sales Medewerker, Vakantiedagen Sales Medewerker, Pensioen Sales Medewerker.

Competenties, skills & vaardigheden sales medewerker

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Creativiteit
 • Organiseren
 • Overtuigen
 • Communicatief vaardig
 • Commercieel inzicht
 • Initiatiefrijk
Mensen vonden ons op: Kennis Sales Medewerker, Vaardigheden Sales Medewerker, Attitude Sales Medewerker, Kwalificaties Sales Medewerker, Competentieprofiel Sales Medewerker.

Persoonstypen sales Medewerker

De Sales Medewerker is qua persoonlijkheidstype een Bemiddelaar en een Succesvolle werker.

De Succesvolle werker heeft een sterke behoefte om productief te zijn. Hierin wordt er geprobeerd mislukkingen te vermijden en successen te behalen.  De Succesvolle Werker wordt graag in een goed daglicht gezien. Zijn positieve eigenschappen uiten zich in zelfverzekerdheid, gedrevenheid, ijverigheid, energie en een praktisch doen en laten.  Daar staat tegenover dat Succesvolle werkers ook narcistisch, prestatiegericht, ijdel, oppervlakkig en dominant kunnen zijn.
In relaties kunnen Succesvolle werkers waarderend, betrouwbaar en gevend zijn, maar ook defensief en ongeduldig.

De Bemiddelaar is in zijn doen en laten goedaardig, ondersteunend en ontvankelijk. De Bemiddelaar heeft een sterke behoefte om de vrede te bewaren en conflicten te vermijden. Positieve eigenschappen van de Bemiddelaar zijn: vriendelijkheid, geduld, ruimdenkendheid en diplomatie. De Bemiddelaar is zich vaak niet bewust van zijn boosheid. Daarentegen kan een Bemiddelaar tevens vergeetachtig, passief en koppig zijn.  Dit uit zich tevens in relaties waarin ze te meegaand en defensief kunnen zijn.  Doch zijn ze met name steunend en loyaal.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Sales Medewerker, Karakter Sales Medewerker.

Netwerk sales Medewerker

Intern heeft de Sales Medewerker voornamelijk contact met de Marketingafdeling. De Sales Medewerker rapporteert aan de Sales Manager of Commercieel Directeur. Extern heeft de Sales Medewerker voornamelijk contact met klanten en reclamebureau's.

Mensen vonden ons op: Collega’s Sales Medewerker, Medewerkers Sales Medewerker.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden sales Medewerker

Er is een redelijk gunstig arbeidsmarktperspectief. Daarnaast zijn er goede carrièreperspectieven en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Doorgroeien naar  hogere functies in Sales behoort daarnaast tot de mogelijkheden.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Sales Medewerker, Promotie mogelijkheden Sales Medewerker, Carriere Sales Medewerker.

Interviews met sales Medewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen sales Medewerker

 • Medewerker Marketing en Communicatie

Deel dit beroep

Deel dit beroep met je vrienden, collega’s en netwerk.

Beoordeling Sales Medewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Sales Medewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Sales Medewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep

Vacatures Sales Medewerker

Vacatures zoeken
Op zoek naar een baan als Sales Medewerker?